סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אקזיט
חברת הסייבר גארדיקור נמכרת לאקמאי האמריקאית ב-600 מיליון דולר

אקמאי רוכשת את חברת הסייבר הישראלית בעסקת מזומן, שצפויה לצאת לפועל ברבעון הרביעי של 2021. גארדיקור הוקמה ב-2013 וגייסה מאז 110 מיליון דולר. אהוד ברק נמנה בין המשקיעים הראשונים של החברה, אך מכר את אחזקותיו לפני מספר חודשים. אקמאי שנסחרת בנאסד"ק היא ספקית גלובלית של שירותי רשת, אבטחה וענן

אקזיט מוצלח לחברת הסייבר גארדיקור (Guardicore): חברת אקמאי (Akamai) האמריקאית הודיעה היום (ד') כי תרכוש את החברה הישראלית בעסקה של 600 מיליון דולר במזומן ותשלב את פתרון האבטחה שלה בסל פתרונות ה-Zero Trust שלה. סגירתה של העסקה, הכפופה לתנאי סגירה מקובלים, צפויה להתרחש ברבעון הרביעי של 2021.
אקמאי שנסחרת בנאסד״ק היא ספקית גלובלית של שירותי רשת, אבטחה וענן. בחודש יוני האחרון אמר המנכ"ל שלה, טום לייטון, ל-CNBC שתחום האבטחה הוא מנוע צמיחה חשוב עבור החברה והיווה 37% מההכנסות שלה ברבעון הראשון של השנה. "חייבים לאמץ מודל של zero trust of security", הדגיש באותו ראיון.


גארדיקור הוקמה ב-2013 על ידי פבל גורביץ (מנכ"ל), אריאל צייטלין (סמנכ"ל טכנולוגיה), ודרור סלעי (VP APAC) וגייסה מאז 110 מיליון דולר. משקיע בחברה מראשית דרכה הוא אהוד ברק, עמו נפגשו היזמים בנסיבות ביטחוניות עוד בשנים שקדמו להקמת החברה. ברק לא יהנה מהאקזיט שכן מכר את אחזקותיו בחברה. משקיעים בשלבים מתקדמים יותר של החברה הם: Qumra Capital, Cisco, Dell Technologies Capital, Deutsche Telecom Capital Partners, Partech, ClalTech, Battery Ventures, 83North, Battery, Greylock, TPG.

1 צפייה בגלריה
מוסף עצמאות 14.4.21 מימין דרור סלעי פבל גורביץ ו אריאל צייטלין מייסדי Guardicore
מוסף עצמאות 14.4.21 מימין דרור סלעי פבל גורביץ ו אריאל צייטלין מייסדי Guardicore
מימין דרור סלעי, פבל גורביץ ואריאל צייטלין מייסדי Guardicore
(צילום: עמית שעל )

"היינו בהליך של סבב גיוס והתחלנו לקבל כל מיני הצעות", אמר לכלכליסט גורביץ, מנכ״ל ומייסד משותף של גארדיקור על התהליך שהוביל לעסקה. "הכיוון היה שונה, הייתה לנו אפשרות להמשיך ולגייס אבל ראינו הזדמנות ייחודית: השילוב הטכנולוגי של המוצר שלנו והיכולות של אקמאי בונה יכולות שאין היום בשוק ואטרקטיבי ללקוחות. היכולת שלהם להאיץ את הטכנולוגיה שלנו בשוק יכולה להיות משמעותית אז זה יאיץ עבורנו תהליכים מסחריים ולבסוף זו חברה עם תרבות שמתאימה לשלנו".
העובדים יהנו גם הם מהאקזיט?
"בהחלט. אנחנו חברה שמוכרת הרבה ויש לנו הרבה מזומנים בקופה שיתחלקו בין בעלי המניות והעובדים והרוכשים נותנים חבילת שימור אטרקטיבית לעובדים, אז מבחינת הצוות אלה הטבות שהיה לוקח לנו כמה שנים להגיע אליהן".
מהנתונים שחשפתם עולה שיש לכם הכנסות גדולות יותר מאלה של חברות בתחום הסייבר שמגייסות לפי שווי גבוה יותר. איך אתה מסביר את זה?
"אני לא יודע להסביר. השווי מהסוג הזה הוא שווי שמתייחס לאירוע של מכירת חברה או לאירוע הנפקה היא שווי אמיתי. הודעה לעיתונות על גיוס הון בשווי מסוים כשאף אחד לא יודע כמה הלך לחברה וכמה לעובדים זה שווי על הנייר לכל היותר. מה שאני יודע להגיד זה שכשמשווים תפוחים לתפוחים אז רכישה של חברת סייבר ישראלית בסכום גבוה יותר לא הייתה לדעתי מאז 2013".
גארדיקור מעסיקה 350 עובדים, במרכזי פיתוח, מכירות ותמיכת לקוחות בישראל, ארה"ב, קנדה, ברזיל, הודו, מקסיקו ומערב אירופה.
הטכנולוגיה של גארדיקור מאפשרת לחברות גדולות, כמו גופים פיננסיים, ליצור סגמנטציה בשרתי החברה וכך למנוע בעיות אבטחה, זליגת מידע ואפילו זיהוי תקיפות. לכל עובד או אפליקציה לתקשר רק עם החלקים ברשת שאליהם הם נדרשים. הפתרון חוסם את כל שאר אפשרויות התקשורת, ובכך מפחית באופן דרסטי את פני השטח של האיום ואת החשיפה לסיכון.
הייחודיות של הפתרון שייצרה החברה היא היותו על טהרת התוכנה ושאינו מחייב התקנת חומרה על השרתים של הלקוח. מרבית החברות הגדולות היום משתמשות במספר רב של שרתי ענק פרטיים וציבוריים, וככל שיש יותר פעילות בענן, כך הן מתקשות לעתים לעקוב אחריה ולמפות אותה. המוצר של גארדיקור מאפשר ללקוח לקבל תמונת מצב ברורה של מה שמתרחש בענן על מנת לקבוע חוקי מפתח וכאמור לאתר בעיות אבטחה ותקיפות.
רכישתה של גארדיקור צפויה להניב הכנסות בגובה של כ-35-30 מיליון דולר עבור שנת הכספים 2022.