סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
נועה אשר וקאזו יוזאווה NTT
נועה אשר, מנהלת NTT ישראל, וקאזו יוזאווה, מנכ"ל NTT סקיוריטי (צילום: אודי גורן)

מנכ"ל NTT סקיוריטי: "הגדלת תקציב הביטחון ביפן היא הזדמנות לחברות הסייבר הישראליות"

יפן הודיעה לאחרונה על הגדלת תקציב הביטחון היפני כך שתוך חמש שנים הוא יהיה השלישי בגודלו בעולם. מנכ"ל NTT סקיוריטי: "ישראל חשובה לנו. יש כאן חברות רבות עם התמחות בסייבר. NTT ישראל מנסה לחבור לחברות סטארט-אפ מקומיות. קיים גם פוטנציאל של רכישות והשקעות"

ראש הממשלה היפני פומיו קישידה הודיע לאחרונה על הגדלת תקציב הביטחון היפני מ-1% מהתמ"ג היפני ל-2%, וכך בתוך חמש שנים התקציב יהיה השלישי בגודלו בעולם אחרי סין וארה"ב. בריאיון ל"כלכליסט" אומר קאזו יוזאווה, מנכ"ל NTT סקיוריטי, חברת הסייבר הענקית היפנית, שזו הזדמנות פז לחברות סייבר ישראליות: "אנחנו עובדים כאן עם הרבה חברות סייבר ישראליות באמצעות מרכז החדשנות שלנו. העבודה השוטפת שלנו עם הממשלה היפנית מאפשרת לנו לחבר לחוזים החדשים חברות ישראליות רבות שמציעות היום פתרונות טובים לצורכי המשק היפני".
קאזו מאמין שבתקופה הקרובה נראה רכישה של חברה ישראלית על ידי הענקית היפנית: "ישראל מאוד חשובה לנו. יש כאן חברות רבות עם התמחות בסייבר. הקמנו את NTT ישראל לפני כשנה וחצי, ואנחנו מנסים לחבור לחברות סטארט-אפ מקומיות. קיים גם פוטנציאל של רכישות והשקעות. השקענו ב-11 חברות בישראל ואם אפשרי לרכוש חברות, נעשה את זה. אנחנו מחפשים בצורה אקטיבית רכישת חברות שיציעו שירותים משלימים לחברה בישראל - כל סוג של חברה. לעתים אנחנו מחפשים חברות בתחומי הטכנולוגיה או כאלה עם רמת פעילות מסוימת בשוק. במקביל אנחנו מחפשים גם חברות שירותים או ענן. אנחנו עושים גם השקעות בחברות שיכולות להיות אחזקות מיעוט של מיליוני דולרים בודדים והשקעות משמעותיות יותר. לרוב נעדיף להתחיל עם חברה בשיתוף פעולה ובמכירה ראשונית של מוצר ולא ברכישה. אנחנו נמצאים עם 20 חברות ישראליות בתהליכים ראשונים של מכירת טכנולוגיה לנו או ללקוחותינו".
חברת הסייבר של NTT מעסיקה כ-500 עובדים, והיא בעלת הכנסות של כ-200 מיליון דולר ורווחיות. חלק גדול מההכנסות נובע מפעילות עם ממשלת יפן ותאגידי ענק, וחלק אחר בפעילות החברה אותה מנהל קאזו הוא אבטחת כל הפעילויות של הענקית היפנית. קאזו מאמין שהשנים הקרובות יהיו שנות הסייבר ביפן.
ביפן מתחילים להרגיש יותר מתקפות סייבר. קאזו מדבר על שלושה סוגים: מתקפה ממניעים פוליטיים שנובעים מהשפעת המצב העולמי - רוסיה, אוקראינה, טייוואן וצפון קוריאה; מתקפת האקרים למטרות פליליות; ואקטיביסטים. "מהסוג האחרון יש אצלנו הרבה פחות, אבל בשני הראשונים אנחנו חשים עלייה משמעותית", אמר.
תאגיד התקשורת היפני NTT, המדורג בין 100 החברות הרווחיות בעולם, הקים לפני שנה וחצי מעבדת חדשנות בישראל במטרה לשתף פעולה עם חברות ישראליות ומוסדות אקדמיים בפיתוח טכנולוגיות חדישות בתחומים שונים שיתמכו ב-NTT ובלקוחותיה הרבים ברחבי העולם ובהתמודדות עם האתגרים העכשוויים, ובהמשך יובילו את החדשנות העולמית. המעבדה מתמקדת בתחומי הסייבר סקיוריטי, בריאות דיגיטלית, בינה מלאכותית ורובוטיקה במטרה לאתר טכנולוגיות ישראליות, למזג אותן ל-NTT ולשווקן ללקוחותיה ברחבי העולם תוך כדי קידום שיתופי פעולה עסקיים ובמחקר ופיתוח והזדמנויות השקעה עם ובחברות ישראליות.
תאגיד NTT, מחמשת ספקי פתרונות IT לעסקים המובילים בעולם, שיש לו כאלף חברות-בנות, הוא שחקן גדול ומוביל בשוק התקשורת העולמי, ונחשב לחברת fortune 100, עם מעל 100 מיליארד דולר מכירות שנתיות, יותר מ-330 אלף עובדים ברחבי העולם ופעילות במעל ל-80 מדינות. את מעבדת החדשנות בארץ מנהלת נועה אשר עם צוות מקצועי שפועל לקידום שיתופי פעולה גם עם גופי האקדמיה בארץ במטרה לאתר תחומי עיסוק חדשים, פרויקטים פוטנציאליים של מחקר ופיתוח וערך מוסף ללקוחות התאגיד.  
לפני כחצי שנה מעבדת החדשנות של NTT בישראל הרחיבה את פעילותה והשיקה מעבדת סייבר התקפי וגייסה חוקרי אבטחת סייבר והאקרים. עובדי מעבדת הסייבר הצטרפו לצוות בינלאומי, אשר כולל האקרים מקצועיים מרחבי העולם, שמטרתו לאתגר את יכולות האבטחה של NTT, המנהלת טכנולוגיות מורכבות ומספקת פתרונות עסקיים בעלות ערך מוסף רב במגוון תעשיות ברחבי העולם. מעבדת החדשנות בישראל אף מתכוונת להרחיב את יכולותיה הטכנולוגיות בשנה הקרובה, לגייס עובדים נוספים ולקדם פעילות בתחום המו"פ.