סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדי בייטדאנס בביג'ינג
משרדי בייטדאנס בביג'ינג. במגמת התכווצות (צילום: AP)

פיטורים בבייטדאנס: הענקית הסינית תיפרד מ-10% מהעובדים

סבב הפיטורים שעליו הכריזה הבעלים של טיקטוק כבר החל בחלק מהפלטפורמות שלה, לרבות חטיבת Feishu המפתחת כלים לתקשורת פנים-ארגונית. החברה הרחיבה מאוד בשנתיים האחרונות את כוח האדם שלה, שעמד בשיאו על 100 אלף עובדים

ענקית הטכנולוגיה הסינית בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק, החלה בסבב פיטורים של כ-10% מהעובדים שלה. לפי דיווח באתר pandaily, הפיטורים ישפיעו בעיקר על צוותי המחקר והפיתוח, המוצרים והתפעול. באתר Jiemian News פרסמו בשבוע שעבר שבפלטפורמת טיקטוק והמקבילה הסינית שלה Douyin וכן בפלטפורמות Feishu ו- Dongchedi ובחטיבות המסחר וניהול הנתונים כבר החלו בפיטורים.
"הפיטורים הם אמיתיים והדיווחים עליהם מדוייקים", אישרו עובדים והוסיפו כי הם נובעים מהערכת ביצועים שנערכה בשנה שעברה. באוקטובר החלה החברה לעדכן עובדים שקיבלו ציונים נמוכים במשוב הערכת עובדים ולפי הדיווחים חלק מהעובדים הללו עזבו מרצונם לאחר שהשיגו חבילת פיצויים מהחברה.
הפיטורים היכו בעיקר ב-Feishu, החטיבה המפתחת כלים לתקשורת פנים ארגונית. החל מסיום הערכות העובדים באוקטובר ועד לתחילת דצמבר צומצם מספר העובדים בחטיבה ביותר מאלף. עם זאת, עובדים רבים התפטרו מהחטיבה על דעת עצמם, בעיקר בשל עומס העבודה הגבוה.
בייטדאנס הרחיבה בשנתיים האחרונות את מצבת כוח האדם שלה, שבשיאה עמדה על 100 אלף עובדים. בשנה האחרונה כבר נערכו פיטורים בחברה, בעיקר בתחומי החינוך והמשחקים שלא השיגו את התוצאות הרצויות. ב-2022 הכנסות החברה פספסו את התחזיות ומאז המנכ"ל ליאנג רובו מדגיש בכל הזדמנות את חשיבות הורדת העלויות והתמקדות בעסקים המהותיים לחברה. בהתאם, החברה צמצמה את תוכנית גיוס העובדים שלה ב-2023 לעומת 2022 והפחיתה חלק מהפעילות שלה.