כלכליסט-טקגוגל הפסידה בערעור: תשלם לאיחוד האירופי קנס של 2.8 מיליארד דולר
כלכליסט-טק
גוגל הפסידה בערעור: תשלם לאיחוד האירופי קנס של 2.8 מיליארד דולר
ביהמ"ש של האיחוד - השני בחשיבותו ביבשת - קבע כי הנציבות האירופית צדקה כשקנסה את ענקית הטכנולוגיה ב-2017 בשל הפרות הגבלים עסקיים: "בכך שתעדפה את שירות השוואת הקניות שלה בעמוד תוצאות החיפוש הכללי על ידי תצוגה ומיקום עדיפים, גוגל לא עמדה בחוקי התחרות". גוגל יכולה לערער גם על הפסיקה הזו, ולפנות לביהמ"ש הגבוה באיחוד
בית המשפט של האיחוד האירופי קבע כי הנציבות האירופית צדקה כשקנסה את גוגל בשל הפרות הגבלים עסקיים. הפסיקה של בית המשפט מתייחסת לקביעה של הנציבות מ-2017 לפיה גוגל פעלה לקידום שירותי השוואת הקניות שלה, ולקנס שהטילה על החברה, בסך 2.42 מיליארד יורו (2.8 מיליארד דולר), בשל הפרת חוקי ההגבלים העסקיים. בגוגל ערערו על ההחלטה ופנו לבית המשפט השני בחשיבותו באיחוד האירופי.
"בית המשפט הכללי מצא שבכך שתעדפה את שירות השוואת הקניות שלה בעמוד תוצאות החיפוש הכללי על ידי תצוגה ומיקום עדיפים, תוך דרדור התוצאות של שירותים מקבילים לתחתית העמודים הללו על ידי אלגוריתם הדירוג, גוגל לא עמדה בחוקי התחרות", נמסר בהודעה שפרסם בית המשפט, שאישר גם את הקנס שהוטל על החברה. גוגל יכולה לערער גם על הפסיקה הזו ולפנות לבית המשפט הגבוה באיחוד האירופי. מהנציבות האירופית וגוגל לא התקבלה תגובה לדיווח ב-CNBC.
הקנס על גוגל הוטל ב-2017 לאחר חקירה של שבע שנים מצד רשות ההגבלים באיחוד, בעקבות תלונות מצד מתחרות של גוגל בארה"ב ובאירופה לפיהן החברה מבצעת מניפולציות לתוצאות החיפוש שלה. מניפולציות אלו הביאו לכך ששירותי המכירות שמפעילה גוגל יקבלו עדיפות בתוצאות החיפוש - בעוד שתוצאות המתחרות (שלא שילמו לגוגל על שדרוג החשיפה) יוסתרו לחלוטין. שירות המכירות מאפשר לצרכנים לבצע השוואות מחירים בין ספקים שונים.
זו לא הפעם הראשונה שבית המשפט הכללי היושב בלוקסמבורג נדרש להתערב בהחלטות של הנציבות האירופית נגד אחת מענקיות הטכנולוגיה. כך למשל, ביולי 2020 קבע בית המשפט שהנציבות לא הצליחה להוכיח שהממשלה האירית העניקה לאפל יתרון בתשלומי המס - זאת לאחר שבנציבות הורו לאירלנד ב-2016 לגבות מאפל בחזרה 13 מיליארד יורו. הפסיקה הזו היוותה מכה כואבת לנציבת ההגבלים העסקיים באיחוד, מרגרט ווסטגר.
תומאס וינג'ה, שותף בפירמת קליפורד צ'אנס, אמר בתגובה לפסיקה כי זו "תעניק דחיפה למאמצים לקידום החוק לשווקים דיגיטליים (DMA)". החוק הזה נחשב לאחת מהחקיקות המרכזיות עליהן עובדים באיחוד האירופי, ומטרתו לפעול נגד התנהלות של חברות שסוגרת את השווקים ביבשת.