סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי Dazz (מימין לשמאל) תומר שוורץ, מרב בהט ויובל אופיר. בהט: "הרבה מהלקוחות שלנו עודדו אותנו להמשיך עם המיזוג"
מייסדי Dazz (מימין לשמאל) תומר שוורץ, מרב בהט ויובל אופיר. בהט: "הרבה מהלקוחות שלנו עודדו אותנו להמשיך עם המיזוג" (צילום: בן חכים)

נחשף בכלכליסט
אקזיט כחול לבן: Wiz רוכשת את חברת הסייבר Dazz בכ-450 מיליון דולר

Wiz של אסף רפפורט מודיעה על עסקת רכישה שלישית של חברת סייבר בשנה האחרונה, לאחר רכישת Raftt ו-Gem Security. דאזז, שהוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט, תומר שוורץ ויובל אופיר פיתחה פלטפורמה לתיקון אוטומטי של חולשות אבטחה. עד היום גייסה החברה 110 מיליון דולר

יוניקורן הסייבר Wiz רוכש את חברת הסייבר הישראלית Dazz, שפיתחה פלטפורמה לתיקון אוטומטי של חולשות אבטחה. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה, אבל הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר. ככל הידוע, רוב התמורה תועבר במזומן והיתר במניות. הרכישה, שפרטיה נחשפו לראשונה בכלכליסט, היא השלישית שמשלימה וויז ב-12 החודשים האחרונים, לאחר שרכשה את Raftt ואת Gem Security.
בשיחה עם "כלכליסט" סיפרה מרב בהט, מייסדת-שותפה ומנכ"לית Dazz: "התחלנו את השיחות הראשונות ממש לאחרונה והן נפסקו. לאחר מכן נכנסנו למשא ומתן שאתמול נחתם. זה אירוע משמח מאוד עבורנו למרות שהיה לחברה מומנטום של צמיחה, גייסנו הרבה עובדים למכירות ועשינו עסקאות יפות מאוד. אני מאמינה שיחד עם וויז נגיע להרבה יותר לקוחות. הרבה מהלקוחות שלנו חושבים שהשילוב בין החברות טוב מאוד ועודדו אותנו להמשיך עם המיזוג".
הפלטפורמה שפיתחה Dazz תשתלב ב-Wiz Code, המוצר החדש שהשיקה וויז בספטמבר האחרון . המוצר יאפשר לצוותי פיתוח וצוותי אבטחה לאתר חולשות בשלבים מוקדמים של תהליך הפיתוח, ישירות בקוד, וכן לחבר חולשות שנמצאו בסביבות הענן לקוד המקור שיצר אותן, לתעדף ולתקן אותן במהירות.
Dazz הוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט (מנכ״לית), תומר שוורץ (סמנכ״ל טכנולוגיות) ויובל אופיר (סמנכ״ל מחקר ופיתוח). לשלושתם ניסיון עשיר בתחום הסייבר: מרב שימשה כמשנה למנכ״ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח והובילה את החטיבה העסקית של אבטחת הענן; תומר היה אחד מהעובדים הראשונים באדאלום שנמכרה למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר, ולאחר מכן היה שותף בהקמה של ארמיס ששווה 3.4 מיליארד דולר; ויובל שימש כמוביל טכנולוגי ביחידה 8200 וכסמנכ״ל המחקר והפיתוח של חברת הסייבר קלארוטי.
החברה גייסה סכום כולל של 110 מיליון דולר ממשקיעים מובילים, ביניהם Greylock Partners, Insight Partners, Index Ventures ו- Cyberstarts, והכריזה ביולי האחרון על סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר. סייברסטארטס של גילי רענן היא משקיעה משותפת לשתי החברות.
Dazz פיתחה פלטפורמה מבוססת אוטומציה ובינה מלאכותית לזיהוי, תיעדוף ותיקון מהיר של חולשות אבטחה בסביבות הענן בארגונים. הפלטפורמה מרכזת את מיליוני ההתראות שמתקבלות מכלי זיהוי החולשות השונים בארגון, מתעדפת את החולשות הקריטיות ביותר שדורשות תיקון ומאפשרת למהנדסים ולמפתחים לתקן אותם באופן אוטומטי - באמצעות ניתוח מקור החולשה ומתן הנחיות ברורות לתיקון שלה, עד כדי תיקון שורת הקוד הרלוונטית.
בכך, המוצר של Dazz מקצר באופן משמעותי את זמני תיקון החולשות ומאפשר לסגור את פערי האבטחה תוך שעות בודדות במקום שבועות. דאזז צמחה בקצב מהיר בארבע השנים האחרונות, עם צמיחה של כ-500% בהיקפי המכירות משנה לשנה.
זו הרכישה השלישית של Wiz השנה: בדצמבר האחרון הודיעה החברה על רכישת Rafft, שפיתחה פלטפורמת ענן לשיתוף פעולה בין מפתחים, ואילו באפריל הכריזה על רכישת Gem Security, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי ותגובה בזמן אמת למתקפות בענן. מאז הקמתה Wiz גייסה 1.9 מיליארד דולר, הגיעה ליותר מ-500 מיליון דולר בהכנסות חוזרות שנתיות (ARR) וכ-45% מלקוחותיה נמנים על 100 החברות הגדולות בארה"ב. החברה ממשיכה לחפש אחר הזדמנויות למיזוגים ולרכישות, במטרה להיות ענקית אבטחת הענן המובילה בתעשייה.
וויז נוסדה על ידי המנכ"ל אסף רפפורט, סמנכ"ל המוצרים ינון קוסטיקה, סמנכ"ל הטכנולוגיות עמי לוטבק וסמנכ"ל המחקר והפיתוח רועי רזניק. הצוות כולו עובד יחד במשך יותר מ-20 שנה - בין השאר כמנהלי קבוצת אבטחת הענן של מיקרוסופט, שרכשה את אדאלום, אותה הקימו, בסכום של כ-320 מיליון דולר.
אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ״ל Wiz, אמר לאחר ההכרזה על הרכישה: ״וויז הוקמה במטרה לעזור לארגונים לשמור על כל סביבת הענן שלהם - לא רק לזהות חולשות, אלא גם לתקן אותן באופן המהיר והיעיל ביותר. דאזז משתלבת בדיוק בחזון הזה, עם הפתרון המוביל בשוק לתעדוף ולתיקון של חולשות באמצעות בינה מלאכותית".
לדברי רפפורט, "הצוותים של וויז ודאזז עובדים יחד כבר שנים ארוכות - הרכישה מסמנת קפיצת מדרגה נוספת בתחום אבטחת היישומים וניהול החולשות, ותהווה מכפיל כוח להצעת הערך החדשה של וויז ב-Wiz Code".