"האולימפיאדה בפריז היא הזדמנות אדירה למינוף של מותגים בטיקטוק"
"האולימפיאדה בפריז היא הזדמנות אדירה למינוף של מותגים בטיקטוק"
רעות כהן, סמנכ"לית השיווק של טיקטוק ישראל, תיארה בוועידת For You Summit Il של הרשת החברתית את ההזדמנויות הגדולות שמייצרת אולימפאדת פריז 2024 עבור מותגים ונתנה טיפים למותגים שרוצים להתכונן למשחקים האולימפיים
"מותגים צריכים לחשוב איך לקחת את הקהילות בטיקטוק במהלך האולימפיאדה ולמנף אותן לאימפקט עסקי משמעותי", כך אמרה רעות כהן, סמנכ"לית השיווק של טיקטוק ישראל (IL Marketing Lead), בוועידת For You Summit Il של הרשת החברתית.
כהן התמקדה בדבריה בהזדמנות הגדולה של המפרסמים בקיץ הקרוב - המשחקים האולימפיים בפריז. לדבריה, "האולימפיאדה מעבר לפינה, ולקראת 26 ביולי פריז תהפוך למרכז העולם לכמה שבועות. אתם כביזנס צריכים לחשוב איך המותגים שלכם ייראו בתקופה הזאת, ואיך למנף את האולימפיאדה לטובתכם". כהן ציינה כי האולימפיאדה בפריז היא הראשונה מאז הקורונה, והאירוע "יתפוצץ" לא רק באצטדיון, אלא גם על גבי מסכי הטיקטוק של מיליוני משתמשים.
לדברי כהן, עד אולימפיאדת טוקיו 2021 התקשורת התמקדה בסיקור משחקים: "מי ניצח, מי הפסיד. הסיקור היה מעט שטוח, ולא היה מקום שנותן ביטוי לאנשים להציץ מאחורי הקלעים להיבטים אחרים של המשחקים". אלא שאז, לדבריה, "הגיעה טיקטוק, ושינתה את השיח. היא שינתה את האופן שבו אנו חווים אירועי ספורט בכל העולם. הדרך הייחודית של טיקטוק לספר את הסיפור ולהעביר מסר הפכה את האולימפיאדה לאירוע שלא נמדד רק בכמות. השיח קיבל רבדים נוספים של הצצה לאחורי הקלעים, לשגרת האימונים של הספורטאים".
לדברי כהן, בטיקטוק האולימפיאדה היא למעשה "אוסף של חיבורים בין בני אדם, ואיפה שיש עניין בתוכן, יש קהילה. עבור מותגים השיח בטיקטוק מייצר הזדמנות אמיתית להתחבר לקהל על בסיס תחומי עניין משותפים".
כהן ציינה כי 61% מהמשתמשים בטיקטוק מדברים על תחושת קהילתיות, אבל מה שמעניין יותר הוא שהקהילות בטיקטוק חופפות". כך למשל, קהילת אוהדי הספורט בטיקטוק חופפת לקהילות חובבי המוזיקה והביוטי. "זה מעניין כי ה-Crossover הזה בין הקהלים מאפשר לקחת מוצרים שכביכול אין קשר בינם לבין ספורט ולהנגיש אותם לקהלי האולימפיאדה".
כהן סיפרה כי היא יכולה לקחת למשל מוצר פיננסי או מוצר טיפוח "ולהגיש אותו לקהלים שצופים בתוכן של האולימפיאדה, והוא יתקבל באהבה. 71% מהמשתמשים שלנו אוהבים את החיבור הזה בין קהילות, ואפילו מצפים לו". כהן הדגימה את דבריה בסרטון פרסומת קומי שבו נראים שחיינים בבריכה האולימפית משתמשים בשמפו הד אנד שולדרס וצוחקים על כך.
