סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

פרשנות
רכישת VMware תסייע לברודקום להפוך לשחקנית גלובלית ולהתחרות באורקל וב-IBM

חברת מחשוב הענן צפויה להצטרף לשתי חברות אחרות שרכשה ברודקום - סימנטק ו-CA, כחלק מחטיבת התוכנה שלה - דרכה היא תוכל להציע פתרונות מלאים ללקוחותיה הארגוניים מרמת השבב ועד האפליקציה. כך גם תוכל לבזר את מקורות ההכנסה שלה

העסקה לרכישת VMware על ידי ברודקום ב-61 מיליארד דולר היא מצוינת עבור מייקל דל אבל עוד יותר טובה עבור הוק טן, מנכ''ל ומנהיג ברודקום. מעתה חברת הווירטואליזציה והענן תספק לו פלטפורמה עסקית להתחרות בענקיות כגון מיקרוסופט, IBM ואורקל.
VMware נחשבת ליהלום בכתר קבוצת Dell ולמרות שהיא לא פועלת ישירות תחת דירקטוריון החברה - אלא כחברה עצמאית בשליטתה - היא זו שאחראית במידה רבה לבחירתו של מייקל דל להשתלט על קבוצת EMC שהייתה בעלת הבית הראשונה שלה. אגב, המנכ''ל שהוביל את VMware לגדולה הוא לא אחר מאשר פט גלסינגר - אבל מאז שעזב לנהל, או יותר נכון להציל, את אינטל, החברה נתפסה בתת-ביצועים בגלל ירידה בביקוש למוצריה ולא היה ברור מה היא תרוויח ממכירה לבעל בית שלישי. במקביל היתרון עבור ברודקום די ברור. שבבים הם אמנם שוק רותח, אבל עבור חברת השבבים האמריקאית, זה תחום צר מדי לשאיפותיה.
עד כה רכשה ברודקום שתי חברות תוכנה עם היסטוריה ארוכה ומפוארת אך שנכשלו לשחזר את ההצלחות ההיסטוריות בעשור האחרון. הידועה מביניהן היא סימנטק, מפתחת האנטי-וירוס המסחרי הראשון והמצליח בהיסטוריה - נורטון. החברה נרכשה עבור 10.7 מיליארד דולר, לאחר שחטיבת המוצרים לשוק הצרכני שלה נקרעה ממנה ונמכרה בנפרד. הרכישה המהותית השנייה היא CA, חברת תוכנה ותיקה מאוד בשוק הארגוני, שעלתה לדירקטוריון ברודקום כ-19 מיליארד דולר. VMware צפויה להצטרף לשתי אלה כדי ליצור את חטיבת התוכנה של ברודקום - דרכה היא תוכל להציע פתרונות מלאים ללקוחותיה הארגוניים. מרמת השבב ועד האפליקציה, וכמובן החומרה בשיתוף עם Dell. זו דרך להפוך לשחקנית גלובלית שמתחרה במיקרוסופט ו-IBM. זו גם דרך מצוינת לבזר את מקורות ההכנסה שלה.
1 צפייה בגלריה
רכישת VMware בידי ברודקום
רכישת VMware בידי ברודקום
רכישת VMware בידי ברודקום
(צילום: בלומברג, גטי אימג'ס)
עבור VMware, עם זאת, היתרון היחיד בינתיים הוא יציבות פיננסית וארגונית. כחטיבה של ברודקום היא תוכל להתמקד בקידום מוצריה והטכנולוגיות שלה. במקור VMware היא חלוצת הווירטואליזציה - זאת אומרת שהיא מאפשרת להפעיל מספר מחשבים וירטואליים על גבי שרת חומרה בודד. זה מאפשר חיסכון עצום בתקורות, והחשיבות של מוצריה צמחה עוד יותר עם המעבר המסיבי למחשוב ענן. גלסינגר הכניס אותה בזמנו גם לשווקי התקשורת נתונים ואבטחת המידע. אבל מאז היא קצת קפאה על שמריה, בעיקר מאז עזיבתו של גלסינגר. התוצאה הייתה ירידה חדה במחיר המניה, עם האצה מוגברת לקראת אוקטובר שנה שעברה. בשיאה שייטה המניה בטווח מחירים שנע בין 150 ל-175 דולר אך בחודשים האחרונים היא נסחרה יותר בין 100 ל-120 דולר.
מחיר זה של המניה עשוי היה להיות הטריגר ששיכנע את הוק טן לסגור את העסקה. האסטרטגיה שלו בשנים האחרונות היתה להפוך את ברודקום לחברת ביג-טק-על-מלא. כלומר חברה שלה אפיקי הכנסה מוורטיקלים שונים ומשלימים. שבבים ותוכנה ושותפי חומרה כגון Dell הם הזדמנות מצוינת עבור הוק טן ומייקל דל עצמו. מי יודע אולי בעוד כמה שנים הם ישלבו את שתי החברות כדי ליצור ענקית טכנולוגיה חדשה לצד אפל, גוגל ומיקרוסופט. בינתיים רוב התחרות שלה נמצאת מול אורקל ו-IBM, שגם הן פועלות באותם שווקים. VMware היא כאמור נקודת כניסה מעולה עבור ברודקום ללקוחות ארגוניים - או משתמשים סופיים. כיום היא בעיקר מוכרת לחברות תשתית, מפעילות ענן או מפתחת שבבים וחומרה לכל מיני מוצרים, מראוטרים ועד כונני אחסון.
הדבר היחיד שעומד כרגע בפני גידול נוסף של ברודקום היא העובדה שמדובר בחברה שלה קשרים הדוקים עם סין. או לפחות זו הטענה שהשמיעו בממשל טראמפ זמן קצר לפני שחסמו את ניסיונה לרכוש את קוואלקום. הבעיה היא שהוק טן אנג הוא ממוצא מלזי-סיני והחברה הייתה רשומה בסינגפור עד לפני שלוש שנים. היא העבירה את המטה שלה לארה"ב כדי לרכך את הרגולטור האמריקאי, אך כאמור ללא הצלחה, וזאת כנראה בגלל קשריה עם וואווי, ענקית הטכנולוגיה הסינית השנואה על וושינגטון.
כעת, ברודקום מנסה להפוך לחביבת המשקיעים. היא מתהדרת במחיר מניה של כ-550 דולר ושווייה כיום הוא כ-226 מיליארד דולר. הוספתה של VMware לקבוצה תוסיף עוד לערכה ואם היא תצליח להוסיף על כך גם חטיבת חומרה היא תוכל בקלות לצמוח עוד, וזו מטרתו העיקרית של הוק טן.