ענקית החיפוש אלסטיק מקימה מרכז פיתוח בישראל
ענקית החיפוש אלסטיק מקימה מרכז פיתוח בישראל
המרכז מוקם בעקבות רכישת בילד סקיוריטי הישראלית, וינוהל על ידי עמית קנפר, מייסד-שותף ומנכ"ל בילד סקיוריטי. אלסטיק, שהוקמה על ידי שי בנון, נסחרת בשווי שוק של 14 מיליארד דולר בבורסת ניו יורק
חברת החיפוש אלסטיק, שהוקמה על ידי הישראלי שי בנון ונסחרת כיום בשווי שוק של 14 מיליארד דולר ב-NYSE, מקימה מרכז פיתוח בישראל. המרכז מוקם בעקבות הרכישה של חברת build.security הישראלית. החברות לא פרסמו את שווי הרכישה של החברה הישראלית, אך היא מוערכת בעשרות מיליוני דולרים. המרכז ינוהל על ידי עמית קנפר, מייסד-שותף ומנכ"ל בילד סקיוריטי. הרכישה צפויה להיסגר במהלך הרבעון הפיסקלי השני של אלסטיק, בכפוף לנהלים המקובלים.
אלסטיק החלה את דרכה בשנת 2009, הנפיקה בשנת 2018 בבורסה של ניו יורק, וגייסה 252 מיליון דולר. עם מייסדי החברה ניתן למנות מספר ישראלים, ובראשם שי בנון, מנכ"ל החברה והאיש שהגה את הרעיון מאחוריה: מנוע חיפוש לעסקים הבנוי בקוד פתוח.
בשיחה עם "כלכליסט" אמר שי בנון: "לקח לנו זמן להקים כאן חברה בגלל הקורונה. מספר העובדים שלנו בישראל גדל, אבל לא באותה מהירות שקיווינו. אני רציתי כל הזמן להצטרף לחברה בישראל ושהיא תהיה המרכז שלנו בישראל. בחרנו לרכוש כאן חברה בתחום הסייבר בגלל הידע העצום של ישראל בתחום.
"בישראל יש הרבה אנשים שמשתמשים באלסטיק, ויש לנו בסיס ומשרד בתל אביב שיעזור לנו לגייס עובדים בישראל. אנחנו חברה מבוזרת עם 2,100 עובדים ב-40 ארצות, מהם 30-20 בישראל, מהגליל דרך תל אביב ובאר שבע. יש לנו משרדים בכל הארץ, והרכישה מאפשרת לנו להציע משרד בישראל עם מנהל מקומי".
בנון, שחי בשנים האחרונות בקליפורניה, החליט בשנה האחרונה לחזור לגור בישראל. "רצינו להיות יותר קרובים למשפחה, אבל אני עדיין על הקו ומבלה זמן בארצות הברית ובאירופה והכל תחת מגבלות הקורונה", אומר בנון. "הקורונה משפיעה על כולם. אנחנו בהחלט רואים שהרבה אנשים עובדים מהבית, וחברות חייבות לעבור את השינוי הדיגיטלי. החברות חייבות לעבוד כך, וכתוצאה מזה נוצרות כמויות יותר גדולות של דאטה. אנחנו מתמחים בחיפוש מידע ובלהפוך אותו לשימושי. התהליך הזה עוזר לנו לתת להם שירותים נוספים. מעבר לזה עוזרים לחברות עם מנועי חיפוש וניטור שרתים וסביבות ענן וגם לאבטח חברות.
"מאחר שאנחנו מבוזרים לא היה לנו קשה לעבוד כך, אבל הקורונה משפיעה מאוד ומכבידה על אנשים ומשפיעה על עובדים צעירים או עובדים עם משפחות. יש לנו 30 משרדים כדי לתת להם אופציה. אחת המטרות שלנו תהיה שמרכז הסייבר שלנו יהיה בישראל. כבר רכשנו חברה בתחום בארצות הברית, אבל המטרה שלנו לגייס עובדים מכל רובד.
"היו הרבה הנפקות של חברות בתחום הקוד הפתוח כמונו וזו כבר תנועה משמעותית. אנשים מאמינים שבשביל לגרום למשהו להיות מאובטח הוא צריך להיות סגור, וזו תחושה טבעית. בסופו של דבר לשמור דברים קרוב לחזה זה לא עובד. אתה שומר הכל קרוב אליך, ובתוך מספר שניות מישהו פורץ את זה. אנחנו עם הבסיס שלנו בקוד הפתוח וקהילה מאוד רוצים לפתוח את תחום האבטחה וליצור קהילה של אנשים שמוצאים פרצת אבטחה ומסייעים לתקן אותה".
"כבר בשיחות הראשונות עם עמית קנפר והצוות של בילד סקיוריטי ראינו חזון חדשני ופורץ דרך לפתרון סקיוריטי למפתחים תוך שימוש בקוד פתוח", אמר ג'ון ברנן, שותף בקרן YL Ventures, שהובילה את סבב הגיוס של החברה בעבר. "לכן אין זה מפתיע שאלסטיק, אחת החברות המובילות בעולם לפתרונות למפתחים בטכנולוגיות Open Source, בחרה בבילד כרכישה הראשונה שלה בישראל וכצוות שיוביל את הפעילות שלה בארץ".
בילד סקיוריטי, שהוקמה ב-2020, גייסה לפני כשנה 4.3 מיליון דולר מ-YL Ventures, ובנתה מערכת אבטחה לקוד הפתוח. עמית קנפר מסר ל"כלכליסט": "בחרתי לחבור לשי ולאלסטיק, שהוא מותג יוצא דופן בקרב מפתחים. היא חברה נסחרת וייחודית עם מיליוני משתמשים, ופתיחת מרכז הפיתוח בישראל היא אירוע משמעותי מבחינתנו".