סקירהסמסונג מציגה: מכשיר עם מסך ומצלמת סלפי מצוינים - במחיר גבוה יחסית
סקירה
סמסונג מציגה: מכשיר עם מסך ומצלמת סלפי מצוינים - במחיר גבוה יחסית
היצרנית הקוריאנית משיקה דגם חדש בסדרת ה-FE - ה-S21. המסך גדל ל-6.4 אינץ', והוא מצוין לצפייה בסרטונים ותמונות. עוד בתפריט: זוג רמקולי סטריאו מפתיעים וסוללה משופרת. עם זאת התמחור, כ-2,500 שקל, מעט גבוה
סדרת ה-FE של סמסונג נועדה להעניק חוויית מכשיר דגל במחיר מוזל ביחס למחיר המחירון של החברה. בשנה שעברה השיקה היצרנית הקוריאנית את מכשירי ה-S20 FE וכן גרסה של טאבלט ה-S7 שלה. הסמארטפון הפך ללהיט מכירות אמיתי וגם הטאבלט הציג מכירות נאות ביותר. הרעיון הוא להעניק כמה שיותר תכונות פרימיום במחיר שלא יעבור את זה של מכשירי הדגל של שיאומי, פוקו ורילמי שהחלו לזנב בנתח השוק של סמסונג. כעת החברה משיקה את הגרסה החדשה של הסדרה - ה-S21 FE 5G ובדקנו האם הוא מצליח לשחזר את ההישג של קודמו.
מבנה ועיצוב: S21 מגודל אבל נוח
בואו נשים את זה על השולחן ומיד, ה-S21 FE נראה בול כמו הגלקסי S21 הרגיל. הפרופורציות נשארו אותו הדבר ואם מסתכלים עליהם אחד ליד השני, קשה לדעת מי הוא מי. זה דווקא דבר טוב כי זה מראה שסמסונג ניסתה לשמור על אחידות. בעוד מכשירים מוזלים סובלים תמיד מכל מיני עיגולי פינות או נטייה לחסכנות באיכות ההרכבה, כאן זה לא המצב.
אתם מקבלים מכשיר באותה איכות הרכבה כמו סדרת הדגל וזה ניכר גם בתחושה וגם בנראות. הוא בקלות יכול להיחשב למכשיר פרימיום אם אף אחד לא יודע כמה שילמתם עליו. ההבדל היחיד הוא בפרופורציות שגדלו בכמה מ''מ לאורך ולגובה שזה הגיוני בהתחשב שיש כאן מסך מעט יותר גדול. למרות הגודל מדובר במכשיר דקיק למדי (7.9 מ''מ) וגם אם תוסיפו לו מגן הוא לא ירגיש מגושם.
הוא גם קל יחסית (177 גרם) ובגלל שסמסונג ויתרה על תצורה מסך האדג' המשתפל לשוליים, הוא גם נוח לאחיזה ולשימוש. המסך מוגן על ידי זכוכית גורילה ויקטוס הגב מפלסטיק איכותי כמו באח הגדול ויש כאן הגנה מלאה מפני מים ואבק בתקן IP68. בקיצור, המכשיר הזה מוכן למירב הפרעונות שעשויים להביא אתכם למעבדת התיקונים השכונתית. לקינוח אפילו השלדה שלו בנויה מאלומיניום ולא מפלסטיק כמו אצל מתחרים מסוימים.
חומרה: מסך גדול ומוצלח עם מעבד של שנה שעברה
אם אתם רוצים לדעת מה היתרון העיקרי ב-S21 FE אז לדעתי מדובר במסך שגדל כאן ל-6.4 אינץ'. זה לא מסך ענק, אבל בינינו זה מספיק לרוב המשתמשים. הוא צבעוני ונעים לצפייה כמסורת סמסונג, אבל אפשר גם להתאים את רוויית הצבעים למשהו קצת יותר ריאליסטי מאשר מה שהיצרנית מעניקה בדרך כלל. שימו לב לדבר אחד, למרות שהפרופורציות דומות, ה-FE מציע מעט פחות שטח ביחס לגוף המכשיר. זה לא ממש משנה כי לעין הבלתי מיומנת אין ממש הבדל. בקיצור, אם אתם אוהבים מסכים טובים ונהנים לראות סרטונים או לצלם תמונות המסך הזה יעניק לכם תמורה מעולה.
