ישראלי שעבד באינטל ארה"ב תובע: "פוטרתי כי התלוננתי שהבוס תמך ב-7 באוקטובר"
ישראלי שעבד באינטל ארה"ב תובע: "פוטרתי כי התלוננתי שהבוס תמך ב-7 באוקטובר"
לפי כתב התביעה שהוגש אתמול לבית המשפט הפדרלי בניו יורק, נטען כי מעמד העובד בחברה נפגע לאחר שהתלונן על תמיכה של הממונה הישיר עליו בטבח שביצע חמאס. לדבריו, בכירים באינטל ידעו זאת אך לא נקטו בשום צעדים
ישראלי שעבד באינטל תובע את ענקית השבבים בטענה שפוטר באפריל אחרי שהתלונן שהבוס שלו סימן לייק לפוסטים "נוראיים ומטרידים" שכוללים מסרים שחוגגים את מעשי הטבח של חמאס ב-7 באוקטובר – כך לפי כתב התביעה שהוגש אתמול לבית המשפט הפדרלי המחוזי בניו יורק.
התביעה הוגשה על ידי ישראלי יוצא צה"ל שהיגר לניו יורק כדי להרחיב את הנוכחות בארה"ב של סטארט-אפ ישראלי שרכשה אינטל. היא אינה מזהה את התובע, והוא מכונה בה "ג'ון דו". לדבריו, לאורך עבודתו בחברה הוא זכה להוקרה על כישוריו וקודם מספר פעמים, כולל בינואר השנה. ואולם, נטען, מעמדו בחברה נפגע לאחר שהתלונן על תמיכה של הממונה הישיר עליו בטבח שביצע חמאס.
לפי התביעה, בסמוך למתקפת ה-7 באקוטובר הבוס של התובע, סגן הנשיא להצלחת לקוחות עלא באדר, "חגג" את מתקפת הטרור. "במקום לשמור את דעותיו לעצמו, באדר פרש אותן במדיה החברתית, מבצע ריטוויט ו'לייק' למספר פוסטים אנטי-ישראליים ואנטישמיים, כולל פוסטים שהריעו על מותם של ישראלים וחיילי צה"ל", נכתב.
פוסטים אלו כוללים פוסט מה-29 בדצמבר ובו איור של מחבל חמאס שדורך לתוך האדמה את ראשו של חייל צה"ל, בתוספת הכיתוב "השבח לאל, הרמיסה הושלמה. האל יברך אתכם קאסם (גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס; ע"כ)". בפוסט אחר, מה-22 בדצמבר, נכתב: "הם מרסקים קבוצה גדולה של חיילים. גדודי אל-קסאם משדרים סצנות שבהן הם מפציצים בניינים בהם מסתתרים חיילים ישראלים ושורפים אותם", בצירוף אימוג'י לב ולהבות וסרטון שמציג הפצצות אלו. פוסט נוסף מאותו יום כלל סרטון של "הפצצת בניין שבו חמישה חיילים ציונים התחבאו והם נשלחו לגיהינום".
"תמונות אלו פגעו והטרידו עמוקות את ג'ון דון, ממגוון סיבות, כולל העובדה שאחד מבני משפחתו הקרובים משרת בצה"ל ושלאחר אירועי ה-7 באוקטובר, חמאס המשיך לירות טילים לתוך שטח ישראל, כשאחד מהם פגע בבית משפחתו של ג'ון דו, והביא לפציעות ולעקירתם המיידית של בני המשפחה", נכתב.
לפי כתב התביעה, מנהלים בכירים באינטל ידעו שבאדר קידם "פרסומים פוגעניים" אלו כבר בסוף 2023, אך לא נקטו בשום צעדים נגדים. "ואז, ב-29 בינואר 2024, ג'ון דו הועבר לתפקיד שבו היה כפוף ישירות לבאדר. "בלתי אפשרי להגזים בעד כמה הדבר טרד את ג'ון דו. היא דיווח ונאלץ לעמוד בקשר יומי עם אדם שהוא ידע שיחגוג את רציחתם, ואפילו את שריפתם בחיים, של בני משפחתו המיידית. חמור יותר, באדר לא הסתיר את עמדותיו האנטישמיות אפילו מג'ון דו עצמו. לדוגמה, באדר לחץ על ג'ון דו שוב ושוב לספר לו האם עובדים אחרים באינטל הם ישראלים. כשג'ון דו אישר שעובדים מסוימים הם ישראלים , באדר נחר בבוז: 'כל כך הרבה עובדים ישראלים בחברה שלנו'".
כשלמד שיהיה כפוף לבאדר, פנה התובע למנכ"ל לשעבר של הסטארט-אפ שרכשה החברה, ושעדיין עבד באינטל, כדי להביע את מצוקתו, וזה הגיש תלונה רשמית בשמו. "תחילה, ביקש המנכ"ל לשעבר מעובדת במחלקת משאבי האנוש של אינטל להגיש תלונה רשמית נגד באדר", נכתב בתביעה. "אבל, כנראה לאור חשש מנקמה לאור היותה ישראלית, היא היססה לעשות זאת. לפיכך, ב-4 בפברואר 2024 המנכ"ל לשעבר הגיש את התלונה בעצמו".
התלונה, ותלונת המשך, פירטו את הפוסטים שקידם באדר את הפגיעה שספגה משפחתו של התובע. ואולם, הוא טוען בתביעה, אינטל לא נקטה בשום צעדים והתובע נותר כפוף "לאדם שישמח לראות את משפחתו נרצחת". "אינטל לא עשתה דבר כדי להגן על ג'ון דו, מה שהוביל בסופו של דבר לפיטורי נקם מפלים".
לפי התביעה, זמן קצר לאחר הגשת תלונת ההמשך, במרץ 2024, צפה באדר בפרופיל הלינקדאין של התובעה, שזיהה אותו כחייל צה"ל לשעבר. "רק שבועות ספורים אחר כך, באפריל 2024, עבדול ג'אראר, סגן נשיא אינטל למכירות עסקיות והבוס של באדר, בישר לג'ון דו שהעסקתו מסתיימת בגלל קיצוצי עלויות. ג'ון דו היה היחיד מהכפופים לבאדר שפוטר (והישראלי היחיד בין הכפופים ישירות לבאדר). המניעים הלא-חוקיים מאחורי פיטורי ג'ון דו לא יכלו להיות ברורים יותר כאשר שבועות לאחר מכן באדר והממונה עליו, ג'אראר, שכרו את מחליפו של ג'ון דו: מוחמד אחמד. למרבה הפליאה, אחמד חשף בגלוי סנטימנטים אנטי-ישראליים זהים לאלו של באדר. כמו באדר, אחמד סימן לייק ושיתף תכני תמיכה בטרור ואנטישמיות מחרידים. אחמד גם קרא בגלוי להחרמת חברות שתומכות בישראל".
לפי התביעה, בכך שפיטרה את התובע ו"בירכה את קריאותיו של באדר להשמדת ישראל" אינטל הפנתה את גבה לתובע, לישראל וליהודים בכל העולם. לאור זאת, מבקש התובע מבית המשפט לפסוק לו פיצויים כספיים או להוציא צו מניעה נגד מעשיה של אינטל.
מאינטל נמסר בתגובה ל"כלכליסט": "אינטל אינה מגיבה על הליכים משפטיים מתמשכים. כחברה, יש לנו תרבות ארוכת שנים של גיוון והכלה ואיננו סובלנים לשום סוג של דברי שנאה, כפי שמפורט בקוד ההתנהגות שלנו".