מור אסיא ושלי הוד מויאל גייסו 70 מיליון דולר לקרן החדשה של iAngels
מור אסיא ושלי הוד מויאל גייסו 70 מיליון דולר לקרן החדשה של iAngels
גיוס הקרן החל עוד לפני פרוץ המלחמה והושלם באחרונה, כאשר רוב הכסף גוייס ממשקיעים בחו"ל, חלק מאוסטרליה. הקרן מיועדת להשקעה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים עם צ'קים של 2-4 מיליון דולר לסבבי סיד
קרן חדשה למייסדות iAngels מור אסיא ושלי הוד מויאל. השתיים השלימו בימים אלה גיוס של 70 מיליון דולר לקרן הון סיכון השניה שלהן שתיקרא iAngels Ventures 2. גיוס הקרן החל עוד לפני פרוץ המלחמה והושלם באחרונה, כאשר רוב הכסף גוייס ממשקיעים בחו"ל, חלק מאוסטרליה. הקרן מיועדת להשקעה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים עם צ'קים של 2-4 מיליון דולר לסבבי סיד.
הקרן הראשונה של אסיא והוד מויאל החלה להשקיע ב-2020 ועם חברות הפורטפוליו שלה נמנות אודיטי, שהונפקה בשנה שעברה בוול סטריט לפי שווי של 2 מיליארד דולר וחברות סטארט-אפ בשלבים מתקדמים כגון HELLO HEART, BEEHERO, WSC, IMMUNAI. במצגת למשקיעים הציגה iAngels כי גם מאז ה-7.10 חברות הפורטפוליו שלהן ממשיכות לגייס כסף, כאשר שבע חברות גייסו 64 מיליון דולר ממשקיעים חיצוניים בין נובמבר לינואר.
גם הקרן הראשונה אייאנג'לס החלה לפעול בתקופה תנודתית בדיוק עם פרוץ מגפת הקורונה. לפי השותפות בקרן, הבציר של הקרן החדשה יהיה אחד הטובים של ישראל, מכיוון שמדובר ביזמים עם חוסן ומוטיבציה גבוהים במיוחד שמקימים ומתחילים להריץ סטארטאפים בעיצומה של המלחמה. "הזמן להשקיע בטק הישראלי הוא עכשיו", כך לפי שקף במצגת הרוד שואו של הקרן ומונה את הסיבות לכך: משקיעים רבים סובלים מהיעדר נזילות בעקבות הריבית הגבוהה וההאטה העולמית, קרנות צמיחה לא משקיעות יותר בסבבים מוקדמים, המשקיעים הזרים יושבים על הגדר וממתינים לירידה ברמת אי הוודאות בישראל.
אייאנג'לס החלה לפעול לפני עשור כפלטפורמה להשקעות בהייטק עבור משקיעים כשירים, כלומר בעלי הון נזיל גבוה, אך במרוצת השנים עברה למתכונת של קרן הון סיכון. בין ההשקעות הוותיקות יותר של הקרן ניתן לציין אחזקה גדולה בחברת רכיבי הרכב האוטונומי ארבה שהונפקה באמצעות מיזוג עם ספאק לפי שווי של כ-700 מיליון דולר בשיא הבועה. כמו כן, לקרן אחזקה בחברת הפינטק אי-טורו, שהוקמה בידי האחים אסיא, כאשר יוני הוא בן זוגה של מור אסיא. אי-טורו הייתה אמורה לצאת להנפקת ספאק אף היא לפי שווי של 10 מיליארד דולר, שבוטלה בסופו של דבר.