סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
אקזיט שעושה בי"ס: אפליקציית משוב נמכרת ב־50 מיליון שקל

בלעדי: מירה המאירי, זוכת פרס החינוך של נשיא המדינה, מוכרת לקבוצת פריוריטי את תוכנת משוב שפיתחה עם בנה לניהול מוסדות חינוך. משוב פועלת ב־1,700 בתי ספר בארץ ובכוונת פריוריטי לשווקה למוסדות חינוך בחו"ל בדגש על מערכת "הכיתה המקוונת"

אפליקציית משוב, שנמצאת בשימוש של תלמידים והורים רבים בישראל מקבלת תג שווי – 50 מיליון שקל. לכלכליסט נודע כי מפתחת האפליקציה למערכת החינוך, מירה המאירי, מוכרת אותה בסכום זה לחברת שירותי התוכנה הישראלית פריוריטי.
לעמוד כלכליסט-טק לחצו כאן
המאירי, בנה ושותף נוסף מחזיקים בכל מניות משוב, שלא גייסה הון חיצוני, כך שכל כספי הרכישה יזרמו אליהם. המאירי, שמכהנת כמנכ"לית משוב מאז הקמתה, תמשיך לעבוד בפריוריטי ותנהל את חטיבת החינוך שתוקם על בסיס הרכישה. העניין ברכישה נולד בעיקר מאז הקורונה והפיכתה של הלמידה המקוונת לדבר נפוץ בעולם. משוב הכניסה פיצ'ר המכונה "כיתה מקוונת" עוד ב־2008 כמענה ללמידה מרחוק במקרה שהמורה לא יכולה להגיע פיזית לכיתה, אך לא נעשה בו שימוש.
1 צפייה בגלריה
ד"ר מירה המאירי
ד"ר מירה המאירי
ד"ר מירה המאירי
(צילום: אלחנן המאירי)
מערכת משו"ב (מיידיות, שקיפות ובקרה) החלה לפעול ב־2006, אך קיבלה תאוצה גדולה עם כניסת הסמארטפונים והפיכתה לאפליקציה שמשמשת את מוסדות החינוך לניהול של בתי הספר. בעבר נמכרה התוכנה לבתי ספר באופן פרטני, אך ב־2019 ערך משרד החינוך מכרז לתוכנות לניהול בתי הספר ומשוב היתה אחת הזוכות בו לצד אפליקציות נוספות כמו סמארט סקול. בעקבות הזכייה הורחב משמעותית בסיס המשתמשים וכיום גם כל רשתות החינוך, פרט לאורט, משתמשות במערכת. בסך הכל היא משמשת קרוב ל־1,700 בתי ספר מתוך 5,000 הרשומים במשרד החינוך. כמיליון הורים ותלמידים משתמשים בה על בסיס יומי כדי לתקשר עם הצוותים הפדגוגיים. משוב היא חברה רווחית שמעסיקה 25 עובדים בלבד.
ד"ר מירה המאירי (60)
מצב משפחתי: 3 ילדים ו-4 נכדים
מגורים: כפר תבור
שנת הקמת משוב: 2006
מעסיקה: 25 עובדים
משרד: גוש שגב
המאירי (60), מייסדת ומנכ"לית משוב, היא דוקטור בתחום הוראת הטכנולוגיה והמדעים מהטכניון וניהלה במשך עשור את בית הספר כדורי. בהמשך ניהלה תוכנית להכשרת מנהלי בתי ספר במכללת אורנים וב־2002 זכתה בפרס החינוך של נשיא המדינה. "משוב התחילה בשיחות בבית עם הבן שלי שהוא מתכנת במקצועו", אמרה המאירי ל"כלכליסט", "אבל אנחנו לא כמו הילדים בני ה־25 של היום, מעולם לא חלמנו על האקזיט. את הפניות הראשונות למכור את משוב קיבלתי במרץ השנה, אבל מחקתי את המיילים האלה כי הייתי בטוחה שזה ספאם. רק במייל השלישי עניתי והבנתי שזו בעצם קרן TA, המחזיקה בפריוריטי ששמעה עלינו והחליטה שהיא רוצה לפתח את משוב בעולם".
המאירי מספרת על הרעיון הראשוני למערכת שנולד עוד בשנות השמונים לפני שנולד האינטרנט: "כפריקית של נתונים ומסדי נתונים רציתי לסדר אותם במערכת אחת שתקל גם על מערכת החינוך אבל גם על המעקב אחרי התלמידים שלא רק במישור של ציונים, אלא דברים מעבר כמו הברזות, התנהגות בשיעורים, חיזוקים חיוביים. לאורך השנים במערכת החינוך ראיתי שתלמידים נופלים בין הכסאות מחוסר תשומת לב ומעקב. כשנולד האינטרנט הבנתי שאפשר יהיה לעשות שינוי גדול. המערכת הראשונה שהקמתי החלה כמערכת דיווח נוכחות של תלמידים, ועם הזמן היא התפתחה עם לא מעט דרישות מהשטח למשוב".
פריוריטי, שמתמחה בפיתוח וניהול מערכות ארגוניות, מתכננת לשווק את משוב למערכות חינוך בחו"ל. זוהי הרכישה השלישית של החברה בתוך פחות משנה, לאחר שלפני חודשים אחדים היא קנתה את חברת התוכנה EDEA שמתמחה ביישום ופיתוח מערכות לניהול מידע ומסחר רב ערוצי ולפני כן רכשה גם את Ovdimnet שפועלת בתחום ניהול נוכחות עובדים. בראש כל החברות הנרכשות עומדות נשים יזמיות.
פריוריטי היא גלגולה של חברת המחשוב אשבל שנרכשה על ידי קרן ההשקעות פורטיסימו ב־2013 תמורת 192 מיליון שקל. לפני שנה מכרה פורטיסימו בהובלת יובל כהן 50% מהחברה לפי שווי של 250 מיליון דולר. מי שרכשה את פריוריטי היא קרן ההשקעות TA הגלובלית שיזמה גם את רכישת משוב. לפריוריטי יש גם פעילות בארה"ב, בבריטניה ובבלגיה, אבל בישראל היא נחשבת לחברה ששולטת בשוק מערכות ERP לניהול עסקים קטנים ובינוניים ויש לה כ־10,000 לקוחות בשוק הזה. מאז המכירה של פורטיסימו התחלף המנכ"ל של פריוריטי וכיום מכהן בתפקיד זה שגיב גרינשפן.