בהמשך דיברה כהן על האופן שבו טיקטוק "מגבירה את החיבורים בין אנשים בכל העולם ובונה קהילות". כך למשל, התייחסה לקהילת ה-Book Talk בטיקטוק: "מי דמיין שמיליוני משתמשים מה-Gen Z יחזרו לקרוא ספרים בהמוניהם. הדבר הזה קרה בזכות הקהילה הזאת בטיקטוק". היא ציינה כי המותגים חייבים לחשוב היטב איך לקחת את הקהילות השונות בטיקטוק במהלך האולימפיאדה "ולמנף אותן לטובת אימפקט עסקי".
לדבריה, אולימפיאדת טוקיו 2021, שבה נעשה שימוש משמעותי בטיקטוק, "סיפרה סיפור של אתלטים שהפכו לכוכבים גדולים בן לילה וסיפקה מבט אינטימי לפני, בזמן ואחרי המשחקים האולימפיים, ואת זה הם עשו בעזרת תוכן קצר. הם הראו שהם בני אדם ממש כמו כולנו. הם צברו מיליוני מעריצים בזכות האנושיות הזאת. אנשים הגיעו לטיקטוק בגלל האולימפיאדה, אבל נשארו בגלל הספורטאים".
כהן הדגימה את דבריה בעזרת שחקנית נבחרת הרוגבי של ארה"ב, ששיתפה תוכן רב בטיקטוק במהלך האולימפיאדה בטוקיו ו"הפכה לפנים הרשמיות של ארה"ב. היא הראתה את שיחות המוטיבציה בנבחרת, את הצחוקים, את כל מה שהתחולל מאחורי הקלעים".
כהן ציינה כי "דבר נוסף שראינו באולימפיאדה הקודמת היה שהשיח בטיקטוק התחיל הרבה לפני טקס הפתיחה ונמשך למעלה מחודש אחריו, ואנחנו רואים את זה גם בחודשי הקניות בנובמבר-דצמבר. אנשים אוהבים להעלות תוכן הרבה לפני האירועים האלה והרבה לאחריהם, כי זה מה שמאפיין את הפלטפורמה. כשאנשים נהנים הם לא רוצים שהאירוע ייגמר, ואת זה ניתן למנף לאסטרטגיה שיווקית, לפני ואחרי המשחקים האולימפיים".
כהן הציע למותגים שרוצים להתכונן למשחקים האולימפיים: "דבר ראשון תהיו שם, תהיו מעודכנים, תבינו מה הטרנדים. זה עוזר לבסס אותנטיות למותג". היא הציעה למותגים גם "להיות מבדרים. תשתמשו בעולם פרשנות הספורט. למשל, ביוצר תוכן שעושה פרשנות ספורט של איך החברה שלו מתאפרת. תרגישו חופשי לשלב בין עולמות הספורט למותג, תעופו על עצמכם".
לדברי כהן, אחרי שמזהים את הטרנדים החמים, "צריך לבנות אסטרטגיית קריאייטיב נכונה". לדבריה, כדאי למותגים לשקול למצב את טיקטוק בראש הרשימה שלהם משום שהיא "קובעת את הטון". לדבריה, התוכן של המפרסמים צריך להתכתב כמובן עם הפלטפורמה, ולהיות מבוסס על צילום ורטיקלי. "תייצרו בנק קריאייטיב, ותבנו אסטרטגיית תוכן לחודשיים-חודש לפני האולימפיאדה וחודש לאחריה, וכל זה יהפוך את המודעות שלכם לחלק בלתי נפרד מהפיד של המשתמשים".
לקראת סוף דבריה הכריזה כהן על פתיחת התחרות השנתית של מודעות בטיקטוק (Tiktok Ad Awards). לדבריה, "זו הפעם הראשונה שישראל אמורה לקחת חלק פעיל בתחרות הזאת". היא אמרה כי "המטרה העיקרית היא לחגוג איתכם את היצירתיות וההצלחה שלכם". הזוכה הגדול בתחרות "יזכה לטוס לאירופה ויזכה לייצג את המותג". התחרות נפתחת להגשת מועמדות ב-10 ביוני וההרשמה מסתיימת ב-25 בספטמבר.