סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

טראמפ צדק? עובדי טיקטוק בסין ניגשו למידע של משתמשים בארה"ב

על פי 14 הצהרות מוקלטות של תשעה עובדי בייטדאנס, החברה האם של טיקטוק, למהנדסי החברה יש גישה למידע לא פומבי על משתמשים ברשת הסרטונים הפופולרית שמתגוררים בארה"ב. נשיא ארה"ב לשעבר פעל בזמנו לחסימת האפליקציה שמהווה, לדבריו, פגיעה בביטחון המדינה

החששות מכך שסין עלולה לרגל אחר משתמשי טיקטוק קיבלו חיזוק ביום שישי כשבאתר באזפיד נחשפו הקלטות שדלפו מפגישות פנימיות, שהתקיימו בחברת האם של אפליקציית המדיה החברתית.
ההקלטות חשפו כי עובדי בייטדאנס בסין נכנסו באופן קבוע למידע הקשור למשתמשים בארה"ב - מה שהעלה מחדש את החששות לגבי טיקטוק. כזכור, נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ פעל לחסום את הגישה לאפליקציה בטענה לפגיעה בביטחון הלאומי.
לפי הדיווח, הקלטות שמע מיותר מ-80 פגישות חשפו 14 הצהרות מתשעה עובדים של טיקטוק שטענו שמהנדסים של בייטדאנס בסין יכולים להשיג גישה למידע לא פומבי על המשתמשים בארה"ב.
לעובדים הסינים הייתה גישה למידע לפחות מספטמבר 2021 ועד ינואר 2022. מההקלטות שהודלפו עולה כי היכולת של בייטדאנס לגשת למידע על משתמשים אמריקאיים נרחבת מכפי שחשבו עד כה. מנהל בטיקטוק ציין בפגישה שהתקיימה בספטמבר 2021 כי מהנדס, ששמו לא הוזכר, בסין הוא "מאסטר אדמין" שיש לו "גישה להכול". בפגישה נפרדת שהתקיימה באותו חודש, עובד בחטיבת האמון והאבטחה (Trust and Safety) הכריז כי "רואים הכל בסין".
לפי באזפיד, ההקלטות בוצעו בפגישות שונות של טיקטוק - החל מפגישות סגורות של בכירים בחברה ועד לפגישות של כלל העובדים. באתר אספו הצהרות משמונה עובדים שטענו שעובדי טיקטוק בארה"ב נאלצו להתייעץ עם עמיתים בסין כדי להשיג גישה לתזרים המידע על המשתמשים. ככל הנראה, לעובדים בארה"ב לא הייתה אפשרות להסתכל על הנתונים.
1 צפייה בגלריה
טיקטוק טיק טוק אפליקציה TicTok
טיקטוק טיק טוק אפליקציה TicTok
טיקטוק
(צילום: שאטרסטוק)
טיקטוק היא אחת הפלטפורמות החברתיות הפופולריות ביותר, עם יותר ממיליארד משתמשים פעילים ברחבי העולם. "אנחנו יודעים שאנחנו אחת הפלטפורמות החשופות ביותר לביקורת והמטרה שלנו היא להסיר כל טיפת ספק לגבי אבטחת המידע של המשתמשים בארה"ב", מסרה דוברת טיקטוק מורין שאנהאן. "לכן, אנחנו מעסיקים מומחים שתפקידם לאשר את תקנות האבטחה שלנו ואנחנו מביאים אנשים מהימנים ועצמאיים מבחוץ לבדוק את מערכות ההגנה שלנו".
החברה, לדבריה, הקימה בחודש שעבר גוף חדש לשמירה על אבטחת המידע בארה"ב, שבראשו עומדים מנהלים אמריקאיים. "הקמת הארגון הזה משקפת את המאמצים המתמשכים שלנו ואת המחוייבות לחזק את מדיניות ההגנה על המידע, להמשיך ולהגן על המשתמשים ולבנות אמון במערכות שלנו", נמסר מטיקטוק.
בפוסט שפורסם לפני חשיפת ההקלטות, הודיעה טיקטוק שהיא העבירה מידע על המשתמשים האמריקאים לשרתים המנוהלים על ידי אורקל.