גיוסי הוןקיבוץ יטבתה הוביל השקעה של 7.5 מיליון דולר באגרוסקאוט
גיוסי הון
קיבוץ יטבתה הוביל השקעה של 7.5 מיליון דולר באגרוסקאוט
החברה מפתחת שירות אגרונומי - עד לרמת החקלאי הבודד - באמצעות חישה מרחוק ופלטפורמת בינה על ענן. לצד יטבתה לקחו חלק בגיוס קבוצת אגריליין – קרן נאמנות בבעלות בלעדית של וינסנט צ'נגוויז, קיבוץ יראון, שכבר השקיע בסבבים קודמים של החברה, קבוצת טרנדלייס ומספר משקיעים פרטיים
חברת אגרוסקאוט, שמפתחת שירות אגרונומי עד לרמת החקלאי הבודד באמצעות חישה מרחוק ופלטפורמת בינה על ענן, גייסה 7.5 מיליון דולר בסבב A. את הגיוס הוביל קיבוץ יטבתה, ולצדו קבוצת אגריליין – קרן נאמנות בבעלות בלעדית של וינסנט צ'נגוויז, קיבוץ יראון, שכבר השקיע בסבבים קודמים של החברה, קבוצת טרנדלייס ומספר משקיעים פרטיים. בנוסף קיבלה החברה מענק מרשות החדשנות. בגיוס הקודם ב-2020 גייסה החברה 3 מיליון דולר.
אגרוסקאוט היא חברת פורטפוליו של קבוצת טרנדליינס ממשגב. החברה מציעה מגוון שירותים לחקלאי להתמודדות עם אתגרים אגרונומיים שונים לאורך כל עונת הגידול, מזריעה ועד קציר. זאת, באמצעות צילום טלפון חכם או רחפן והעלאת החומר המצולם לענן, שם הוא עובר ניתוח אלגוריתמי ייעודי.
הטכנולוגיה של אגרוסקאוט מיועדת לגידולי שדה נפוצים מאוד, ובהם תפוחי אדמה, עגבניה, תירס וסויה, ומתבססת על תוכן משתמשים מצטבר. המערכת יודעת לזהות מזיקים בצמח הבודד, כמו גם בעיות של דישון, השקיה וצמיחה, למפות את השדה בחתכים סטטיסטיים שונים, להתריע על מגמות של התפשטות מזיקים ומחלות ולחזות היקפי יבול צפויים.
חברת אפנד מדיקל מגייסת 7.4 מיליון דולר
חברת אפנד מדיקל (Append Medical), שפיתחה מכשיר למניעת שבץ מוחי בחולי פרפור עליות (AF) בפרוצדורת צנתור ללא צורך בשתל בלב גייסה 7.4 מיליון דולר בסבב גיוס A.
את הסבב הובילו MedTechX LP וחברה בינלאומית אסטרטגית, בהשתתפות נוספת של הרשות לחדשנות עם מענק של 700 אלף דולר. הם מצטרפים למשקיעים הקיימים Boston Scientific, MEDX Ventures ו-Intellectual Venture. הגיוס יאפשר לחברה להשלים את הפיתוח ולבצע ניסוי קליני ראשון.
Append Medical, חברת פורטפוליו של חממת מדקס, הוקמה ב-2017 ע"י ד"ר צחי ברגר, מייסד ומנכ"ל החברה. החברה הוקמה על בסיס המצאתו של פרופ׳ לאוניד סטרניק מבית החולים שיבא ובהשקעה ראשונית של חממת מדקס, בוסטון סיינטיפיק, מדקס ונצ'רס ואינטלקטואל ונצ'רס.
חברת STOREE השלימה גיוס Seed של 8 מיליון דולר
חברת STOREE הישראלית, שפיתחה מערכת טכנולוגית לניהול פעילות ארגונית ברשתות קמעונאות צרכנות, השלימה גיוס Seed בהיקף של כ- 8 מיליון דולר.
סבב הגיוס הובל על ידי משקיעים פרטיים יחד עם חברות בתחום הקמעונאות והצרכנות ביניהן חברת התכשיטים האמריקאית Signet Jewelers. הגיוס ישמש להרחבת פעילותה של החברה בישראל ובעולם.
