סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

"סובלת מסיוטים מחרידים": מסננת תכנים בטיקטוק תובעת את החברה על פגיעה נפשית

העובדת, קנדי פריזיאר, מדווחת על טראומה שנגרמה לה מצפייה בסרטונים גרפיים המציגים אלימות, נפילות קטלניות, ירי וקניבליזם. בנוסף, לדבריה טיקטוק מחייבת את מסנני התכנים לעבוד 12 שעות במשמרת ולצפות בעשרה סרטונים במקביל. תביעה ייצוגית ככל הנראה בדרך

מפקחת על תכנים (מודרטורית) בטיקטוק תובעת את פלטפורמת המדיה החברתית ואת חברת האם בייטדאנס בשל טראומה שנגרמה לה מצפייה בסרטונים גרפיים, כך לפי דיווח בבלומברג. בתביעה, שעשויה להתפתח לתביעה ייצוגית, טוענת קנדי פריזיאר שהיא סיננה סרטונים שמציגים אלימות, ירי בבתי ספר, נפילות קטלנית ואפילו קניבליזם. "לתובעת יש קושי לישון וכשהיא כן נרדמת היא סובלת מסיוטים מחרידים", נכתב בתביעה.
בנוסף לכך, לפי הטענות בטיקטוק מחייבים את העובדים בפיקוח על התכנים לעבוד במשמרות של 12שעות עם הפסקה אחת של שעה לאכול ועוד שתי הפסקות, כל אחת באורך של 15 דקות. "בשל הכמות העצומה של התכנים המפקחים מורשים לצפות בלא יותר מ-25 שניות מכל סרטון, והם צופים בו זמנית בשלושה עד עשרה סרטונים", נכתב בתביעה.
בדומה לחברות מדיה חברתית אחרות כמו פייסבוק ויוטיוב, בטיקטוק פיתחו הנחיות שאמורות לסייע למסנני התכנים להתמודד עם סרטונים של התעללות בילדים ואירועים טראומתיים אחרים. ההנחיות ממליצות להגביל את המשמרות לארבע שעות בלבד ולספק לעובדים סיוע פסיכולוגי. ואולם, בטיקטוק ככל הנראה לא יישמו את ההנחיות, כך לטענת התביעה.
1 צפייה בגלריה
TikTok app logo אפליקציית טיקטוק
TikTok app logo אפליקציית טיקטוק
טיקטוק. חשיפת יתר לזבל
(צילום: שאטרסטוק)
התפקיד של המפקחים על התכנים הוא להסיר תכנים פוגעניים מהפלטפורמות כך שהמשתמשים לא ייחשפו להם. אחת החברות המספקות שירותי פיקוח תכנים לחברות הטכנולוגיה הגדולות אף ציינה בטפסי ההסכמה שלה כי העבודה עלולה לגרום לפוסט טראומה (PTSD). החברות גם ספגו ביקורת על כך שאינן משלמות מספיק לבעלי התפקידים הללובהתחשב בסכנות הפסיכולוגיות ואינן מספקות תמיכה נפשית. ב-2018 הוגשה תביעה דומה נגד פייסבוק.
פריזיאר מקווה שמסנני תכנים נוספים בטיקטוק יצטרפו אליה לתביעה ייצוגית והיא דורשת בתביעה פיצויים בגין פגיעות פסיכולוגיות והקמת קרן למימון סיוע רפואי לעובדים.