סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עידן טנדלר סגן נשיא בכיר פאלו אלטו
עידן טנדלר סגן נשיא בכיר פאלו אלטו (צילום: אוראל כהן)

ראיון עבודה
מהם היתרונות שלך: כך השיב עידן טנדלר בראיון לפני מכירת הסטארט-אפ

היזם עידן טנדלר הקים ומכר שתי חברות סטארט-אפ ולכן ברוב ראיונות העבודה בחייו היה בצד המראיין. "בראיונות עבודה הדבר הכי חשוב אצל המועמד הוא לא הכלים והניסיון - אלא בעיקר המוטיבציה ללמוד ולהתאים את עצמך לארגון חדש ולהתפתח"

כאשר חברת הסייבר הגדולה בעולם התעניינה ברכישת חברת Bridgecrew אותה הקים וניהל, עידן טנדלר, יזם הייטק, יזם חברתי וסגן נשיא בכיר בפאלו אלטו, הוא נאלץ לעבור ראיון שדומה מאוד לראיונות עבודה קלאסיים, עניין לא שגרתי עבורו, שכן במהלך הקריירה שלו, שכללה הקמה של שתי חברות ומכירתן, הוא ישב בדרך כלל בצד המראיין. באותו ראיון שהוביל לרכישה הוא נשאל שאלות ראיון שגרתיות כמו מהם החסרונות שלך ואיפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים.
"כשסטארט-אפ נרכש על ידי חברה גדולה מי שמראיין אותו זה המנכ"ל. זה ראיון מאוד חד, לעיתים מאוד חשוף והמנכ"ל צריך להבין מאוד לעומק את הביזנס, את הפרודקט מרקט פיט, ההתאמה של המוצר לשוק, הסטטוס של הסטארטאפ, לקוחות, ולתהות על קנקנם של היזמים. זו יותר שיחה כי היזמים גם מראיינים את המנכ"ל כדי להבין אם זה המקום הנכון עבורם. זו שיחה מאוד חשובה ובמקרה שלנו היא נעשתה בשיא הקורונה, כך שנאלצנו לעשות אותה בזום. מאוד קשה לקרוא את האישיות של האדם, של שני הצדדים, בשיחת זום. אבל באותה שיחה, למרות שממש לא תיכננו להירכש, בטח שבשלב כל כך מוקדם, אחרי עשר דקות הבנו שיש פה התאמה מעניינת. הבנו שנוכל להתמקד במה שאנחנו מאוד אוהבים לעשות ולקבל פלטפורמה מאוד רחבה. פאלו אלטו מצידה הבינה שיש פה פוטנציאל לשילוב מאוד טוב וכל זה היה קרה בשיחה מאוד קצרה עם המנכ"ל", מספר טנדלר, שכיום בתור סגן נשיא בכיר מבצע בעצמו גם שיחות כאלה עם יזמים שאת הסטארט-אפ שלהם שוקלת החברה לרכוש.
"מה שאני לוקח מאותו ראיון זה המחשבה על מועמדים שמגיעים לסיטואציה כזו בלי הביטחון, הניסיון וההיכרות המוקדמת. למשל מועמד שמגיע מהפריפריה החברתית או הגיאוגרפית, שצריך להחליט אם מקום העבודה אליו הוא מתראיין נכון עבורו, צריך להרשים באותה סיטואציה של ראיון עבודה. כשאני הגעתי למעמד השיחה הזאת כבר היה מאחורי סטארט-אפ שנרכש עם מיליוני מפתחים שהשתמשו במוצר שלו, כבר היה מוניטין. עדיין זו לא הייתה שיחה בין שווים, מנכ"ל חברת הסייבר הגדולה בעולם מול מנכ"ל הסטארט-אפ. למרות זאת, הגעתי אליה עם היסטוריה וביטחון.