חברת STOREE שהוקמה ב-2016 ע"י אסף שפירא, עידן סרגי וחן כהן פיתחה מערכת טכנולוגית לניהול הפעילות הארגונית ברשתות קמעונאות וצרכנות, המאפשרת להפעיל את צוותי המכירות ושטחי תצוגה לחנויות הפיזיות בצורה אוטומטית, חכמה ויעילה.
המוצר מסייע לרשתות קמעונאות בשיפור האופרציה ומאפשר להם לבצע פעולות כמו התאמת המלאי בחנות, שיפור שטחי התצוגה, הגברת המכירות ויצירת משימות באופן אוטומטי לעובדי הארגון תוך שימוש בטכנולוגיה וכך לצמצם שימוש בכוח אדם ולחסוך לרשתות אלפי שקלים בחודש.
חברת RealView Imaging גייסה 5 מיליון דולר מרמי אונגר ומכון לואי למחקר רפואי
חברת ההדמייה RealView Imaging הרחיבה את הגיוס האחרון עם השקעות חדשות של רמי אונגר ומכון לואי למחקר רפואי אשר השקיעו בחברה 5 מיליון דולר והרחיבו אותו ל-15 מיליון דולר. כמו כן הודיעה החברה שקיבלה אישור FDA לשיווק ומכירה של מערכת להצגת הולוגרמות תלת-ממדיות רפואיות נפחיות ואינטראקטיביות.
משקיעים נוספים בחברה מיוקנעם כוללים את קובי ויהודית ריכטר, קרן הון הסיכון OurCrowd וקבוצת ההשקעות Club100Plus, ד"ר שמעון אקהויז שמשמש כיו"ר החברה וזוהר גילון.
המערכת מאפשרת תצוגה מרחבית ממשית של המידע הרפואי, כמו גם אינטראקציה מדויקת עם ההולוגרמות התלת-ממדיות באמצעות יד המשתמש. מערכת ההולוסקופ הינה הראשונה והיחידה מסוגה בעולם המאפשרת לרופא חווית תצוגה תלת-ממדית טבעית לחלוטין על ידי הצגתם של נקודות אור ממשיות במרחב לפני הרופא תוך עדכון המידע בקצב וידיאו. הטכנולוגיה מאפשרת את הצגת המידע האנטומי של החולה המטופל תוך שההולוגרמות מרחפות במרחב הפתוח ובמרחק נגיעה מהמשתמש לפני או בזמן ביצוע הפרוצדורות הרפואיות.
המערכת תוכננה והותאמה לצרכים הספציפיים של צוותים רפואיים ומצנתרים ומקרינה את ההולוגרמות באמצעות מערכת אופטית הנמצאת מעל הרופא, אשר איננו נדרש לחבוש מערכת ראש או משקפיים מכל סוג. בהתבסס על טכנולוגיית ה- Digital Light Shaping™ שפותחה על ידי החברה,
החברה נוסדה על ידי אביעד קאופמן, שאול גלמן ופרופ' כרמל רוטשילד, עם השקעת הון ראשונה בהובלת ד"ר שמעון אקהויז, יו"ר מועצת המנהלים של החברה. במהלך פיתוח טכנולוגיות הליבה ההולוגרפית, החברה יצרה פורטפוליו משמעותי של פטנטים בתחומה (39 הגשות, 28 פטנטים מאושרים ברחבי העולם). לאחרונה החברה התקינה את המערכת בתצורתה המסחרית בבית החולים שניידר ומבצעת יחד עם בית החולים שיתוף פעולה קליני משמעותי תוך הרחבת השימושיות והערך המוסף של הולוגרפיה רפואית בתחום הקרדיולוגיה הפולשנית.
"לראות הולוגרמה אמיתית של לב המטופל ממש בידיים שלי, בין אם זה על בסיס CT או על בסיס אולטרסאונד תוך כדי פרוצדורה, מאפשר לי להתמקד במידע התלת-ממדי ולהבין היטב את המבנים המורכבים של האנטומיה הספציפית בה אני והצוות מטפלים" אמר ד"ר אלחנן ברוקהיימר, מנהל יחידת הצנתורים במרכז שניידר לרפואת ילדים והמנהל הרפואי של חברת RealView Imaging. "השימוש במערכת ההולוגראפית מאפשר לי הבנה אינטואיטיבית של מערכת היחסים הדינאמית והמאתגרת של מסתמי הלב, לדוגמא. אני יכול הלכה למעשה לגעת בהולוגרמות, לסובב, לסמן, למדוד, לחתוך את ההדמיה או להגדיר מסלול של הצנתור. טכנולוגיה זו מוסיפה לתחושת הבטחון שלי בזמן הטיפול בלב ופוטנציאלית תוביל לטיפול מהיר יותר, מדויק יותר ולתוצאות קליניות טובות יותר".
