אני אנווט, לבד: מאסק פיטר את כל דירקטוריון טוויטר
אני אנווט, לבד: מאסק פיטר את כל דירקטוריון טוויטר
אחרי התוכנית לפיטורי רבע מעובדי החברה, הודיעה הלילה טוויטר ל-SEC כי מאסק הוא עתה הדירקטור היחיד והמנכ"ל. במקביל משתמשים עוברים לפלטפורמה החברתית המבוזרת Mastodon
הדיקטטורה של טוויטר: אלון מאסק פירק את דירקטוריון טוויטר, והפך את עצמו בפועל לגורם היחיד שמוסמך לקבל החלטות בפלטפורמה החברתית; כך לפי הודעה שמסרה הלילה החברה ל-SEC.
לפי ההודעה, חברי הדירקטוריון, ובהם המנכ"ל המפוטר פראג ארגוואל והיו"ר ברט טיילור (שמכהן גם כמנכ"ל סיילספורס), כבר לא מכהנים כדירקטורים "בהתאם לתנאי הסכם המיזוג". מאסק הוא עתה "הדירקטור היחיד של טוויטר". מאסק גם מינה את עצמו רשמית למנכ"ל החברה.
המהלך מחזק את לפיתתו של מאסק בחברה שאך רכש, ומתבצע לצד צירוף לחברה של מכרים ושותפים עסקיים רבים וכן מספר גדול של עובדים מחטיבת הרכב האוטונומי של טסלה, שצפויים לאייש תפקידים בכירים בטוויטר ולהיות המוציאים לפועל של החזון של מאסק, יהיה אשר יהיה.
לפי דיווח של "הוושינגטון פוסט", המעגל הפנימי של מקורבי מאסק הוביל בסוף השבוע דיונים מפורטים על גישת הפלטפורמה לניהול תוכן וכן על תוכניות לפטר 25% מכ-7,000 עובדי החברה. את הדיונים האלו מוביל אלכס ספירו, פרקליט מוכר שמייצג את מאסק זה מספר שנים. ספירו כבר לוקח חלק פעיל בניהול מספר צוותים בטוויטר, ובהם הצוות המשפטי, צוות הלובינג, צוות המדיניות וצוות השיווק. הפיטורים צפויים לכלול כמעט את כל המחלקות בטוויטר, ובפרט את עובדי המכירות, המוצר, ההנדסה, הייעוץ המשפטי והאמון והבטיחות. הפיטורים עתידים לצאת לדרך בימים הקרובים.
במקביל מתחיל מאסק לקדם תוכניות ופרויקטים חדשים. אחד הבולטים שבהם הוא החייאה של Vine – פורמט הסרטונים הקצרים של טוויטר שניסה להיות טיקטוק לפני שהיתה טיקטוק. טוויטר רכשה את Vine ב-2012, אך מעבר לבאזז ראשוני הפורמט לא תפס, ובסופו של דבר דעך ונסגר ב-2016.
אתמול פרסם מאסק סקר בטוויטר ששאל אם להחזיר את Vine. מתוך 4.92 מיליון משתמשים שענו לסקר, 69.6% השיבו בחיוב. לפי הדיווח של Axios, לא מדובר בתהייה בלבד: מאסק הורה למהנדסי טוויטר לעבוד על ריבוט של Vine, במטרה להשיקו עד סוף השנה.
בתור התחלה בוחנים המהנדסים את הקוד של Vine, שלא שונה או עודכן מאז הסגירה. "זה דורש הרבה עבודה", אמר מקור אחד. עם זאת, לא ברור שמאסק עצמו סגור על איך הפורמט יעבוד בסביבה המקוונת הנוכחית. בתגובה למשתמש שאמר שזה יהיה "קורע" אם טוויטר תנסה להתחרות בטיקטוק, שאל מאסק: "מה אנחנו יכולים לעשות כדי שזה יהיה טוב יותר מטיקטוק?"
הטלטלה בטוויטר גם מתחילה להשפיע על המשתמשים. לפי דיווח של TechCrunch, ביום שישי, יום אחרי השתלטות מאסק על טוויטר, הפלטפורמה החברתית המבוזרת Mastodon רשמה 70 אלף משתמשים חדשים. ביומיים שלאחר מכן אפליקציית המובייל של הפלטפורמה רשמה מספר שיא של הורדות.
מאסטודון, שהושקה ב-2016, מציעה גישה אחרת למדיה חברתית. היא כוללת יכולות דומות לטוויטר – מעקב אחרי משתמשים, ציוץ מחדש, תגיות ועוד – אבל בניגוד אליה פועלת באופן מבוזר: משתמשים נרשמים לשרתים עצמאיים, כל אחד עם נושא, כללים, שפה ומדיניות ניטור תוכן משלו.
בתוך כך, על פי מסמכים שהוגשו לרשות ניירות ערך בארצות הברית (SEC), ג'ק דורסי, אחד ממייסדי טוויטר, העביר לחברה שהוקמה לרכוש את טוויטר (טוויטר X) את 18 מיליון המניות שלו בשווי מיליארד דולר, ובכך חסך למאסק את הצורך לגייס עוד מיליארד דולר בחוב כדי לממן את העסקה. מדובר ב-2.4% ממניות החברה שבידו, והן עדיין רשומות על שם דורסי.
למרות השמועות שדורסי מתכוון למכור את המניות שלו לאחר השתלטות מאסק על טוויטר, הוא לא ציין מה בכוונתו לעשות איתן. על פי המסמכים, דורסי הסכים להעברתן באפריל, כאשר מאסק חתם על הסכם המיזוג עם טוויטר. דורסי העביר רשמית את המניות שלו ביום חמישי - היום שבו מאסק הפך רשמית לבעלים של טוויטר.
דורסי ומאסק נחשבים חברים והם דנו בהרחבה בהשתלטות של מאסק על טוויטר, אפילו לפני שמנכ"ל טסלה התחיל במהלך לרכישתה, כך על פי הודעות פרטיות שנחשפו כחלק מתביעתה של טוויטר נגד מאסק.