סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עובדי רמון ספייס Ramon.Space
עובדי רמון ספייס. פיתחה מערכות מחשוב שעמידות בתנאים הקיצוניים ששוררים בחלל (Ramon.Space)

רמון ספייס מגייסת 26 מיליון דולר מפוקסקון ומקרן ממשלת אבו דאבי

החברה שעוסקת בפיתוח מחשוב לתחום החלל השלימה גיוס שלישי בהשתתפות בעלי המניות, בהם קרן גרוב של דב מורן, קרן DEEP INSIGHT הישראלית ו-UMC קפיטל. היקף הגיוסים המצטבר של רמון מגיע כעת ל-44.5 מיליון דולר

דו"ח רשות החדשנות מראה כי מדינת ישראל לא ממהרת להשקיע בהייטק, אז חברות שעוסקות בטכנולוגיות מורכבות מוצאות מימון באיחוד האמירויות.
חברת רמון ספייס, שעוסקת בפיתוח מחשוב לתחום החלל, השלימה גיוס של 26 מיליון דולר מקרן ההשקעות של אבו דאבי (SDF) ומאינגרסיס, חברה בת של פוקסקון. בגיוס השתתפו גם בעלי המניות הקיימים של רמון ובהם קרן גרוב של דב מורן (שמשמש כיו"ר החברה -ס.ש), קרן DEEP INSIGHT הישראלית ו-UMC קפיטל.
לדברי אבי שבתאי, מנכ"ל רמון, הגיוס נעשה לפי שווי יותר מכפול לעומת הגיוס הקודם ב-2021. מדובר בגיוס השלישי של רמון, לאחר סבב סיד ב-2020 וגיוס A של 17.5 מיליון דולר ב-2021. כעת מסתכם היקף הגיוסים המצטבר של רמון ב-44.5 מיליון דולר.
רמון ספייס היא חברה וותיקה שהוקמה ב-2004 במסגרת של משרד הבטחון כדי לתת מענה לצרכים של תוכנית החלל הממשלתית. עם הזמן העניין והמימון פחתו והמייסד פרופסור רן גינוסר החליט לקחת את רמון לשוק הפרטי עם גיוס ראשון מקרן גרוב. רמון פיתחה מערכות מחשוב שעמידות בתנאים הקיצוניים ששוררים בחלל אשר משבשים פעילות של רכיבים אלקטרוניים.
2 צפייה בגלריה
מחשבי חלל רמון ספייס
מחשבי חלל רמון ספייס
מחשבי חלל, רמון ספייס
(Ramon.Space)

כיום רוב הפעולות שדורשות מיחשוב מתקדם בחלל נעשות מהקרקע ובחללית עצמה מתקבלים רק התוצרים. הטכנולוגיה של רמון כבר לקחה חלק ביותר מ-50 משימות עומק בחלל ועל גבי לוויינים עם אפס כשלים, לפי החברה. רמון מעסיקה היום 70 עובדים ומנוהלת על ידי אבי שבתאי, שעבד בעבר בתפקידים בכירים בחברות ציוד התקשורת הישראליות הוותיקות אלווריון ומטאלינק. גינוסר, שהקים את רמון יחד עם טוביה לירן ודב אלון, משמש כנשיא החברה.
סבב ההשקעה הנוכחי הוא לא רק פיננסי, אלא גם אסטרטגי מצידה של אינגרסיס וזאת בהמשך להסכם שנחתם בין שתי החברות לפיו רמון תייצר את מוצרי המחשוב שלה במפעלי אינגרסיס. פוקסקון, הקבוצה האם מטאיוון, היא בין יצרניות ציוד האלקטרוניקה הגדולות בעולם. היא מוכרת, לא בהקשרים חיוביים, בשל תנאי העבודה של פועליה כיצרנית של מכשירי אייפון, אך היא גם יצרנית דאטה סנטרס הגדולה בעולם. לפני שבוע הודיעה רמון כי תייצר את מוצריה במפעלי אינגרסיס וזו תקים פס ייצור ייחודי עבור החברה הישראלית במה שיהיה ייצור המוני ראשון של רכיבים המיועדים לתעשיית החלל.
גם מבחינתה של הקרן האמירתית מדובר בתחום שהיא זיהתה כאסטרטגי לשנים הקרובות. מוחמד מוסבאח על מזרואה, מנהל השקעות וניהול תיקים ב-SDF אמר : "התחזיות והמגמות בתעשייה מצביעות על כך שתשתיות מיחשוב מתקדמות הינן חיוניות לעתיד החלל. ההחלטה שלנו להשקיע ב-Ramon Space הינה מהלך אשר תואם את האסטרטגיה שלנו להתמקד בשוק החלל באמצעות הון פרטי והון סיכון".
SDF הוקמה על ידי זרועות הבטחון של אבו דאבי ב-2019 כדי להכניס למדינה תחומי פעילות שהיא זיהתה כאסטרטגיים. מדובר בעיקר בתחום דיפ טק, כלומר טכנולוגיות עמוקות, לרוב חומרה ולא רק תוכנה ובהן חוץ מחלל גם רובוטיקה ורכב אוטונומי. הקרן כבר השקיעה ב-2021 בחברת החיישנים הישראלית TRIEYE הישראלית, שגם בה מושקעות גרוב ודיפ אינסייט.

2 צפייה בגלריה
המשרד של רמון ספייס
המשרד של רמון ספייס
המשרד של רמון ספייס
(צילום: רמון ספייס)

"הקמת פס ייצור למחשוב חלל הוא האירוע המכונן של 2023 בתעשיית החלל", אומר שבתאי בשיחה עם "כלכליסט", "מעבר להיסטוריה זה גם יוריד עלויות בתחום וגם יתרום לפוזיציה של רמון שהשתנתה דרמטית בשנה האחרונה. השחקנים הגדולים תופסים אותנו אחרת לגמרי. חרף ההאטה הכלכלית בעולם, המדינות דווקא הגדילו את ההשקעה שלהן בתחום וכולם מזהים שהחלל יהיה גם אחד ממנועי הצמיחה במיחשוב בשנים הקרובות", הוא מוסיף. לדברי שבתאי, סכום הגיוס, אף שאינו נשמע גבוה במיוחד, אמור להספיק לרמון ליותר משנתיים כי יש לה כבר מכירות והחברה גם ממשיכה לגייס עובדים. "בניגוד לחברות הייטק רבות לא פיטרנו עובדים, אלא רק התרחבנו".