"המגמה החזקה בעולם הרפואי לביצוע פעולות זעיר-פולשניות מייצרת צורך ברור וצמיחה בשוק התצוגות המתקדמות, שכן פרוצדורות אלו מבוססות באופן בלעדי על טכנולוגיות הדמיה רפואית", אומר שאול גלמן, מנכ"ל ומייסד-שותף של חברת RealView Imaging.
לדברי ד"ר שמעון אקהויז, יו"ר מועצת המנהלים של החברה, "לאור אישור חשוב זה מה- FDA, אנו ממוקדים בימים אלו במסחור המערכת בארה"ב ומתכננים כניסה לשווקים נוספים בשנה הבאה."
יופיקס גייסה 3.5 מיליון דולר לפיתוח תחליפי חלב מהצומח
שותפות המו"פ מילניום פוד-טק מובילה סיבוב השקעה A בהיקף של 3.5 מיליון דולר בחברת יופיקס פרוביוטיקה, העוסקת בפיתוח וייצור של תחליפי חלב מן הצומח. השותפות עצמה תשקיע סכום של 2 מיליון דולר, ויחד עימה ישקיעו גם קרן ההון סיכון Big Idea Ventures, וחממת The Kitchen FoodTech Hub מקבוצת שטראוס, הנתמכת על ידי הרשות לחדשנות, אשר החברה הינה בוגרת שלה, ומשקיעים נוספים שיצטרפו בהמשך.
משקיעים נוספים בחברה הם זרוע ההשקעות של מולר – מולר ונצ'רס, וענקית המזון הצרפתית בל (Le Groupe Bel), הפועלת גלובאלית בייצור ושיווק גבינות וממרחי גבינה, שמביעה תמיכה משמעותית בחברה ובחזון שלה, וממשיכה להשקיע במסגרת שותפותה בקרן Big Idea Ventures.
יופיקס פרוביוטיקה הוקמה ב-2014 ועוסקת בפיתוח, ייצור ומכירה של תחליפי חלב מהצומח, באמצעות חברות מזון ומותגי מוצרי צריכה תחת מותג של צד שלישי ובאמצעות מותג פרטי של החברה וכן, באמצעות מפיצים מקומיים.
חברת Treeverse גייסה 15 מיליון דולר בסבב A
חברת Treeverse גייסה 15 מיליון דולר בסבב A כאשר בסבב סיד גייסה החברה 8 מיליון דולר. החברה עומדת מאחורי פרויקט lakeFS, שהוא פרויקט קוד פתוח המביא יכולות ניהול גרסאות לתחום הביג דאטה. בחברה השקיעו הקרנות Dell Technologies Capital, Norwest Venture Partners ו-Zeev Ventures של אורן זאב.
Treeverse הוקמה כדי לתת מענה לאתגרים שמייצרים תהליכי קליטה, שמירה ועיבוד של כמויות דאטה הולכות וגדלות. ככל שהדאטה גדל כך גדל גם האתגר לניהול דאטה בתוך תהליכי הפיתוח השונים בארגון. ״פיתחנו את lakeFS כדי לפתור את הכאב והתסכול שהכרנו מעבודתנו בבנייה וניהול של תשתיות דאטה״, אמרה עינת אור, מייסדת שותפה ומנכ״ל חברת Treeverse. ״ אנחנו מתכוונים להשתמש בהשקעה זו כדי להעמיק את יכולות פרויקט הקוד הפתוח ובבניית שירות מנוהל (SaaS) מעליו. שיאפשר הקמה מהירה של תהליכי עבודה החיוניים לעבודה בטוחה ויעילה עם נתונים ומבטיחים את איכות התוצר של עיבוד הנתונים״.