מערך החומרה של ה-FE מבוסס על מעבד אקסינוס 2100 של ה-S21 ואתם יכולים לקבל 6 או 8 גיגה-בייט זכרון פעולה. זה מעבד חביב שאמנם לא מגיע לביצועים של הסנאפדרגון 888 המקביל לו אך הוא מספק את כל העוצמה שתצטרכו גם למשחקים תובעניים. מרחב האחסון לא נדיב במיוחד עם 128 גיגה-בייט וללא חריץ הרחבה אבל בשילוב עם שירות ענן כלשהו זה מספיק לרוב המשתמשים. בשביל המולטימדיה יש כאן זוג רמקולי סטריאו והם די מפתיעים באיכותם - ניתן אפילו להאזין למוזיקה באיכות טובה למדי. ניכר שחטיבת הסאונד של סמסונג - JBL - עזרה כאן.
מעבר לכך אין כאן שום שינוי מהותי ביחס למה שהיה ב-S21 למעט הסוללה. זו מציעה כעת קיבול של 4,500 מיליאמפר שעה שזה הרבה יותר טוב מהסוללה של האח. תמצאו כאן טעינה "מהירה" בת 25 וואט שמאפשרת טעינה של הסוללה בכשעה וטעינה אלחוטית בת 15 וואט. ניתן גם לבצע טעינה "הפוכה" למכשירים אחרים. מנגנון זיהוי טביעות האצבעות מוטמע מתחת למסך והוא מבוסס אופטיקה שזה דווקא טוב. הוא עובד בסדר גמור והמסך נפתח מהר יחסית. מצלמת הסלפי אחראית על פתיחת הנעילה דרך זיהוי פנים שמתבצע בדו-ממד בלבד כך שזה לא ממש מאובטח - שימו לב לכך אם אתם קנאים לפרטיותכם.
תוכנה: הממשק של סמסונג לטוב ולרע
פעם, לפני כמה שנים טובות הממשק של סמסונג נחשב לאחת הזוועות הגדולות בעולם הסמארטפונים. הוא היה מגושם ומפורט (מדי), כל פעולה שעשינו בקליק באייפון נדרשנו לבצע שלושה קליקים במכשירי סמסונג. ואולם החברה למדה, השתפרה וכיום ה-One UI 4 מציע חוויית שימוש חלקה ונעימה. אמנם יש עדיין פה ושם כל מיני הבלחות לא ברורות כמו הצורך לבצע שני מהלכים כדי להתקשר לאיש קשר - כי למה לא - אבל ברוב הזמן קל מאוד להשיג את מה שרוצים ומי שיתרגל אליו לא יסבול. אין באגים וסמסונג דואגת לעדכוני אבטחה במהירות הגבוהה ביותר מבין יצרניות הממשקים שלא עושים שימוש בגרסת גוגל של אנדרואיד.
ביקסבי העוזרת הקולית הכי גרועה ביקום עדיין כאן והיא עדיין לא למדה עברית. אבל למזלכם יש גם את גוגל אסיסטנט שיודע להקשיב בעברית גם אם הוא עדיין לא דובר אותה על בוריה. מה שכן יש כאן שני ממשקים מעניינים - האחד הוא הקלדה קולית ותמלול שמבוסס על הפלטפורמה המוצלחת מאוד של גוגל כולל תמיכה מצוינת בעברית. השני הוא תמיכה בתצוגת כתוביות בכל רחבי המערכת - זאת אומרת שכבדי שמיעה יכולים לקבל כתוביות בכל מקום בו יש דיבור. אין כאן תמיכה ב-DeX ממשק ההפעלה דמוי המחשב שניתן להקרין על התקן חיצוני מהטלפון - אבל זה לא נורא כי אני לא מכיר הרבה מאוד שמשתמשים בו. בסך הכל מה שהיה ב-S21 הוא מה שתמצאו גם כאן.
