אנטי אנטי-וירוס: חברת קספרסקי ברשימה השחורה של ארצות הברית
אנטי אנטי-וירוס: חברת קספרסקי ברשימה השחורה של ארצות הברית
חברת אבטחת המידע הרוסית התווספה לרשימת החברות שנחשבות לסיכון לביטחון הלאומי האמריקאי, יחד עם צ'יינה טלקום וצ'יינה מובייל; גורמי ממשל אמריקאים טוענים זה זמן שהפעלת התוכנה של קספרסקי עשויה לחשוף את הרשתות לפעילות רוסית זדונית, אך החברה מכחישה
נציבות התקשורת הפדרלית של ארצות הברית (FCC) הוסיפה אתמול את החברות קספרסקי לאב הרוסית וכן צ'יינה טלקום וצ'יינה מובייל אינטרנשונל הסיניות לרשימת ספקיות ציוד התקשורת שנחשבות לסיכון לביטחון הלאומי האמריקאי.
הרגולטור סימן בשנה שעברה חמש חברות סיניות, כולל וואווי ו-ZTE, כראשונות ברשימה. קספרסקי היא החברה הרוסית הראשונה שמתווספת אליה.
ראש ה-FCC, ברנדן קאר, אמר שהתוספות האחרונות "יעזרו להבטיח את ביטחון הרשתות שלנו מאיומים סיניים ורוסיים, שמטרתם לרגל ולהזיק לאינטרסים האמריקאיים".
פקידים אמריקאים טוענים זה זמן רב שהפעלת תוכנות של קספרסקי עשויה לחשוף רשתות תקשורת אמריקאיות לפעילות זדונית של מוסקבה, ואסרה על השימוש באנטי-וירוס של קספרסקי ברשתות תקשורת פדרליות כבר ב-2017. קספרסקי, שבסיסה במוסקבה, הכחישה את הטענה שמדובר בכלי ריגול של הממשלה הרוסית.
ה-FCC לא ציינה את הפלישה הרוסית לאוקראינה כסיבה להוספת קספרסקי לרשימה, וגם לא את דבריו האחרונים של הנשיא ג'ו ביידן באשר למתקפת סייבר רוסית אפשרית בתגובה לסנקציות האמריקאיות.
קספרסקי מסרה שהיא מאוכזבת מהחלטת ה-FCC, וטענה שהיא התקבלה ממניעים פוליטיים: "המהלך בוצע בעקבות האקלים הגאופוליטי, ולא כפועל יוצא של הערכה מקיפה של בטיחות המוצרים והשירותים של קספרסקי".
השגרירות הסינית בוושינגטון אמרה אתמול שה-FCC "משתמשת לרעה בכוח שלה ותוקפת בזדון מפעילות טלקום סיניות ללא כל בסיס עובדתי. על ארצות הברית להפסיק מיד את הדיכוי של חברות סיניות. סין תנקוט את הצעדים הנחוצים כדי לשמור על זכויותיה הלגיטימיות ועל האינטרסים של חברות סיניות".
באוקטובר שללה ה-FCC את אישור הפעילות שניתן לחברת צ'יינה טלקום, בטענה ש"היא נתונה לניצול, השפעה ושליטה מצד ממשלת סין". ה-FCC שללה גם את רישיונן של חברת צ'יינה יוניקום ופסיפיק נטוורק, כולל שלוחתה ComNet.