Treeverse הוקמה בשנת 2020 על ידי עינת אור (מנכ"ל) ועוז כץ (סמנכל טכנולוגיות). בתפקידה הקודם של עינת אור היא שימשה כ-CTO בחברת SimilarWeb במשך 6 שנים. עוז כץ עבד יחד עם עינת ב-SimilarWeb שם שימש בתפקיד VP Production Engineering. זוהי הפעם השנייה שהוא מקים חברה ולפני כן היה CTO בחברת Swayy שנרכשה על ידי SimilarWeb בשנת 2015. בחברה מועסקים 13 עובדים בישראל וההשקעה תשמש להרחבת כח האדם ב-30 עובדים נוספים.
מייקל אייזנברג הוביל השקעה בסטארט-אפ לניהול בנייני מגורים של יותם כהן
חברת הסטארט אפ Daisy, המספקת פתרונות לניהול דיגיטלי חדשני עבור בנייני מגורים של היזם יותם כהן שהיה בין מקימי ויביץ נחשפת.
תעשיית ניהול הבניינים בארהב מאוד מבוזרת עם מעל ל280 אלף חברות ניהול ומוערכת בשווי של 550 מיליארד דולר בשנה רק בדמי הניהול. בעידן שבו תעשיית הפרופטק (property technology) עובר שינויים דרמטיים, ניהול בנייני המגורים בולט בכלים מיושנים וזקוק בדחיפות לחדשנות ורענון חווית המשתמש. בין אם מדובר בחברי ועד הבית המעוניינים לבדוק את המצב העדכני של שיפוץ הלובי, או דיירים שמבקשים לקבל מידע על תיקון מעלית מקולקלת- המציאות הנוכחית היא שבעודנו חיים בשנת 2021, ניהול בנייני מגורים תקוע באלף הקודם.
הפלטפורמה הדיגיטלית שפותחה ב- Daisy מארגנת את כל המידע הפיננסי והפרוייקטים עבור ועד הבית של בנין המגורים בדשבורד נגיש וזמין, ולראשונה מאפשרת לדיירי הבנין לתקשר עם מנהלי הבנין בתוך דקות, לקבל עדכונים דרך הפיד ולהעביר דרכה גם תשלומים
החברה גייסה החברה בשנת 2020 גיוס סיד בהיקף של 4.5 מיליון דולר, לצורך צמיחה בניהול מאות יחידות דיור ולהגדלת צוות החברה. את הסבב הוביל מייקל אייזנברג מקרן ההשקעות Aleph. בין המשקיעים הנוספים: שי וינינגר, מייסד ושותף בלמונייד, גאיה נדל"ן, גיל רושינק, מנכ"ל אלקטרה נדל"ן גיל, ואסף טוכמאייר מנכ"ל ישראל קנדה.
חברת GK8 הישראלית נבחרה ל-Start Path של מאסטרקארד
GK8, סטארט-אפ אבטחת הסייבר הישראלי בתחום הקריפטו שמאפשר לבצע עסקאות בצורה מאובטחת מבלי להיות מחובר באופן ישיר או עקיף לאינטרנט – נבחר לאחת משבע חברות הסטארט אפ מתחומי הנכסים הדיגיטליים, הקריפטו והבלוקצ'יין, שיצטרפו לתוכנית ה-Start Path החדשה של מאסטרקארד.
GK8, המסייעת לצרכנים להימנע בעת ביצוע עסקה מפני תקיפות סייבר פוטנציאליות, הוקמה בשנת 2018 על ידי ליאור לאמש ושחר שמאי, יוצאי חטיבת הסייבר במשרד ראש הממשלה. בין המשקיעים בחברה ניתן למצוא את מריוס נכט, זרוע ההשקעות של בנק דיסקונט, קרן ההשקעות IN Venture ועוד. בין לקוחותיה חברת eToro הישראלית.
סטארט-אפ שחוזה פציעות אצל ספורטאים גייס 8 מיליון דולר
חברת הסטארט-אפ הישראלית Zone7 גייסה 8 מיליון דולר בהובלת קרן בלאמברג קפיטל. בגיוס - סבב A - השתתפו גם המשקיעים הקיימים Resolute Venture, וקרן UpWest של שולי גלילי וגיל בן ארצי, PLG Ventures ו-Joyance Ventures.
