סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עידו ספרותי ועומרי אילוז מנהלי PerimeterX
עידו ספרותי ועומרי אילוז מנהלי PerimeterX (צילום: PerimeterX)

חברת הסייבר הוותיקה פרימטראיקס מתמזגת עם מתחרה אמריקאית

לפי הערכות בשוק העסקה נעשתה לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר לחברה הממוזגת. החברה הישראלית קטנה מהאמריקאית ומעסיקה 210 עובדים, מתוכם 110 בישראל. לאחר השלמת המיזוג יהיו בחברה 450 עובדים, כאשר המשרדים של פרימטראיקס יהפכו למרכז הפיתוח שלה

מיזוג ברוח התקופה: שתי מתחרות, אחת מהן ישראלית מתמזגות בעסקת מניות מבלי לנקוב בשווי של כל אחת מהן במעמד המיזוג. "זה לא אקזיט, אבל מדובר בהצלחה די גדולה ואבן דרך להמשך", כך מגדיר עמרי אילוז, מנכ"ל חברת הסייבר הישראלית פרימטראיקס (perimeter x להבדיל מפרימטר 81) את עסקת המיזוג שלה עם HUMAN סקיוריטי האמריקאית. תנאי העסקה לא פורסמו, אבל בשוק הסייבר מעריכים כי החברה הממוזגת שתורכב משתי חברות שדי דומות בגודלן, מקבלת שווי של 1.5 מיליארד דולר בעסקה ויש לה קצב הכנסות שנתי (ARR) של 100 מיליון דולר. עיקר העסקה הוא החלפת מניות, אבל ישנו חלק במזומן שנועד בעיקר לבונוסים לשימור העובדים בשתי החברות. כמו כן, עובדי החברה הממוזגת יקבלו הקצאת אופציות חדשה ומורחבת.
החברה הישראלית מעט קטנה יותר מאשר האמריקאית ומעסיקה 210 עובדים, מתוכם 110 בישראל. לאחר השלמת המיזוג יהיו בחברה 450 עובדים, כאשר המשרדים של פרימטראיקס יהפכו למרכז הפיתוח שלה. בהמשך מתכננים בחברה הממוזגת לגייס למשרד הישראלי עוד 50 עובדים. אילוז ימונה למנהל חטיבת מוצרי האבטחה של החברה הממוזגת ואילו עידו ספרותי, מייסד נוסף של פרימטראיקס ימונה לסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה. כמנכ"ל החברה הממוזגת ימשיך לכהן מנכ"ל HUMAN תאמר חסן. שני המייסדים הישראלים יקבלו מקומות בדירקטוריון החברה וגם שניים מנציגי המשקיעים שלה. במקביל להודעה על המיזוג, הודיעו שתי החברות על גיוס חוב של 100 מיליון דולר שאמור לסייע להן לבצע רכישות נוספות בהמשך.
החברות פיתחו פתרונות לחסימת פעילות הבוטים שתוקפים גולשים וחברות. HUMAN סקיוריטי מתמחה בפלח השוק של מדיה ומגנה מהונאות פרסומיות ואילו פרימטראיקס פועלת בשוק הארגוני ומספקת הגנה לחברות איקומרס, בנקים וחברות תעופה. המערכת של החברה הישראלית עוקבת אחר התנהגותו של הגולש, תנועות העכבר, ומגע האצבע במסך הטלפון החכם, כדי לזהות מתי הפעולות מתבצעות באמצעות מערכת אוטומטית ולא על-ידי אדם. כיום, 77% מאירועי האבטחה וההונאה ברשת נגרמים ממתקפות בוטים שאחראים לרבע מהתנועה באינטרנט. יחד יש לחברות כ-500 לקוחות.
"התחלנו לדבר על המיזוג הזה עוד באוקטובר, לפני שהתחיל המשבר כאשר הוואלואציות היו בשיא", אומר אילוז בשיחה עם "כלכליסט", "שתי החברות נמצאות בשוק די דומה וגם הטכנולוגיה דומה, כך שביחד אפשר לעוף למעלה ולייצר חברה משמעותית. ראינו שאפשר לעשות קיצור דרך לחברה גדולה שתוכל גם להפוך להיות ציבורית בעתיד ולהתחרות גם בענקיות כמו אימפרבה ואקמאי. יש לנו כעת את המשאבים להשיק עוד מוצרים".
אילוז מתעקש כי השווי שקיבלה פרימטראיקס בעסקה גבוה מהשווי שלה בגיוס האחרון שעליו הוכרז בתחילת 2021. אז גייסה החברה 57 מיליון דולר, מה שהעלה את סך הגיוסים שלה ל-144 מיליון דולר. אילוז הקים את החברה ב-2014 יחד עם עידו ספרותי ואופיר אשכנזי. מרבית המשקיעים של החברה אינם ישראלים וביניהם קרן ההשקעות של סיילספורס, אלייאנס ברנשטיין, קרנות הון הסיכון ורטקס (הזרוע האמריקאית) וקיינן פרטנרס, סקייל ונצ'רס ו-STCAP.
חברת HUMAN הוקמה ב-2012 ונרכשה לפני שנתיים על ידי בנק ההשקעות גולדמן סאקס שהוא גם בעל המניות הגדול בה ויישאר כך לאחר המיזוג. בעקבות הרכישה, שונה שמה מ-WHITEOPS לשמה הנוכחי שיישאר גם כשמה של החברה הממוזגת. בתחילת 2022 גייסה 100 מיליון דולר להרחבת הפריסה הגלובלית שלה כך שהיא אמורה לתת את הרגל הבינלאומית לפרימטראיקס. היקף הגיוסים הכולל של החברה האמריקאית דומה לזה של הישראלית. שתי החברות אגב מעולם לא פירסמו גם שווי בגיוסי ההון ואף ש-HUMAN גייסה 100 מיליון דולר היא לא קיבלה שווי של יוניקורן.