מועמד חרדי למשל שמתראיין היום לחברת הייטק מגיע ממקום מאוד מאוד מאתגר. אם אנחנו כמעסיקים לא נבין את זה נפספס כמעט את כל הטאלנט שמגיע מאוכלוסיות בתת ייצוג. אנחנו לא נממש את ההזדמנות והמחוייבות שלנו כתעשייה לדבר הזה", אומר טנדלר שהקים לפני כשנה את מיזם Place IL ביחד עם קרן הלפרין שמטרתו לגייס ולשלב אוכלוסיות בתת ייצוג בתעשיית ההייטק.
במהלך הקריירה שלו הוא הגיע לראיונות עבודה מתוך קשרים שהיו לו, מהצבא מהחברים כך שהם היו מלכתחילה ידידותיים. לאחר מכן הפך ליזם ולכן יותר ראיין אנשים אחרים מאשר התראיין בעצמו הן בעת שגייס עובדים והן בתפקידו הנוכחי כאשר התאגיד מתעניין בסטארטאפים למטרות רכישה.
"בסיטואציות האלה מדובר בשאלות מאוד דומות לאלו שנשאלות בראיון עבודה אבל בעיקר מעניינת המוטיבציה. כשאתה מראיין יזמים מאוד מעניין מה הניע אותם, למה הקימו את החברה, מה הפאשן האמיתי שלהם – האם זה לפתח טכנולוגיה חדשה, לנהל, למכור – לכל יזם יש את הדבר שמועדף עליו וחשוב לדעת מה המוטבציה. גם בראיונות עבודה הדבר הכי חשוב אצל מועמד זו המוטיבציה. לא הכלים והניסיון אלא בעיקר המוטיבציה ללמוד ולהתאים את עצמך לארגון חדש ולהתפתח", הוא אומר.
כדי לברר את המוטיבציה של המועמד לעבודה או לרכישה טנדלר שואל היכן הם רואים את עצמם בעוד חמש שנים. "אני שואל את השאלה כדי לדעת מהם החלומות של האנשים ומה מניע אותם. יש מועמדים שידברו על טכנולוגיה, על יזמות, יש יזמים שידברו על ניהול ויש מועמדים שידברו על דיסציפלינות מאוד מסויימות. אפשר ללמוד מזה המון על המועמד, על החלומות שלו ואיפה היכולות שלו".
היו גם כמה מועמדים לעבודה אמיצים שאמרו לו שהם רואים את עצמם מחליפים אותו בתפקיד המנכ"ל בעוד חמש שנים. "כשזה קורה אני שואל קודם כל למה וגם מה אתה חושב שאתה צריך לעשות בשנים הקרובות כדי להתקדם לתפקיד של מנכ"ל או של יזם והשאלה השלישית היא מה היית מצפה ממקום העבודה שייתן לך כדי שתוכל להתקדם כך", הוא אומר.
כאשר הוא מראיין יש שאלה אחת שהוא כמעט תמיד שואל והיא 'ספר לי על הטעות הכי גדולה שעשית'. "לכל מועמד קשה לספר על כישלונות אבל בעיקר מעניינת אותי היכולת של האדם לעשות ניתוח עצמי וביקורת עצמית, היכולת לתקן ולשפר, הפתיחות והביטחון".
אלה הן התשובות של עידן טנלדר לשאלות הפופולריות בראיונות עבודה:
1. ספר לי על עצמך
"אני עידן טנדלר, יזם הייטק ותיק ויזם חברתי. היום אני סגן נשיא בכיר בפאלו אלטו נטוורקס, חברת הסייבר הגדולה בעולם ואני מוביל בה את כל תחום האפליקיישן סקיוריטי, אבטחה של כל עולם הפיתוח בתוך פאלו אלטו נטוורקס. זה אחד התחומים הצומחים ביותר בסייבר. הגעתי בעקבות רכישה, כאשר פאלו אלטו רכשה את הסטארטאפ האחרון שלי בו הייתי המנכ"ל ומייסד משותף. לפני זה היה לי עוד סטארטאפ של סקיוריטי שנמכר ל-RSA.