משקיעים חדשים נוספים שנכנסו לחברה במסגרת הסבב הם Value Stream Ventures, Alumni Ventures ו-J-Ventures. הגיוס הנוכחי מצטרף לגיוס סיד בגובה 2.5 מיליון דולר שעליו הודיעה החברה ב-2019, ומביא את כלל ההון שגייסה החברה ליותר מ-10 מיליון דולר.
החברה פיתחה תוכנה המאפשרת לחזות פציעות אצל ספורטאים מקצוענים. הטכנולוגיה משתמשת בבינה מלאכותית כדי לחזות מבעוד מועד סיכוי לפציעה של הספורטאי. זאת על סמך הנתונים שמספקת הקבוצה שמנהלת מעקב טכנולוגי צמוד משלה אחר הפעילות של השחקן, החל מהאימון והמשחק ועד לשעות השינה.
העלויות הכרוכות בפציעות ספורט בקרב ספורטאים מקצוענים, מוערכות ב-40 מיליארד דולר בשנה, ואילו יחד עם הפציעות במקומות עבודה מדובר בעלויות של 170 מיליארד דולר בשנה.
הספורט המקצועי בעולם הפסיק מזמן להתבסס על מתודות אימון בלבד, ומנהל מעקב צמוד באמצעות צוותים רפואיים אחרי הספורטאים בקבוצה. בקבוצות כדורגל באירופה, או פוטבול וכדורסל בארה"ב, כששכרם של השחקנים מגיע למיליוני דולרים בשנה, מניעה של פציעות של כוכבים היא סוג של גיים צ'יינג'ר במאבק בין הקבוצות בליגות השונות.
טל בראון, מנכ"ל ומייסד שותף ב-Zone7 אמר לכלכליסט כי החברה משתמשת במידע המסופק לה לחזות נקודות שבירה פיזית של ספורטאים. "חיזוי פציעות זה קצת יומרני, אבל אנחנו אבל יודעים למשל לומר כמה ימים לפני אם מישהו הגיע לעומס גבוה מדי.
"אנחנו יודעים להגיד איפה הספורטאי נמצא מבחינת עומסים, ואז מאמן יודע להתאים את עומס האימון וסוג התרגול לאותו מצב. האלגוריתם שלנו עוזר למאמן להבין מה תכנית האימונים הכי נכונה לכל שחקן".
ואז פשוט לתת לשחקן לנוח?
"לא. ב-90% מהמקרים לא מדובר במנוחה, אלא שינויים קטנים ומדוייקים בסוג המאמץ".
לחברה יש כבר כ-25 לקוחות מליגות הכדורגל המובילות באנגליה, איטליה, ספרד, גרמניה, ובכדורסל ב-NBA. "לא כל קבוצה מאשרת לחשוף אותה כלקוח של החברה, וחלק מהן רואות בשימוש בתוכנה כסוד מקצועי, אבל יש כאלו שכן, למשל ולנסיה מספרד, ריינג'רס גלאזגו מסקוטלנד או האל שעלתה מהליגה השלישית לשניה באנגליה", אמר בראון.
איך אתם יכולים לחזות פציעות שקורות בתיקולים תוך כדי משחק?
"70%-80% מהפציעות הן פציעות עומס, ו-20%-30% הן פציעות היתקלות. אנחנו מתמקדים בפציעות שריר, רקמה רכה. אי אפשר לחזות אירוע של התקלות בין שני שחקנים בדקה 32 למשחק, אבל באופן כללי לקוחות רואים ירידה גם בפציעות של מגע. חטאפה מספרד, שהיא לקוחה שלנו, חווה כבר שלוש שנים את כמות הפציעות הקטנה ביותר בליגה הספרדית. הקבוצה עלתה לגביע אופ"א.
בראון ואייל אליקים הם מייסדי החברה שהוקמה לפני שלוש שנים ומעסיקה עשרה עובדים, כשעד סוף השנה אמור המספר לגדול ל-25 עובדים, השניים הם בוגרי יחידה 8200 ועבדו יחד בתחום הבינה המלאכותית בחברת סיילספורס.
"הגיוס מיועד לשתי מטרות עיקריות – להמשיך את הכיבוש של עולם הכדורגל, אחרי שפרצנו לפרמייר ליג בקיץ, ולהמשיך את התחרות בעולם הספורט האמריקאי. כל הטכנולוגיה שלנו נבנית בישראל".
