סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עמנואל בן זקן מנכ״ל ו מייסד משותף ב צ׳קמרקס
עמנואל בן זקן מנכ״ל ומייסד משותף בצ׳קמרקס (צילום: שלי אבידור)

בלעדי
חברת הסייבר צ'קמרקס מפטרת כ-100 עובדים

חברת אבטחת המידע לאפליקציות מפטרת כ-10% ממצבת העובדים שלה. 40 מהעובדים יפוטרו בישראל. המנכ"ל, עמנואל בן זקן: "כעת נארגן מחדש את מבנה החברה ונמקד את המשאבים שלנו כדי להתמודד עם האתגרים בטווח הקצר ולהבטיח את הצמיחה לטווח הארוך"

יוניקורן הסייבר הישראלי צ'קמרקס (Checkmarx), הפועל בתחום אבטחת אפליקציות מפטר כ-100 עובדים, מתוכם 40 בישראל שמהווים 10% מהחברה, כך עולה ממייל שהוציא עמנואל בן זקן מנכ״ל ומייסד משותף בצ׳קמרקס לעובדיו היום.
צ'קמרקס הפכה ליוניקורן עם רכישתה בשנת 2020 בידי קרן ההשקעות האמריקאית הלמן פרידמן, תמורת כ- 1.2 מיליארד דולר. הקרן האמריקאית רכשה את חברת הסייבר מידי קרן אינסייט אשר רכשה את מרבית החברה ב-2015 ב-100 מיליון דולר.
על פי הערכה הסיבות לפיטורים הם על רקע האינפלציה הדוהרת בעולם והמצב הכלכלי שמקשים על חברות רבות בעולם. לאור קשיים אלה החברה גיבשה תוכנית לשינוי בתיעדוף מבנה ההוצאות שלה, ומיקוד מחדש של פעילותה ויעדיה. שינויים אלה יאפשרו לה להמשיך ולחדש, לתמוך בלקוחותיה ולהבטיח את המשך צמיחתה.
בתגובה לפניית כלכליסט, אמר מנכ"ל צ'קמרקס, עמנואל בן-זקן: "המצב הנוכחי בשווקים העולמיים משפיע על תעשיות שלמות, לרבות תעשיית ההייטק, והמציאות הזו דורשת נקיטת צעדים החלטיים שיבטיחו את הצלחתה של צ'קמרקס, והצלחת לקוחותיה לטווח הארוך. בין הצעדים הללו גם ההחלטה הקשה להיפרד מכמה מהעמיתים המוערכים שלנו, להם נעניק סיוע בתהליך המעבר הצפוי.
"כעת, נארגן מחדש את מבנה החברה ונמקד מחדש את המשאבים שלנו כדי להתמודד עם האתגרים בטווח הקצר ולהבטיח את הצמיחה לטווח הארוך. צ'קמרקס תמשיך לבצע השקעות משמעותיות בפיתוח מוצריה, שיתמקדו בתחומי הליבה של החברה, לרבות המשך חדשנות בפלטפורמת אבטחת היישומים שלנו למגזר הארגוני".
ב-2021 עוד הודיעה החברה על כוונתה לגייס מאות עובדים וכעת נאלצת להיפרד מחלק לא קטן מהם. צ'קמרקס נוסדה בשנת 2006 על ידי מתי סימן ועמנואל בן זקן ומעסיקה כ-1,000 עובדים בכ-70 מדינות. לחברה, שהוקמה בשנת 2006 יש כיום כ-1,700 לקוחות ברחבי העולם. החברה פעילה בשוק של אבטחת המידע לאפליקציות ומתמקדת בסריקה אוטומטית של קוד פיתוח, איתור פרצות אבטחה תוך כדי הליך הפיתוח, ובבדיקת תאימות הקוד לדרישות האבטחה של הארגון.