סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
כנס רודשואו - הילה אוביל ברנר מייסדת Yazamiyot - Women Entrepreneurs
הילה אוביל-ברנר, שותפה בקרן אריאלי קפיטל ומייסדת ארגון יזמיות. 14 שנים של כוח נשי (צילום: אוראל כהן)

"להיות יזמת בישראל זה קשה, אבל אחרי 7 באוקטובר זה קשה יותר"

המלחמה טלטלה את כל קהילת ההייטק המקומית, אבל מי שעבורן ההתמודדות היתה קשה במיוחד היו נשים שמובילות סטארט-אפים, שנאלצו לתמרן בין המיזם לבין הבית כשבן הזוג גויס למילואים. סטארט-אפיסטיות מאזור הדרום הן שעמדו במוקד אירוע שנערך במשרדי מיקרוסופט בבאר שבע, ובמסגרתו נערכה תחרות בין חמישה סטארט-אפים שמובילות נשים. הזוכה, הסטארט-אפ anydish שמבקש להפוך הנחיות תזונתיות מורכבות לתפריטים נגישים וטעימים, נבחר להשתתף בכנס Mind The Tech של כלכליסט בניו יורק

"להיות יזמת בישראל זה קשה, אבל להיות אישה שמובילה סטארט-אפ בזמן מלחמה זה אפילו קשה יותר", כך אומרת הילה אוביל-ברנר, שותפה בקרן ההון-סיכון אריאלי קפיטל, ומי שייסדה לפני 14 שנים את ארגון יזמיות המבקש לעודד כוח נשי בזירת ההייטק המקומית.
"לא כל כך מדברים על זה אחרי 7 באוקטובר, אבל במלחמה הפגיעה בנשים באקוסיסטם המקומי קשה יותר כי הן צריכות לשאת את כל העול", ממשיכה אוביל-ברנר. "בלא מעט מקרים בן הזוג שלהן במילואים והן צריכות גם להחזיק את הבית וגם להוביל את הסטארט-אפ בתקופה סופר-מאתגרת. מטבע הדברים, הפגיעה הקשה ביותר היא בסטארט-אפים שמובילות נשים באזור הדרום".
מתוך הבנה של הקושי הזה, והצורך לתת זריקת עידוד לסטארט-אפיסטיות בדרום יזמו קרן אריאלי קפיטל, אוביל-ברנר וארגון יזמיות שהקימה ומעבדת החדשנות Finsec של מאסטקארד אירוע מיוחד לעידוד סטארט-אפים בהובלת נשים. האירוע התקיים אתמול (ה') במשרדי מיקרוסופט בבאר-שבע בהשתתפות 120 יזמיות.
במוקד האירוע התקיימה תחרות בין חמישה סטארט-אפים שמובילות נשים, כולם עם זיקה כלשהי לאזור הדרום שספגו פגיעה לאחר ה-7 באוקטובר. "חלק מהמיזמים סבלו מכך שמספר רב של עובדים שלהם גויסו למילואים, ואחרים מתקשים לגייס הון בעקבות חוסר הוודאות שיצרה המלחמה", מסבירה אוביל-ברנר.
הסטארט-אפ שזכה בתחרות, anydish הפועל בתחומי ה-AI והתזונה, יזכה להשתתף בוועידת Mind The Tech של "כלכליסט" שתיערך ב-5-4 במרץ בניו יורק.

"תמשיכו להמציא, לגייס ולהנפיק, אנחנו ניתן לכן רוח גבית"

"אני סופר מתרגשת להיות פה. המצב השאיר אותי הרבה זמן עם עצמי ללא מילים", אמרה שרון צרפתי, דירקטורית לענייני operations&Community במעבדת החדשנות Finsec של מאסטקארד, שהיתה ממארגנות האירוע. "לכנס הזה שמתקיים בבאר שבע הולך להיות אימפקט מאוד משמעותי. הרכבת של האקו-סיסטם בבאר שבע עוד לא נסעה מהתחנה, היא יוצאת עכשיו".
צרפתי סיפרה מעט על הפעילות של מעבדת החדשנות של מאסטרקארד. "מאסטקארד היא לא רק חברת כרטיסי אשראי, אלא גם חברה טכנולוגית שמלווה מיליארדים של עסקאות. מעבדת החדשנות בישראל משרתת את המחויבות שלנו לחדשנות בעולמות הסייבר והפינטק".
3 צפייה בגלריה
מיכל קאהן, מייסדת-שותפה של הסטארט-אפ הזוכה בתחרות anydish חדש
מיכל קאהן, מייסדת-שותפה של הסטארט-אפ הזוכה בתחרות anydish חדש
מיכל קאהן, מייסדת-שותפה בסטארט-אפ הזוכה בתחרות anydish
(צילום: בתיה מרקס)
לדברי צרפתי, "הצעת הערך שלנו לכל היזמיות בסייבר ובפינטק היא מתן מענה של תמיכה עסקית, כולל מענק מרשות החדשנות לתקופה של חצי שנה וחיבור לאנשים הנכונים. הדבר הייחודי שיש לנו הוא תשתית שמאפשרת לסטארט-אפים בתחומים האלה לעשות הוכחת היתכנות למיזמים שלהם".
"מראש המסלול של יזמת הוא מאתגר גם בעולם אידיאלי על אחת כמה וכמה במדינה שחווה את אחד המשברים הגדולים בתולדותיה, ששרויה במלחמה מהקשות שידענו ובשנים האחרונות נשים הולכות ונעלמות מכל עמדת מקבלי ההחלטות בה", אמרה מנכ"לית כלכליסט נועה תמיר.
"ואף על פי כן – תמשיכו. תמשיכו להמציא, ליזום וליצור. להוביל חברות, לגייס, להנפיק", המשיכה תמיר. "תמשיכו בעשייה המדהימה שלכן כי זה מהווה מודל לכולנו, למנהלות, לעובדות ולבנות שלנו. תמשיכו לפזר טיפות של אופטימיות ולהביא את היכולות המדהימות שלכן. אנחנו פה כדי לתת לכן רוח גבית".