לאחרונה החלה החברה לעבוד גם עם ספורטאים בספורט האינדיבידואלי, כשהקבוצה שהתחרתה בטור דה פראנס באופניים שכרה את שירותיה.
ברוס טרגין, שותף-מנהל בקרן בלאמברג שיצטרף מעתה לדירקטוריון של Zone7 אמר כי הפתרון של Zone7 "משלים את פורטפוליו חברות ה-AI והדאטה אנליסיס של בלאמברג. סיפורי ההצלחה של החברה בתחום הספורט מדברים בעד עצמם, ואנחנו מצפים לעבוד בצמידות עם אנשי Zone7 כדי להתרחב גם לתחומים נוספים".
גולן חזני
אוקטופוסט, בעלת פלטפורמה לשיווק ברשתות חברתיות, גייסה 20 מיליון דולר
חברת הסטארט-אפ אוקטופוסט (Oktopost), הודיעה היום (ה׳) כי גייסה 20 מיליון דולר מ-Expedition Growth Capital. אוקטופוסט, שהוקמה על-ידי דניאל קושנר וליעד גז ב-2013 ופועלת כיום מתל אביב, לונדון ואטלנטה, מתכננת להגדיל ב-50% את מצבת כוח האדם שלה עד סוף השנה. עד כה החברה גייסה פחות ממיליון דולר וצמחה בזכות הכנסותיה בלבד.
אוקטופוסט מציעה פלטפורמה מבוססת ענן בעזרתה אנשי שיווק בחברות B2B יכולים לנהל ולמדוד בקלות קמפיינים ברשתות החברתיות, תוך שיתוף עובדים ברשתות החברתיות ועידוד מעורבותם בקמפיינים של החברה ככלי יעיל להגדלת מכירות. הפלטפורמה מנטרת שיח ברשתות החברתיות ויוצרת ניתוחים מעמיקים ומותאמים אישית, שיחד מהווים את החבילה האולטימטיבית לשיווק פונקציונלי ברשתות החברתיות.
מהחברה נמססר כי היא משרתת כיום מאות לקוחות, ביניהם Fujitsu, מיצובישי אלקטריק, SWIFT, ACI Worldwide ועוד. מאז הקמתה רשמה צמיחה מהירה והייתה רווחית כבר בשלביה הראשונים.
ג'ונס לניהול חללי עבודה גייסה 12.5 מיליון דולר בסבב A
חברת הסטארט-אפ ג׳ונס (Jones) הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 12.5 מיליון דולר. בסה"כ גייסה ג'ונס מהקמתה מעל 20 מיליון דולר כולל גיוס סיד של 8 מיליון דולר שהושלם באוקטובר 2019. את סבב הגיוס הובילו חברת שירותי הנדל"ן המסחרי הגדולה בארה"ב JLL וקרן הון הסיכון Khosla של וינוד קושלה, ממייסדי Sun Microsystems. בגיוס השתתפו גם: אוניברסיטת סטנפורד MetaProp, Hetz Ventures, Ground Up Ventures, Camber Creek ו-Startups500.
ג׳ונס הוקמה בשנת 2017 על ידי עמרי שטרן ומיכאל רודמן, והיא מפתחת פלטפורמה לניהול חללי עבודה של בנייני משרדים. בחברה מועסקים כיום 25 עובדים, בתל אביב ובניו יורק. בראשית דרכה התמקדה החברה בפיתוח תוכנה לניהול הביטוח של השוכרים והספקים בבניין, אך עניין מצד הלקוחות גרם לה להבין שקיים צורך מהותי בכלי ניהול לחללים.
מהחברה נמסר כי במהלך 2020 היא הגדילה החברה את הכנסותיה ב-1000%, למרות המשבר שחוללה מגפת הקורונה בענף הנדל"ן המשרדי. הפלטפורמה שלה פועלת היום ביותר מ-6,000 בניינים ברחבי ארה"ב ומותקנת בחללי עבודה של חברות כדוגמת גוגל, ספוטיפיי ואמזון.
לייטיקו גייסה עוד 14 מיליון דולר בסבב B
הסטארט-אפ לייטיקו (Lightico) הודיע על הרחבת סבב B ב-14 מיליון דולר נוספים, מה שמביא את הסבב להיקף כולל של 27 מיליון דולר.
