בית המשפט אישר: עיכוב הליכים של 60 יום לחברת הדפוס הדיגיטלי Twine Solutions
בית המשפט אישר: עיכוב הליכים של 60 יום לחברת הדפוס הדיגיטלי Twine Solutions
החברה שמעסיקה 40 עובדים צברה חובות של 5.7 מיליון דולר. בית המשפט המחוזי בלוד מינה לה מנהל הסדר. במהלך החודשיים הקרובים תפעל החברה לגיוס הון לטובת הבראתה ולא ניתן יהיה להטיל עליה עיקולים
בית המשפט המחוזי בלוד נעתר היום (ה') לבקשת חברת הדפוס הדיגיטלי טווין סולושנס (Twine Solutions) והורה על עיכוב הליכים של 60 יום שבמהלכם אי אפשר יהיה להטיל עליה עיקולים. בית המשפט מינה את עו"ד נדב לב כמנהל ההסדר. הבקשה שהגישה החברה לבית המשפט ביום שני השבוע באמצעות עו"ד גיל הירשמן ובהסכמת הנושה המרכזי של החברה בנק מזרחי נועדה לאפשר לחברה לגייס כספים ולמנוע מנושיה להביא לקריסתה.
חובתיה של החברה מסתכמים בכ-5.7 מיליון דולר, כאשר על פי הבקשה הסכום נמוך משמעותית מהסכום שאותו גייסה מהיום הקמתה - כ-80 מיליון דולר. החברה מנהלת בימים אלה משא ומתן עם משקיעים כולל משקיעי החברה לגייס כספים שיאפשרו לה להחזיר את החוב או את מרביתו. עיכוב ההליכים שאושר היום נדרש מכיוון שלגיוס ההון נדרש זמן. החברה טענה בבקשתה שללא עיכוב ההליכים למעט הנושה המובטח, בנק מזרחי, שיקבל רק חלק מחובו, כל שאר הנושים לא יראו דבר. בנוסף, כל עובדי החברה יפוטרו וכל הפוטנציאל שהיה קיים למדינה מהחברה ייעלם.
לפי הבקשה שהגישה טווין סולושנס לבית המשפט בלוד וכאמור אושרה היום, קודם להרעת מצבה העסיקה החברה 100 עובדים ולאחר מכן פיטרה חלק גדול מהם וכיום מועסקים בה 40 עובדים. סמוך לבקשה הוציאה החברה לחל"ת 35 עובדים, 14 הועברו לחצי משרה ו-11 מעובדיה במילואים. החברה טוענת שהשתמשה בכספי הגיוס לפיתוח הטכנולוגיה והשווקים שלה וכן למכירות ראשוניות. עליית הריבית בעולם הקשתה עליה להמשיך לגייס כספים נוספים ולכן נקלעה לקושי תזרימי.
החברה ביקשה וקיבלה כעת תקופה קצובה של 60 יום לנוכח קשייה לגייס כספים בעת המלחמה. הבקשה הוגשה כדחופה לאור החשש שנושים ינקטו סעדים עצמיים לשם שיפור מצבם, תוך פגיעה משמעותית בסיכוי לגבש הסדר חוב לחברה ושיקום מוצלח של החברה ושימור פעילותה כעסק חי. כעת, משאושר הצו, החברה צפויה לקבל 60 אלף דולר ממשקיעי החברה ועוד 170 אלף דולר מסגרת בחשבון הבנק שיאפשרו לה להחזיר 80 אלף דולר לבנק מזרחי שנתן לה מימון ביניים לתשלום משכורות לחיילי מילואים. לצד ה-60 אלף דולר שתקבל החברה היא הציעה למשקיעיה להשקיע בה 4 מיליון דולר בשווי חברה של 5 מיליון דולר - שווי נמוך משמעותית מכל גיוסיה בעבר.
טווין סולושנס הוקמה ב-2015 על ידי אלון משה ועוסקת כאמור בדפוס דיגיטלי ובעיקר בטכנולוגיה חדשנית לצביעת חוטים. יו"ר החברה הוא אלון בר שני ומנכ"ל החברה כיום הוא דן רפפורט. בין משקיעי החברה: קרן גפן, מווריק ונצ'רס, אי.בי.אי ניהול נאמנויות, לנדא ונצ'רס של בני לנדא, קרן ניו ארה, מיטב גמל, אנליסט קופות גמל, חברת הגמל לאוניברסיטה העברית ויהב אחים ואחיות. החברה ניסתה לצמצם את השטח והחניה שאותו היא שוכרת אך נתקלה בסירוב של בעלי הנכס. הכנסות החברה על פי הדו"ח עמדו על כ-731 אלף דולר ב-2023, 756 אלף דולר ב-2022. הפסדי החברה ב-2023 עמדו על כ-6.6 מיליון דולר וב-2022 על 16.9 מיליון דולר.