שנגחאי בונה על המטאוורס את תוכניות הפיתוח שלה
שנגחאי בונה על המטאוורס את תוכניות הפיתוח שלה
העיר הגדולה בסין תיישם את הטכנולוגיה ליקום וירטואלי בתוכנית החומש שלה, התואמת את חזון השלטון המרכזי בסין לעצמאות מדעית וטכנולוגית. יישום המטאוורס יתבצע בשירותים לציבור, בעסקים, בייצור תעשייתי ועוד
שנגחאי, העיר הגדולה בסין, לוקחת ברצינות את המטאוורס, הטכנולוגיה ליצירת יקום וירטואלי, שתפסה תאוצה אחרי שהפכה לחזון של חברת המדיה החברתית פייסבוק, ששינתה את שמה ל"מטא".
משרדי ממשלה ורשויות מקומיות בסין פרסמו כעת תוכניות פיתוח לחמש שנים, שמתוות כיצד תיושם תוכנית החומש של הממשלה המרכזית שפורסמה במרץ, ופירטה שבע טכנולוגיות שבכוונת סין להתמקד בהן בשאיפתה לעצמאות מדעית וטכנולוגית.
אחת התוכניות שפורסמה על ידי שנגחאי אתמול הכילה אזכור ראשון של המטאוורס על ידה, כך על פי דיווחים במדיה הסינית. הטכנולוגיה מרחיבה את האינטראקציות האנושיות לעולם וירטואלי של אווטארים תלת-ממדיים. המטאוורס הוא אחד מתוך ארבע חזיתות מחקר, כך אמרה הוועדה המוניציפלית של שנגחאי לכלכלה וטכנולוגיית מידע, בתוכנית החמש-שנתית שלה לפיתוח תעשיית המידע האלקטרוני.
המסמך קורא ל"עידוד היישום של המטאוורס בתחומים כמו שירותים ציבוריים, עסקים, בידור חברתי, ייצור תעשייתי, בטיחות בעבודה ומשחקים אלקטרוניים". כך על פי תרגום של המסמך בדיווח של CNBC. הוועדה דיווחה שהיא מתכננת להגדיל את המחקר והפיתוח של הטכנולוגיות התומכות במטאוורס, כולל חיישנים, אינטראקציות בזמן אמת ובלוקצ'יין. במסמך לא פורט לוח זמנים או מטרות ספציפיים עבור המחקר והפיתוח של המטאוורס.
חזון המטאוורס מהדהד כבר בשטח. מוקדם יותר החודש אמר מייסד מיקרוסופט ביל גייטס שהוא מצפה שרוב הפגישות הווירטואליות יעברו למטאוורס בתוך שנתיים או שלוש. השבוע ערכה ביידו הסינית את מה שהיא כינתה ועידת המטאוורס הראשונה בסין. האירוע היה אמור לציין את פתיחת אפקליציית המטאוורס של ביידו למפתחים, ובכיר בחברה אמר לכתבים שהוא מצפה שיעברו שש שנים עד השקתה המלאה של האפליקציה.
אחרי שנה של חרמות ורגולציה גוברת על סוגי טכנולוגיה שונים, כולל קריפטו, תקנות חדשות לגבי המטאוורס הן כנראה הצעד הבא, כך אמר וינסטון מא, פרופסור למשפטים באוניברסיטת ניו יורק. זאת, לדבריו, הודות לקשר של הטכנולוגיה לתחומי הקריפטו והגיימינג, אשר נמצאים תחת בקרה הדוקה בסין.