מצלמה: קופי פייסט ומצלמת סלפי חדשה ואיכותית
אם אתם רוצים הוכחה לקהל היעד של המכשיר הזה - צעירים וצעירים ברוחם - מספיק לראות את מצלמת הסלפי בת ה-32 מגה פיקסל שסמסונג תקעה בראש המסך. היא מצוינת ומיועדת לחובבי טיקטוק וצילומי דאק פייס למיניהם. היא מובילה על זו של ה-S21 שהסתפקה ב-10 מגה-פיקסל. איכות צילום הווידאו מצוינת עם תמיכה ב-4K ובעד 60 פריימים לשנייה שזה אומר איכות ניגון מצוינת. בנוסף החיישן כאן גדול יותר מה שאומר שהיא תפעל היטב בתנאי תאורה קשים. מבחן אותו היא אכן צולחת בהצלחה.
מערך הצילום הראשי לא מחדש יותר מדי. למעשה החיישן העיקרי מציע 12 מגה-פיקסל וייצוב תמונה אופטי. הזום מציע הגדלה אופטית של עד פי 3 שזה מעולה לקטגוריה והחיישן גדול יותר משנה שעברה. הוא מנפק תמונות מצוינות ושימושיות. עם זאת מי שבאמת רציני לא ישתמש בזום אלא יקום ויתקרב למושא הצילום שלו. לקינוח יש כאן חיישן זווית רחבה בן 12 מגה-פיקסל שלוקח חלק מהתכונות של החיישן משנה שעברה אבל מותיר חלק בחוץ. הזווית מעט רחבה יותר (123 מעלות לעומת 120 ב-S21) אבל שטח החיישן קטן יותר והפיקסלים גם מה שאומר שהוא מתקשה קצת יותר בצילום בתאורה גרועה.
צילום הווידאו כאן מצוין ודומה לביצועים שמקבלים בשאר מכשירי סדרת S21 למעט מכשיר האולטרה המפלצתי. זו לא מצלמה פורצת דרך אבל היא כן מציעה תמהיל של תכונות שמאוד שימושיות למי שנוהג לבלות הרבה במדיה החברתית ולהעלות תמונות. זו לא המצלמה הכי טובה אבל היא מעניקה את התמורה הטובה ביותר למחיר בקטגוריה.
סיכום ואלטרנטיבות: תמורה מעולה למחיר אבל התמחור קצת גבוה
ה-FE נמכר רשמית ב-2,500 שקל שזה מחיר הוגן מאוד לחבילה שאתם מקבלים. המתחרה הישיר של ה-S21 הוא כמובן השיאומי 11 או אפילו 12, שניהם מעניקים תכונות דומות למכשיר הקוריאני למעט הגנה מפני מים ואבק וכמובן מצלמה פחות טובה. הסמסונג יותר אלגנטי ודיסקרטי לעומת הסינים השחצנים אבל גם הם גם עולים בממוצע בין 500 ל-1,000 שקל פחות. מכשירי פוקו זולים אפילו יותר אבל רחוקים מאוד מהאיכות שתקבלו אצל סמסונג. מכשירי רילמי מצליחים להעניק קצת יותר איכות אבל גם כאן תיאלצו להתפשר על הגנה מפני מים ואבק ומצלמות פחות מוצלחות.
המתחרים העיקריים והכי קשים של ה-S21 FE הם למעשה אחיו הגדולים שניתן למצוא כעת במחירים נמוכים במעט מה-S21 FE. ה-S21 הרגיל אמנם מציע מסך קטן יותר אבל זה עשוי להתאים לחלק והוא עולה כ-2,400 שקל ביבואנים מקבילים. ה-S21 פלוס נמכר כיום קצת יקר יותר - כ-3,000 שקל - אבל ה-S20 פלוס נמכר כיום ב-2,400 שקל שזה קרוב מאוד ומעניק בתמורה מסך גדול מאוד. בסה''כ התמחור של ה-S21 FE היה יכול להיות נמוך מעט יותר ואז היה מכה לגמרי את מכשירי הסיניות - אבל בינתיים אם אתם לא רוצים להתפשר על תכונות פרימיום ומוכנים לשלם את הפרמיה הנלווית המכשיר של סמסונג ידע להעניק לכם תמורה מצוינת לכסף ותוכלו ליהנות ממנו גם שנתיים-שלוש קדימה.