"אחרי ה-7 באוקטובר אנחנו מחויבים לפתח את הסניף בדרום"

אחת הדוברות בכנס, ששלחה למשתתפות סרטון וידיאו מצולם, היתה מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ"לית מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, שכאמור אירח את הכנס בשלוחה בבאר שבע. "הקמנו את הסניף בבאר שבע כדי לפתח את אזור הדרום, אבל אחרי ה-7 באוקטובר אנחנו ממש מחויבים לזה ונגדיל אותו".
דוברת נוספת בכנס היתה רותם ויינר שפירא, יועצת בכירה במשרד לקידום מעמד האישה, שסיפרה כי באה לכנס "כדי לראות איך אנחנו בממשלה יכולות להתחבר לשטח, לשתף פעולה ולהביא את הבשורה המדהימה כדי שנוכל להפיץ את זה לעוד נשים. הדלת שלנו פתוחה ונשמח מאוד לשמוע, לקדם ולראות איך עושים את זה ביחד. במלחמה עשינו שולחנות עגולים וחיברנו בין המגזר הפרטי לממשלה".
בין השותפים לקיום האירוע פרט ל"כלכליסט" היו גם קבוצת תלמה נסיעות ותיירות, שהעניקה לזוכה בתחרות את כרטיס הטיסה לוועידת Mind The Tech NY, חברת ESOP של הפניקס שמנהלת תוכניות אופציות לעובדים, עיריית באר שבע, Microsoft for Start-ups Hub, פירמת עורכי הדין עמית פולק מטלון (APM&CO), מרכז החדשנות פרונטיר וחברת רזיליון.

