סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
Alex Bouaziz
אלכס בואזיז, מנכ"ל דיל (Deel)

דיווח בארה"ב: דיל של אלכס בואזיז שימשה להעברות כספים אסורות לחברות מסחר במניות

על פי חשיפה של אתר The Information, חברת תשלומי השכר בראשות המנכ"ל הישראלי בואזיז אפשרה לחברות "פרופ טריידרס" לעקוף את המערכת הפיננסית באמצעות העברות דרכה. דיל: הפעילות מייצגת פחות מ-1% מההכנסות שלנו

אתר The Information חושף היום כי חברת תשלומי השכר והעברת התשלומים לעובדים דיל (Deel) שימשה כצינור לתשלומי כספים לחברות סחר במניות. חברות אלה, שנקראות Prop Traders נחשבות כאסורות מבחינת התקשרות פיננסית של העברות כספים. חברת מייפורקס פאנד, למשל, נסגרה בשבוע שעבר על ידי הרגולטור, שקרא לה הונאת פונזי.
לפי הדיווח, מתוך 21 חברות העוסקות בסחר במניות 17 משתמשות בדיל להעברת תשלומים. דיל טענה בתגובה לכתבה כי הפעילות שלה מול החברות האלה מהווה פחות מאחוז אחד בלבד מסך הכנסותיה, וכי היא מבצעת פעילות של KYC (דע את הלקוח) מול כל קבלני המשנה אבל כן המשיכה לקבל את הכסף מהסוחרים.
ההעברות הלא חוקיות בוצעו כך: ברגע שחברות הפרופ טריידרס למינהן אישרו סוחר, אותו סוחר נשלח לאתר דיל כקבלן משנה; דיל אישרה את הסוחרים האלה - וכך הם היו יכלו לעקוף את המערכת הפיננסית, שכן חשבון בדיל מאפשר להעביר כספים דרך כל אתרי התשלומים.
דיל הפכה על פי הכתבה להיות הסטנדרט התעשייתי בתחום מפני שהיא מאפשרת לכל הסוחרים לקבל את כל התשלומים בצורה קלה, להוציא חשבוניות ולעקוף את המגבלות הרגולוטוריות הקיימות על החברות הללו. דיל אמורה לבצע בדיקת נאותות לסוחרים שלה, כשחברות אחרות בארה"ב לא מוכנות להעביר כסף למי שקשור לפעילות זו. בממשל בארה"ב, אגב, כבר קראו לחקור את הקומפליינס של דיל.


על פי הכתבה, הרגולטור האמריקאי עשוי לשאול את דיל שאלות לגבי מעורבותה בהעברות הכספים ולראות בה חלק מהשרשרת של החברות, בפעולתן להעברת כספים.
דיל נוסדה בסוף 2019 על ידי אלכס בואזיז הישראלי, המשמש כמנכ"ל, והיזמת הסינית שואו וואנג. הפלטפורמה שפיתחה החברה מאפשרת לשלם שכר לצוותי עבודה שכירים ולעובדים עצמאיים (פרילנסרים) לפי המטבע ובהתאם לדיני העבודה במדינת המקור שלהם. היא מבוססת על שותפויות עם יותר מ-250 משרדי עורכי דין ורואי חשבון מובילים מכל העולם והתאמה של חוזי ההעסקה לדיני העבודה והרגולציה המקומית ביותר מ-150 מדינות. החברה הוערכה בגיוס האחרון שלה בכ-12 מיליארד דולר.
מדיל נמסר בתגובה: "פלטפורמת החשבוניות שלנו הייתה המוצר הראשון אי פעם שלנו - וזה מה שהחברות הללו משתמשות בו. היא זמינה רק לעסקים הפועלים בתעשיות ובאזורים הגיאוגרפיים המאושרים שלנו, ועוברים את בדיקות הלקוחות המקיפות שלנו. בכל פעם שחברה/אדם רוצה לעסוק בשירות ולקבל תשלום עבורו, הם צריכים חוזה וחשבונית - וזה מה שהמוצר הזה מספק. מעבר לכך, הקשר והשירות הם חיצוניים לחברה ובין שני הצדדים המפורטים בחוזה ובחשבונית, בתנאי שיעברו את בדיקות הלקוחות שלנו. בכל מקרה, דיל מבצעת בדיקות מקיפות לשני הצדדים. בדיקות Know Your Customer מבוצעות על כל לקוח בפלטפורמה וכל עסקה ומוטב נבדקים מול רשימות סנקציות ומניעת הונאה בינלאומיות".