סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אחרי WeWork: אדם נוימן גייס 70 מיליון דולר לסטארט-אפ החדש שלו

חברת Flow Carbon פועלת בתחום חדשני של מסחר בזיכויי מס על פליטות פחמן דו-חמצני על תשתית בלוקצ'יין. היא הוקמה בשנה שעברה על בסיס רעיון שהגו בני הזוג אדם ורבקה נוימן, אך הם לא מחזיקים בתפקידים פעילים בה

חברת Flow Carbon, שאדם נוימן מייסד WeWork ורעייתו רבקה נמנים עם מייסדיה, גייסה 70 מיליון דולר בסבב גיוס ראשון שלה. החברה פועלת בתחום חדשני של מסחר בזיכויי מס על פליטות פחמן דו-חמצני על תשתית בלוקצ'יין.
1 צפייה בגלריה
אדם נוימן מייסד ומנכ"ל לשעבר WeWork  אוקטובר 2021
אדם נוימן מייסד ומנכ"ל לשעבר WeWork  אוקטובר 2021
אדם נוימן
(צילום: בלומברג)
אדם ורבקה נוימן הקימו את החברה יחד עם דנה גיבר שמשמשת כמנכ"לית שלה, אילן שטרן, שעבד בעבר בצוות ההשקעות של ג'ורג' סורוס, וקרוליין קלאט. החברה הוקמה בשנה שעברה על בסיס רעיון שהגו בני הזוג נוימן, אך הם לא מחזיקים בתפקידים פעילים בה. החברה מעסיקה כיום 35 עובדים ויש לה משרדים בניו יורק, מונטנה וברלין.
את הגיוס של החברה מובילים השמות הגדולים והנחשבים ביותר בסיליקון וואלי, כאשר 32 מיליון דולר מגיעים מקרן הקריפטו החדשה של מרק אנדרסן ובן הורוביץ A16Z. משקיעים נוספים הם סמסונג נקסט וג'נרל קטליסט. 38 מיליון דולר הנוספים הגיעו ממכירת טוקנים. לטוקן החדש נבחר שם יומרני במיוחד - "Goddess Nature".
הפלטפורמה אמורה לאפשר לחברות שגורמות לזיהום סביבתי משמעותי לרכוש זיכויי מס מחברות שלא מזהמות את הסביבה ונהנות מהטבות. מדובר בפעילות שתופסת תאוצה ואחראית למשל לעיקר הרווח של יצרנית הרכב החשמלי טסלה של אלון מאסק, שמוכרת את זיכויי המס שלה. הפתרון של Flow Carbon אמור להפוך את המסחר לשקוף יותר ופשוט יותר באמצעות טוקן דיגיטלי על תשתית בלוקצ'יין.
בחברה אומרים כי היא גובה עמלה של 2% על הנפקת הטוקן, וזאת לעומת עמלה שמגיעה עד 30% מהעסקה בשיטה המקובלת כיום. באנדריסן הורוביץ מעריכים כי שוק המסחר בקרדיטים על פליטות פחמן דו-חמצני יגיע ל-50 מיליארד דולר ב-2030.
נוימן (42), הישראלי לשעבר, הקים את WeWork ב-2010 וגייס עבור החברה מעל 10 מיליארד דולר, שהעניקו לה בשיאה הערכת שווי של 47 מיליארד דולר. אולם הוא נאלץ לפרוש מהחברה בשלהי 2019, לאחר כישלון התוכניות להנפיק אותה וביקורות על סגנון הניהול שלו וההפסדים הכבדים. WeWork הונפקה בסופו של דבר בשנה שעברה, והיא בעלת שווי שוק של 7 מיליארד דולר.