ענף הסייבר גייס כפול מאשתקד
ענף הסייבר גייס כפול מאשתקד
חברות הסייבר מסיימות את 2024 עם השקעות בסכום של כ־4 מיליארד דולר. 25% מהרכישות נעשו על ידי חברות ישראליות, וגם התאגידים הגלובליים העלו הילוך
למרות המלחמה שליוותה את כל 2024, ענף הסייבר הישראלי גייס השקעות בשווי מצרפי של כ־4 מיליארד דולר במהלך השנה ב־75 עסקאות, קפיצה של יותר מפי שניים מהיקף הגיוס בשנה הקודמת, שהסתכם ב־1.85 מיליארד דולר, ב־59 עסקאות. כך עולה מסיכום שנה של ענף הסייבר הישראלי של קרן ההון סיכון גלילות קפיטל פרטנרס, המשקיעה בסטארט־אפים בתחומי הסייבר בשלבי סיד וצמיחה מוקדמים.
מי שתרמו לקפיצה המשמעותית בהיקף ההון שגויס הן בעיקר שתי חברות: Wiz, שעשתה גיוס ענק של מיליארד דולר, ו־Cyera, שגייסה 600 מיליון דולר בשתי עסקאות במהלך השנה. גיוס סיבוב סיד ממוצע עמד השנה על 8 מיליון דולר, וסבב A ממוצע עמד על 34.5 מיליון דולר. 20% מגיוסי ההון בשלב מוקדם הם של יזמים סדרתיים (סבבי סיד או A). בשלב A שווי ממוצע של חברה עמד על כ־100 מיליון דולר בסבב עם גיוס בסדר גודל של 30-25 מיליון דולר.
מספר עסקאות המיזוגים ורכישות בתעשיית הסייבר הסתכם השנה ב־20, בסכום כולל של 4.8 מיליארד דולר. התופעה הבולטת ביותר ברכישות היא המעורבות העמוקה של חברות סייבר ישראליות ברכישה של חברות סייבר מקומיות אחרות. 25% מהרכישות נעשו על ידי חברות סייבר ישראליות. Dazz ו־Gem נרכשו על וויז, Rezonate נרכשה על ידי סילברפורט, Cyberint נרכשה על ידי צ'קפוינט, ו־Trail Security נרכשה על ידי Cyera.
לא מעט תאגידים גלובליים זרים העלו הילוך בפעילות הרכישות בישראל. קראודסטרייק למשל רכשה שתי חברות סייבר ישראליות, Flow Security ו־Adaptive Shield, חברת אקמאי רכשה את הסטארט־אפ Noname, וחברת Bitsight רכשה את Cybersixgill.
"בשנה הקרובה נראה עלייה משמעותית בהיקף גיוסי הון של מיזמי סייבר חדשים", אמר אריק קליינשטיין, שותף־מייסד בגלילות קפיטל.