בנוסף, בציר היותר חברתי הקמתי לפני שנה וקצת ביחד עם השותפה שלי קרן הלפרין את מיזם פלייס IL, ואני יושב הראש שלו. זהו מיזם הייטק חברתי שמחבר את כל חברות ההייטק בישראל במטרה לגייס ולשלב אוכלוסיות בתת ייצוג בקנה מידה רחב. אני גר באבן יהודה, אבא לשלושה.
במקור אני מראשון לציון, שם גדלתי, שם התחנכתי. הייתה לי ילדות מדהימה, הייתי מאוד חנון כזה, ילד שמאוד אוהב ללמוד ולהתעניין. למדתי ערבית מגיל צעיר. מצאתי את עצמי ב-8200 ולמרות שגדלתי בעיר הרביעית בגודלה בישראל כולם בקורס היו מבתי הספר המצטיינים בישראל, מתל אביב , ירושלים, חיפה. שם נפתחה לי דלת לעולם חדש, לאנשים חדשים ולמקום שמאפשר לפרוח ולייצר ולהצטיין. שירתתי שם למעלה מחמש שנים בכל מני תפקידים מובילים ואני חושב שבאזרחות התפקיד הכי משמעותי שקיבלתי היה כשהצטרפתי לאלביט כסטודנט.
למדתי הנדסת תעשייה וניהול כי עניין אותי הצד של להוביל משימות ואנשים - השילוב של מספרים ואנשים. הצטרפתי לאלביט בזמן שהחברה הביטחונית הכי מעניינת בישראל לא עשתה שום דבר שקשור לסייבר. דווקא כי הייתי צעיר וחסר ניסיון עסקי, הייתה לי את החוצפה וניתנה לי ההזדמנות אז מצאתי את עצמי מקים את החטיבה העסקית שעוסקת בסייבר באלביט מערכות. גייסתי חברים בהתחלה, גייסתי את ההאקר הראשון המפתחים הראשונים הבאנו חבר'ה מ-8200 ויצרנו חזון לאיך הסייבר ההגנתי של ישראל צריך להיראות. זה התחיל בשקף, מצגת, תוכנית עסקית תוכנית עבודה, דמו ומוצר. זה המשיך בדולרים שנכנסו, ברכישות לחברות ובדיעבד הקמנו סטארט-אפ בתוך חברה מאוד גדולה שאפשרה לנו לעשות את זה"
2. איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?
"כמובן שאף אחד לא יודע, בטח בעולם המאוד דינאמי שלנו. אבל, אם אני מסתכל חמש שנים אחורה, המקומות בהם רציתי להשפיע כמה שיותר, שבהם אני מביא את היכולות והפאשן שלי אלה המקומות בהם אני מגיע להצטיינות וגם משפיע. אני מאמין שאמשיך להשפיע בעיקר ברמה של ישראל. מאוד חשוב לי לתרום לכך שישראל תמשיך לשגשג ושהעוצמה הכלכלית והחברתית של ישראל רק תתקדם הלאה. שנחבר את הישראלים ואני חושב שההייטק צריך לעשות עבודה מאוד משמעותית כאן".
3. מהם היתרונות שלך?
"היתרון שלי, אם להסתכל על העבר, בכל מקום שהייתי, בכל הזדמנות שהייתה לי, הוא לייצר חזון. כלומר, לסמן מהם הפערים, מהם האתגרים, מה הבעיות, לייצר חזון, לספר סיפור, לבנות תוכנית עבודה ולרתום אנשים סביבו. מה שאני עושה בפלייס IL ומה שעשיתי בכל מקום בעבר זה לייצר חזון ולרתום אנשים כדי לממש אותו".
מהם החסרונות שלך?
"למרות כל מה שעברתי, ועברתי גם הצלחות ולא מעט כישלונות אני עדיין לוקח ללב מאוד דברים. חיים של יזם, כמו הקלישאה, זו רכבת הרים ברמה היומית השעתית. כשדברים לא הולכים כמו שתכננתי אני נוטה לוקח ללב. יש בזה יתרונות, למשל, זה יכול להראות על אכפתיות אבל לפעמים זה מאוד מקשה.
