הולכים על בטוח: שלמה קרמר ומיקי בודאי משקיעים בסילק סקיוריטי
הולכים על בטוח: שלמה קרמר ומיקי בודאי משקיעים בסילק סקיוריטי
החברה האמריקאית שהוקמה בתחילת 2022 על ידי יזמים ישראליים גייסה 12.5 מיליון דולר לטובת פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחה לטפל בליקויי אבטחה במהירות. קרמר: "יש לה את הפוטנציאל לשנות את האופן שבו צוותי אבטחה וצוותי תפעול משתפים פעולה לפתרון איומי סייבר משמעותיים"
חברת סילק סקיוריטי (Silk Security) האמריקאית שהוקמה על ידי ישראלים גייסה 12.5 מיליון דולר בשתי פעימות. החברה פיתחה פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחה לקבל באופן אוטומטי תמונה כוללת של חולשות מכלל כלי ההתראה הארגוניים ובהתאם לזהות את מקור החולשות, לנהל ולתעדף אותן ובהתאם להביא לתיקונן המהיר.
סילק סקיוריטי הוקמה בתחילת 2022 על ידי המנכ"ל יואב נתנאל, אור פריאל ובר כץ. מטה החברה נמצא בניו יורק והיא מעסיקה כיום כ-20 עובדים בארה"ב. בין המשקיעים בחברה, חץ ונצ'רס הישראלית, Insight Partners וקרן ההשקעות של קראודסטרייק לצד שלמה קרמר, מיקי בודאי וראקש לונקר.
"שלמה קרמר השקיע בנו בפגישה הראשונה עוד לפני שהיה לנו מוצר בגלל הצוות והיצירתיות שלנו", אומר לכלכליסט המנכ"ל נתנאל. "חצי שנה אחרי שהקמנו את החברה אמרנו שאנחנו רוצים להיות שותפים עם כולם ולעזור לחברות להשתמש במוצרים שלהן בצורה אפקטיבית, וכך התחברנו לקראודסטרייק שרצו להשקיע בנו כחלק מסבב הסיד אבל בשווי גבוה יותר מהסיד הראשוני שעשינו".
"סילק סקיוריטי עונה על אחד מהאתגרים הגדולים ביותר עבור אנשי אבטחה בארגונים - למצוא סיכוני סייבר, לתקן אותם ולעקוב אחר התהליך כחלק מאסטרטגיה הוליסטית ומאוחדת", אומר קרמר לככליסט. "אתגר זה מטריד אנשי אבטחה במשך שנים רבות והדחיפות לענות עליו מתגברת בכל יום. הגישה של סילק מאחדת את ההיבטים השונים של פתרון איומי סייבר במוצר אחד ואני מתרשם שוב ושוב מהמחויבות של החברה ושל מייסדיה לקידום הטכנולוגיה. לפתרון שלהם יש את הפוטנציאל לשנות את האופן בו צוותי אבטחה וצוותי תפעול משתפים פעולה לפתרון איומי סייבר משמעותיים".
מיקי בודאי, מהמשקיעים הראשונים בחברה: "הגישה שחברת סילק מציגה לגישור הפער שבין פעולות האבטחה והתפעול בארגונים משתלב בעבודה היומיומית של מהנדסי אבטחה ומהווה פתרון מוביל לסגירת הפער. בשנים האחרונות שוק אבטחת הסייבר תמך בהתרבות כלי האבטחה השונים לתעשייה, אך כעת אנשי אבטחה מתקשים להתמודד עם האיומים שהכלים האלו מזהים ובזיהוי האחראי לתיקונם".