סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי זניטי
מייסדי זניטי, בן קליגר (מימין) ומיכאל ברגורי (צילום: יח"צ)

חברת הסייבר הישראלית זניטי מגייסת 38 מיליון דולר

את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Third Point Ventures של דן לואב ו-DTCP, והוא מביא את סך הגיוסים של החברה ל-55 מיליון דולר. זניטי מתמחה באבטחת סייבר מבוססת AI, ולאחרונה הדגימה כמה קל להשתלט על כלים כי קופיילוט של מיקרוסופט

חברת הסטארט-אפ זניטי (Zenity), שמתמחה באבטחת סייבר מבוססת AI, גייסה 38 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Third Point Ventures של דן לואב ו-DTCP. השלמת סבב זה מגיעה לאחר השקעה אסטרטגית של זרוע ההשקעות של מיקרוסופט, M12, עם תמיכה של המשקיעים הקיימים Intel Capital ו-Vertex Ventures. סך הגיוסים של זניטי מגיע כעת ל-55 מיליון דולר.
זניטי הוקמה ב-2021 על ידי בן קליגר, שמשמש כמנכ"ל, ומיכאל ברגורי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה. היא מעסיקה 52 עובדים, מתוכם 32 בישראל. סבב גיוס זה נועד כדי להמשיך להאיץ ולהרחיב את פיתוח והטמעת הפלטפורמה הארגונית של החברה לאבטחת השימוש במערכות ב-AI Copilots ופיתוח ב-Low-Code, כלומר פיתוח שנעשה עם מעט מאוד קוד. ההשקעה החדשה תעזור לחברה לבסס את מעמדה בשווקים הקיימים בצפון אמריקה וספציפית בקרב ארגונים פיננסיים, תרופות ומערכות בריאות.
חוקרי זניטי מצאו לאחרונה כי לארגון גדול ממוצע יש כמעט 80 אלף סוכני AI, אפלקיציות ואוטומציות שנבנו באמצעות פלטפורמות פיתוח Low-Code, כאשר יותר מ-62% מכילים סוג כלשהו של פגיעות אבטחה. ככל שניתן כוח משמעותי למשתמשים עסקיים, זה גם אומר שהם שולטים כיצד סוכני AI וקופיילוטים נבנים ומותאמים אישית, כולל הזהות שהם מאמצים בעת השימוש, הנתונים המחוברים, הפעולות האוטומטיות שהם מבצעים בשם המשתמשים, גישה למשתמשים אורחים ועוד. בעידן ה-AI, האקרים ותוקפים שיכולים לבצע מניפולציות נוספות לאפליקציות וסוכנים אלו באמצעות הזרקת פקודות, הרעלת נתונים והוראות נסתרות המכוונות למערכות ואפליקציות AI "סקרניות" מטבען. בכנס Blackhat 2024 חשף ברגורי מחקר שהראה כמה קל להשתלט על קופיילוטים ארגוניים, כמו Microsoft 365 Copilot.
בן קליגר, מנכ"ל ומייסד זניטי, ציין עם השלמת הגיוס: "העתיד של AI בארגונים קורה לנגד עינינו. לראשונה, חברות גדולות נמצאות בחזית הטכנולוגיה תוך הנגשת כלים עוצמתיים כמו AI Copilots ו- Low-Code לכל עובד ועובדת בארגון, בין אם הם אנשי פיתוח או אנשים העובדים בכל אחת מהיחידות העסקיות. לכן, צוותי האבטחה בארגונים זקוקים למערכת מרכזית המאפשרת שליטה ובקרה לסיכונים הנלווים לשימוש במערכות אלה אשר מאפשרות לאנשים שמחוץ למעגל הפיתוח המסורתי להפוך לעובדים מודרניים ואפקטיביים".