לדוגמא, הסטארטאפ הראשון שהקמתי ומכרנו אותו לא היה הצלחה. אמנם מכרנו אותו ומצאנו לו בית ב-RSA שהיה בית מוצלח אבל ברמה האישית זו לא הייתה הצלחה, זו לא הייתה רכישה מוצלחת. זה משהו שעבדתי עליו למעלה מחמש שנים. כיזם, כמנכ"ל הבנתי שהאירוע הזה קשור להחלטות לא נכונות שאני קיבלתי לאורך הדרך. זה גורם להציב לעצמך סימני שאלה - אולי אני יזם לא טוב? אולי אני מנכ"ל לא טוב?. זו המשמעות של לקחת ללב. היום אני יודע להתמודד עם זה, אני יודע שלא הכל תלוי בי. שלפעמים כן הרבה תלוי בי ואני חייב לקבל החלטות אבל לא תמיד יש לך את כל המידע וכל הנתונים. למדתי על עצמי במה אני טוב ומה לא, איפה אני יכול לקבל החלטות ואני יודע שזה חלק ממה שמניע אותי. המנוע שלי מאוד מהרגש ומהלב הרבה פעמים".
טנדלר מספר שגם בראיון הרכישה לפאלו אלטו הוא נשאל על היתרונות והחסרונות שלו ונתן בדיוק את אותה התשובה.
למה אתה רוצה את התפקיד?
"אני מאמין שאני יכול מאוד לתרום מהניסיון והכלים שלי ומה שעשיתי עד עכשיו. אני יכול גם להתפתח וללמוד הרבה. הכי חשוב לי להיות במקום שאני יכול לתת את כל הערך המוסף שלי בצד המקצועי והאישי במקום שיאפשר וייתן לי לגדול, שיאתגר אותי, ושאני מרגיש שאני מייצר ערך".
ברמה האישית, איך היה המעבר מחברה שלך שבה אתה המנכ"ל לסגן נשיא בכיר בחברה גדולה?
"המעבר שלי לחברה גדולה היה לא פשוט, היה מאתגר. זו פעם ראשונה שיש לי מנהל, פעם ראשונה שאני עובד בחברה מאוד גדולה. אני רגיל לחתום ולאשר תקציבי ענק ועכשיו כדי לאשר הוצאה חריגה של 150 דולר אני צריך אישור ולפתוח שלוש מערכות, זה לוקח זמן להתרגל לזה. מצד שני מהר מאוד למדתי שלעבוד בפאלו אלטו נטוורקס זה ייתרון ענק. קנה המידה של מה שאתה עושה גדל בסדרי גודל, היכולת שלך להגיע ללקוחות גדלה באופן אקספוננציאלי, היכולת לפתח מוצר ולהביא לשוק גדלה באופן בלתי ניתן להסבר ואז אתה יכול להתמקד במה שאתה אוהב לעשות והחבר'ה אוהבים - לייצר חדשנות. כשאתה מבין את זה אתה יכול לפרוח ומה שגיליתי זה שעדיין נותנים לנו מקום לייצר היזמי שלנו. זה כמו סטארטאפ בתוך אז אנחנו כל הזמן שומרים על הקצב והאנרגיות אבל נהנים מהעוצמה של החברה הגדולה".
5. למה כדאי לנו להעסיק אותך?
"שווה להעסיק אותי כי אני מאוד מאמין בארגון ובמטרות ובחזון של החברה. אני חושב שהיכולת שלי לייצר יש מאין להבין מה חסר ומה ה אתגר וההזדמנות וללמוד מהר אותו, לנתח את הבעיה ולייצר חזון, לייצר תוכנית שתממש אותו ולרתום אנשים סביבו ביחד עם התשוקה, האנרגיה שלי והניסיון - אני מאמין שזה יכול מאוד להיות טוב לחברה ולהזניק אותה קדימה".