קוואלקום ביטלה את ההסכם לרכישת חברת השבבים הישראלית אוטוטוקס
קוואלקום ביטלה את ההסכם לרכישת חברת השבבים הישראלית אוטוטוקס
העסקה שהיקפה הוערך במאי אשתקד ב-350 מיליון דולר בוטלה על רקע התמשכות הבדיקות הרגולטוריות. החברה הישראלית שמפתחת שבבים וטכנולוגיות תקשורת למניעת תאונות דרכים אמורה לקבל פיצוי מענקית השבבים האמריקאית
ענקית השבבים האמריקאית קוואלקום ביטלה את ההסכם לרכישת חברת השבבים הישראלית אוטוטוקס. סכום הרכישה שהוכרזה במאי 2023 לא פורסם על ידי החברות, אך הוא הוערך בכ-350 מיליון דולר. הסיבה לביטול הרכישה היא התמשכות הבדיקות הרגולוטריות של העסקה. אוטוטוקס אמורה לקבל פיצוי על פי ההסכם בין החברות, אך גודלו אינו ידוע.
הרגולטור של ההגבלים העסקיים בבריטניה, רשות התחרות והשווקים, אמר בפברואר כי הוא פותח בחקירה של העסקה. הנציבות האירופית מסרה באוגוסט כי העסקה זקוקה לאישורה, שכן 15 מדינות ביקשו מהסוכנות לבדוק את העסקה, כולל בלגיה, צרפת, איטליה והולנד. "קוואלקום הפסיקה את העסקה לרכישת Autotalks עקב היעדר אישורים רגולטוריים בזמן", אמרה קוואלקום בהצהרה ביום שישי. "רכב הוא ענף חשוב מאוד עבור קוואלקום ואנחנו נשארים מחויבים לחלוטין למפת הדרכים של המוצר שלנו, ללקוחות שלנו ולשותפים שלנו".
אוטוטוקס הוקמה בשנת 2009 על ידי און הרן, ומנוהלת על ידי חגי זיס, שבעבר שירת ביחד עם הרן ביחידה הטכנולוגית 81 בצה"ל. החברה מעסיקה מעל ל-100 עובדים בישראל, יפן, קוריאה, גרמניה, צרפת, ואוקראינה. החברה מייצרת שבבים ומפתחת טכנולוגיות לתקשורת V2X (טכנולוגיית שידור שמאפשרת לחבר בין כלי רכב, מ.א) שמסייעות במניעת תאונות דרכים ושיפור ניידות כלי הרכב. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת לכלי רכב לתקשר ולהעביר נתונים שונים שיכולים לספק התרעה ולמנוע התנגשויות. בין הנתונים שמועברים: מהירות, כיוון נסיעה, מיקום ומצב הבלימה. מוצרי החברה אינם מחליפים אמצעים אחרים אלא משלימים אותם ויוצרים תמונת מצב ברורה.
מאוטוטוקס נמסר: "אנחנו מאוכזבים שהעסקה לא הצליחה לקבל את האישורים הרגולטוריים הנדרשים וכתוצאה מכך לא תגיע לידי השלמה. ב-15 השנים האחרונות אוטוטוקס הינה החברה החדשנית בתחום ה-V2X. לאחרונה, השקנו את מערך השבבים מהדור השלישי שלנו. מערך השבבים החדש סולל את הדרך ליכולות V2X עתידניות בזכות העובדה שהוא מאפשר בלימה אוטומטית בזכות טכנולוגיה של החברה. צוות העובדים בחברה ממשיך ולחברה יש צבר הזמנות במאות מיליוני דולרים".