הזוכה: סטארט-אפ שהופך הנחיות תזונתיות לתפריטים פשוטים

אבל הכנס לא עסק רק בדיבורים: במוקד שלו עמדה, כאמור, תחרות בין חמישה סטארט-אפים בהובלת נשים. הסטארט-אפ שזכה במקום הראשון, וכאמור יזכה להשתתף בכנס מיינד דה טק של כלכליסט בניו יורק הוא anydish שהקימו אורלי רפפורט המשמשת כמנכ"לית, מיכל קאהן המשמשת כסמנכ"לית פיתוח עסקי, ריצ'רד תורן ומנשה רוטשילד המשמש כיו"ר החברה.
anydish המתמקד בתחום התזונה מבקש להקל על חולים שמקבלי הנחיות תזונתיות (למשל, להגדיל צריכה של ויטמינים מסוגים מסוימים, להפחית כולסטרול וכו') ומאפשר באמצעות AI להפוך את ההנחיות התזונתיות האלה לתפריטים מלאים עם מאכלים ברורים ונגישים המתאימים להם.
"האפליקציה שלנו שאותה יכול להוריד האדם שזקוק לדיאטה מסוימת מאפשרת לו לפשט מאוד את ההנחיות התזונתיות שהוא מקבל, ובאמצעות AI ופרסונליזציה לקבל כמעט מיד תפריט מלא שמותאם לו באופן אישי, וגם לבחון במסעדה אם מנה מסוימת שמוצעת לו מתאימה", אומרות קאהן ורפפורט.
3 צפייה בגלריה
ד"ר רוני אטלי, מנכ"לית הסטארט-אפ Aisap שזכה במקום השני. מבקשים להתמודד עם האבחון הלקוי של אולטרה-סאונד
ד"ר רוני אטלי, מנכ"לית הסטארט-אפ Aisap שזכה במקום השני. מבקשים להתמודד עם האבחון הלקוי של אולטרה-סאונד
ד"ר רוני אטלי, מנכ"לית הסטארט-אפ Aisap. מבקשים להתמודד עם האבחון הלקוי של אולטרה-סאונד
(צילום: הרצל יוסף)
לדברי השתיים, הסטארט-אפ שלהן נמצא כעת לקראת סיום גיוס. הן קוראות ל "מי שמעוניינים להביא לשינוי בתחום התזונה המותאמת אישית לפנות אלינו".
במקום השני בתחרות זכה הסטארט-אפ Aisap, שהקימו פרופ' אהוד רענני (מנהל המרכז הקרדיו-וסקולארי בשיבא), ד"ר רוברט קלמפנר, ועדיאל עם-שלום. לדברי המנכ"לית ד"ר רוני אטלי, הבעיה שעימה מבקש להתמודד הסטארט-אפ היא הפיענוח הלקוי של אולטרה-סאונד שנעשה לעתים במוסדות רפואיים.
"פעמים רבות מי שמבצעים בדיקות אולטרה-סאונד הם רופאים שאינם מומחים בכך, והם נדרשים לקבל על בסיס זה החלטות שעשויות להיות הרות גורל".
האפליקציה שפיתחה החברה מספקת לרופא בזמן אמת מידע האם התמונה שהוא רכש באמצעות האולטרה-סאונד היא טובה דיה, ובנוסף מבצעת דיאגנוזה של חומרת המצב. "כרגע האפליקציה שלנו משמשת למיפוי לב, אבל אנחנו עובדים כעת על הרחבה משמעותית שלה כך שתהיה וסקולארית (כלומר, תחול גם על ורידים, עורקים וכו' – ח.ג)", מציינת אטלי.
לדבריה, כבר בזמן המלחמה, הטכנולוגיה של החברה סייעה לבצע בדיקות אולטרה-סאונד ללוחמים שנפגעו בעזה, לאחר שרופא מסורוקה שהוקפץ לגזרה הביא עימו מספר מכשירים של החברה לשטח. אחד המשקיעים בחברה הוא ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו.
במקום השלישי בתחרות זכה הסטארט-אפ kinoko המבקש להצמיח את הדור הבא של מזונות-העל, כך שיהיה בר-קיימא, טעים ותזונתי במיוחד. לדברי ד"ר יסמין רביד, אחת ממייסדות הסטארט-אפ, kinoko פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לגדל את החלק החוטי של הפטריות. "במהלך התסיסה חלה עלייה ברמת החלבון וירידה בפחמימות", היא מספרת. התוצאה: חומר גלם עם מאפיינים של סופר-פוד וטעם אומאמי עשיר, שניתן לגדל בכל מקום, ללא מגבלות סביבתיות בצורה בת-קיימא.
סטארט-אפ נוסף שהשתתף בתחרות הוא Validit.ai שמסייע לאמת הצהרות דיגיטליות של משתמשים, ובכך למנוע הונאות. לדברי אביבית יורקביץ', מייסדת הסטארט-אפ, הוא פיתח טכנולוגיה המאפשרת לזהות מקרי הונאה על ידי ניתוח נתונים פיזיולוגיים של משתמשים באמצעות המצלמה בסמארטפון.
3 צפייה בגלריה
המשתתפות בכנס. המטרה: להמריץ את הסטארט-אפיסטיות בדרום אחרי ה-7 באוקטובר
המשתתפות בכנס. המטרה: להמריץ את הסטארט-אפיסטיות בדרום אחרי ה-7 באוקטובר
המשתתפות בכנס. המטרה: להמריץ את הסטארט-אפיסטיות בדרום אחרי ה-7 באוקטובר
(צילום: הרצל יוסף)
עוד סטארט-אפ שלקח חלק באירוע הוא Iverse של המייסדת שירה ספטר, הפועל בתחומי ה-HR טק וה-AI. המיזם שם לעצמו מטרה לחולל מהפכה בתהליך גיוס עובדים באמצעות כלי הערכה המאפשר לבצע למועמדים ראיונות גיוס באמצעות אווטאר. הליך ההערכה של כל מועמד נשען על AI ומאפשר לטענת החברה לחתוך ב-70% את הזמן והעלות בגיוס עובדים חדשים ולהגדיל את סיכויי ההתאמה ב-90%.
צוות השופטות שבחר בסטארט-אפ הזוכה כלל את מנכ"לית כלכליסט נועה תמיר, מנכ"ל הפניקס ESOP נטע צרויה-חשאי, דנה גביש-פרידמן מייסדת יזמות 360 באוניברסיטת בן גוריון, הדר סיטרמן-נוריס, שותפה בקרן Team8, ענבר חכם שותפה מנהלת ומייסדת משותפת בקרן ההון סיכון INcapital, שומרת שורץ, דירקטור בכירה לפיתוח עסקי ברשות החדשנות וכלנית ולפר, שותפה מנהלת בקרן אלה.
חברות נוספות בצוות השיפוט הן ד"ר טל תירוש, שותפה במשרד עורכי הדין עמית פולק מטלון (APM&CO), ראומה גליסקו כהן, מנכ"ל יעדים (החברה העירונית לפיתוח עסקי בבאר שבע), אורית סתיו שותפה ב-Israel Innovation Partner ורוני לאופר מקרן למד.