סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מתקפה בבריטניה על סין: "גונבת כדי להשיג עליונות בתחום המוליכים למחצה"

חבר הפרלמנט איאן דנקן סמית אמר כי סין מנסה להשיג דומיננטיות עולמית בתחום, ולשם כך "עסוקה בגניבת טכנולוגיה, בהשגת זכויות הקניין הרוחני של אחרים וברכישת חברות"; ממשלת בריטניה הודיעה השבוע כי יידרש אישור מיוחד לעסקה בה חברת סינית רוכשת את Newport Wafer Fab, החברה הגדולה בתחום זה בממלכה

חבר הפרלמנט הבריטי איאן דנקן סמית מאמין שסין משתמשת בשיטות מפוקפקות כדי להבטיח שתהפוך למובילה עולמית בטכנולוגיית המוליכים למחצה. באתר CNBC מדווחים כי דנקן סמית אמר שלשום (ה') בפרלמנט הבריטי כי סין סימנה את טכנולוגיית המוליכים למחצה כתחום מרכזי שבו היא רוצה להשיג דומיננטיות עולמית. התעשייה נשלטת כיום על ידי חברות מטייוואן, דרום קוריאה וארה"ב כמו TSMC, סמסונג ואינטל.


לפי דנקן סמית, סין "עסוקה בגניבת טכנולוגיה, בהשגת זכויות הקניין הרוחני של אחרים וברכישת חברות". מהממשלה הסינית עוד לא התקבלה תגובה על הדברים. בעבר היא הכחישה נמרצות את ההאשמות שהיא גונבת קניין רוחני.
מוקדם יותר השנה הטילה סין סנקציות על מספר ארגונים ואנשים מבריטניה, ביניהם דנקן סמית שנחשב למבקר קולני ביותר של סין.
1 צפייה בגלריה
שבבים שבבי מחשב
שבבים שבבי מחשב
שבבים
(צילום: pixabay)

השבבים משמשים להפעלת מגוון רחב של יישומים, החל מחיישני חנייה במכוניות ועד למערכות טילים מתוחכמות, אך כיום קיים מחסור בשבבים ומדינות נוקטות בצעדים להבטיח את המלאי.
הדברים של דנקן סמית מגיעים לאחר שב-5 ביולי חברת Nexperia שבבעלות חברת סינית הודיעה כי בכוונתה לרכוש את Newport Wafer Fab – יצרנית השבבים הגדולה בבריטניה. החברה הבריטית מעסיקה בסביבות 450 אנשים בניופורט שבווילס. היא מייצרת את הפרוסות (wafers) עליהם מדפיסים את המעגלים האלקטרוניים. המטה של החברה סינית אמנם שוכן בהולנד, אך היא בבעלות חברת ווינגטק טכנולוג'יס הסינית.
מספר חברות שבבים אירופיות נוספות, ביניהן Imagination Technologies הבריטית, לינקסנס הצרפתית ואמפליאון ההולנדית, נמכרו בשנים האחרונות לחברות סיניות ממשלתיות.
ממשלת בריטניה הודיעה כי אינה מתכוונת להתערב ברכישה של Newport Wafer Fab, אך ביום רביעי מסר ראש הממשלה בוריס ג'ונסון כי העסקה צריכה עוד לזכות באישור היועץ לביטחון הלאומי. "עלינו לבחון אם יש כאן השלכות ביטחוניות ממשיות", אמר.
דנקן סמית מצידו קורא לממשלה הבריטית להתעשת ולפעול ביותר תקיפות בנושא. לדבריו, "אני תוהה לאור הכשלון בקבלת החלטה האם הם בדקו מה החשיבות של המוליכים למחצה לסין? היא עסוקה ברכישת טכנולוגיית מוליכים למחצה בכל מקום שהיא יכולה למצוא".