בלעדיבפרטנר רואים במנכ"לית בזק המורחקת מועמדת לניהול החברה
בלעדי
בפרטנר רואים במנכ"לית בזק המורחקת מועמדת לניהול החברה
על אף שסטלה הנדלר, לשעבר מנכ"לית בזק, הודתה בעבירה לפי חוק ניירות ערך והוסכם כי לא תכהן כנושאת משרה בתאגיד מדווח במשך תשעה חודשים, שמה הועלה כמועמדת לניהול חברת התקשורת במקום המנכ"ל שפרש איציק בנבנישתי
שמה של מנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, עלה בוועדת הדירקטורים שהקימה פרטנר לאיתור מועמדים לניהול החברה במקום המנכ"ל שפרש איציק בנבנישתי, כך נודע ל"כלכליסט".
אף שהנדלר נמצאת בכלל בתקופה שבה נאסר עליה לכהן בתפקיד ניהולי, דירקטורים בוועדת האיתור העלו את שמה כבעלת ניסיון מקצועי מרשים בתחום התקשורת שיש לשקול את מועמדותה. דירקטורים אחרים חשבו שמינוי כזה יהיה שגוי מבחינת פרטנר, לאור עברה הבעייתי של הנדלר. טרם נעשתה פנייה רשמית להנדלר, אך בסביבתה לא שוללים כי תשקול את התפקיד אם יוצע לה.
הנדלר עזבה את תפקיד מנכ"לית בזק בספטמבר 2018, בעקבות חקירה שנפתחה נגדה במסגרת פרשת בזק, הקשורה באופן ישיר לפרשת 4000. להנדלר יוחסה עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך, מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט, בגין מחיקת הודעות מהנייד. בדצמבר 2020 הודתה הנדלר בעבירה של הכללת פרט מטעה וחתמה על הסדר מותנה להפסקת ההליכים הפליליים נגדה. שאר התיקים נסגרו. בתמורה שילמה 400 אלף שקל והסכימה שלא לכהן כנושאת משרה בתאגיד מדווח לתקופה של 9 חודשים מיום חתימת ההסכם – קרי עד ספטמבר 2021. במקביל הוגשו כתבי אישום חמורים נגד נושאי משרה בכירים בבזק על מעשים שנעשו בתקופתה, בין היתר נגד בעל השליטה והדירקטור שאול אלוביץ', סמנכ"ל הפיתוח עמיקם שורר ורון אילון מנכ"ל yes.
בספטמבר 2019 הממונה על התחרות הטילה על בזק קנס מנהלי בגובה 30 מיליון שקל על ניצול לרעה של מעמדה המונופוליסטי ופגיעה בתחרות באספקת שירותי תקשורת. בנוסף, הטילה הממונה על הנדלר עצמה קנס של 500 אלף שקל וציינה: "נמצא כי היתה מודעת למדיניות החברה ולמעשי בזק המפרים את החוק ולא מנעה את ההפרות למרות שהיה בסמכותה ובאפשרותה לעשות זאת".
על רקע זה, עצם העלאת שמה של הנדלר כמועמדת לניהול אחת מחברות התקשורת הגדולות בישראל מעיד על שיבוש בשיקול הדעת בהנהלת פרטנר. חודשים ספורים אחרי שנחלצה בעור שיניה מדין פלילי, כבר יש בפרטנר מי שסבור שראוי להעמיד אותה שוב בראש חברת תקשורת. ואם זה לא מספיק, מונופול התקשורת תחת ניהולה של הנדלר פעל באגרסיביות נגד החברות המתחרות, תוך ניצול כוחו שלא כדין – לרבות נגד פרטנר עצמה. בנסיבות אלה, כשבענף יש שפע של מועמדים מנוסים לתפקיד, עצם העלאת שמה של הנדלר כמועמדת לניהול פרטנר מעיד על תפיסה ערכית לקויה – ואולי גם על ויתור של החברה על הסיכוי להיות מובילת השוק.
בפני ועדת האיתור עומדים גם שלושה מועמדים מובילים לתפקיד מתוך החברה: יובל קינן, המשנה למנכ"ל; תמיר אמר, סמנכ"ל כספים ותשתיות פייבר; ויעקב (קוקי) טרוזמן, סמנכ"ל חטיבה עסקית ומכירות.