גם הפעם הובילה את ההשקעה בחברה קרן Capital One Ventures בהשקעה שנייה תוך פחות משנה. בסבב השתתפו גם Oxx, Harmony, Lool Ventures, Crescendo Venture Partners, Mangrove Capital Partners ו-Spinach Angels.
לייטיקו פיתחה פלטפורמת ענן להשלמת תהליכים דיגיטליים בתחום ה-B2C, המאפשרת לחברות לאסוף חתימות דיגיטליות של לקוחות פרטיים, לאסוף מסמכים, לבצע זיהוי ואימות משתמשים לקבל תשלומים ולבצע פעולות נוספות דרך חלון צ'אט מאובטח ומשותף הזמין דרך הדפדפן בכל מכשיר נייד של הצרכן.
החברה מעסיקה כיום כ-100 עובדים ועובדות במשרדיה בתל אביב ובארה"ב. היא נוסדה על ידי צביקי בן ישי, מנכ"ל החברה, עומרי בראון, סמנכ"ל תפעול וכספים וג'סטון ג'וש סמנכ"ל טכנולוגיה.
חברת הבריאות Sweetch גייסה 20 מיליון דולר
חברת הבריאות הדיגיטלית הישראלית Sweetch, שפיתחה פלטפורמה המסייעת לחולים במחלות כרוניות לשפר מדדים רפואיים, הודיעה היום (ב׳) על גיוס של 20 מיליון דולר בסבב A. את הסבב הובילה קרן ההון הסיכון הישראלית Entrée Capital, אליה הצטרפו Tal Capital, קרן האימפקט ההולנדית Noaber, קרן Kortex Ventures הברזילאית וקרן האינשורטק FinTLV Ventures, לצד המשקיעים הקיימים, וביניהם: חברת Philips, והקרנות OurCrowd ו-Qure Ventures.
הטכנולוגיה של Sweetch מתבססת על מודלים מעולם מדעי ההתנהגות, הממוקדים בשינוי התנהגות לאורך זמן, ומשלבת בין טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) מתקדמות ובינה רגשית. הטכנולוגיה מסייעת להעלאת היענות חולים במחלות כרוניות להמלצות הרפואיות שניתנו על ידי הצוות המטפל בהם.
הפינטק IVIX גייס 13 מיליון דולר בהובלת Team8
חברת הפינטק IVIX גייסה 13 מיליון דולר בסבב סיד, בהובלת Team8 ובהשתתפות Citi Ventures, Cardumen Capital ומשקיעים פרטיים נוספים. החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לרשויות מס לזהות העלמות מס.
IVIX הוקמה בשנת 2020 ע"י מתן פטאל (מנכ"ל) ודורון פסוב (CPO). פטאל, יוצא 8200, היה אחד ממייסדי ומנכ"ל חברת הסייבר סילברפורט שממנה פרש בשנת 2020 וכיום נשאר כחבר בורד ויועץ. פסוב, יוצא יחידה 81, היה בעבר מנהל מוצר בכיר ב- Gita Technologies.
הסטארט-אפ NoTraffic גייסה 17.5 מיליון דולר
חברת NoTraffic הישראלית, המפתחת פלטפורמה טכנולוגית לניהול תנועה, גייסה 17.5 מיליון דולר בסבב A, בהובלת Nielsen Ventures, יחד עם Grove Ventures, חברת הביטוח מנורה ומיטב דש, ובהשתתפות המשקיעים הנוכחיים: lool ventures, Next Gear Ventures וקרן North First Ventures.
הפיתוח של החברה מציע פלטפורמת ניהול תנועה אוטונומית מבוססת ענן, בצירוף חיישנים המאפשרים תקשורת עם כלי הרכב לצד זיהוי של כלל משתמשי הכביש - מכוניות, תחבורה ציבורית, רוכבי אופניים והולכי רגל. למערכת יכולת להוביל להפחתת עומסי תנועה, פליטות מזהמים ותאונות דרכים באופן ניכר, כאשר הטכנולוגיה של NoTraffic מאפשרת חיבור של מערך הרמזורים לענן תוך פחות משעתיים והופכת אותו לרשת דיגיטלית.