סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמארטפון nothing 2a
סמארטפון nothing 2a (איתי שמושקוביץ)

בדיקה
סמארטפון Nothing 2a מרים את הרף למכשירי הביניים

המיזם שהקים מייסד וואן פלוס משיק את המכשיר השלישי בסך הכל, ושומר על העיצוב הייחודי. במפרט ובביצועים הוא מתחרה מול מכשירי הביניים, ובמחיר הוא מנצח בגדול

קחו סמארטפון חזק שאין לו במה להתבייש מול המתחרים, עם מפרט טוב, הרכבה איכותית, עיצוב שונה מהרגיל ומחיר נמוך יחסית - מה קיבלתם? את OnePlus, למשל. אבל לא רק: קרל פיי, אחד ממייסדי החברה המצליחה, עזב אותה לפני כשלוש שנים, הקים מיזם חדש בשם Nothing ועושה בעצם… את אותו דבר - משיק מכשירים חזקים, עם עיצוב ייחודי ומחיר נמוך.
השבוע השיקה Nothing את Phone (2a), הטלפון השלישי שלה בסך הכל (שנה וחצי אחרי השקת הסמארטפון הראשון שלה). אחרי שני מכשירי ביניים פלוס, שנמכרו במחיר לא גבוה במיוחד, בחברה החליטו לייצר מכשיר מוזל - אבל הוא לא ממש מרגיש כזה. בקווים כלליים הוא מזכיר את קודמו, ה-Phone 2, עם כמה שינויים.
לקחנו את הדגם החדש לבדיקה וגילינו מתמודד רציני לראשות קטגוריית מכשירי הביניים.

4 צפייה בגלריה
סמארטפון nothing 2a
סמארטפון nothing 2a
רואים שקוף
(nothing)
עיצוב ומבנה: נאמנים לקו של Nothing
כאמור, זה רק המכשיר השלישי של Nothing, אבל היא בהחלט הספיקה לייצר "שפה עיצובית" משלה, כשאחד המאפיינים הבולטים ביותר הוא הגב השקוף. המבנה הכללי מזכיר אייפון או מכשיר מסדרת גלקסי S של סמסונג - מסך שטוח בגודל 6.7 אינץ', פינות מעוגלות ועינית קטנה למצלמת הסלפי. המכשיר דווקא לא מרגיש גדול במיוחד ולמרות משקל של כ-190 גרם הוא גם לא מרגיש כבד.
בצד ימין נמצא כפתור ההפעלה, בצד שמאל מקשי הווליום, סידור שדומה לאייפון ושונה ממה שנהוג במכשירי אנדרואיד רבים. בתחתית יש שקע טעינה ומגש SIM, ואין חיבור לאוזניות חוטיות.
מהגב השקוף בולטות שתי עדשות מצלמה (כן, שתיים בלבד, צריך להוריד עלויות), שנמצאות במרכז המכשיר ומזכירות קצת עיניים, גם בגלל שמתחת לגב השקוף נמצא עיגול גדול שנראה כמו ראש.
המסך מוגן על ידי גורילה גלאס 5 - אותה זכוכית שהיתה גם במכשיר הראשון של Nothing, כלומר היא לא חדשה, אבל מספיק חזקה. כיסוי הגב עשוי פלסטיק שקוף (צריך להוריד עלויות), שלא מרגיש זול, אבל כן אוסף טביעות אצבעות ומריחות שלהן. ב-Nothing Phone 2 הגב היה עשוי מזכוכית קמורה והיה מאוד חלקלק. הפעם הכיסוי שטוח ונוח יותר לאחיזה.
מבחינת הגנה ה-2a דומה ל-2 ועומד בתקן IP54, אז הוא אמור להתמודד ברמה די בסיסית עם אבק ורסיסי מים, אבל לא עם טבילה במים.
בניגוד לשמועות שקדמו להשקה, החברה לא ויתרה על עוד תכונה ייחודית - ה-Glyph, כלומר נורות LED שנמצאות בגב המכשיר ומציגות התראות שונות. הפעם היא הסתפקה ב-3 אזורי תאורה בלבד, ובהגדרות אפשר לקבוע מתי הם יופעלו: ביחד עם צלצול של שיחה נכנסת, לעדכן שהתקבלה הודעה חדשה, להציג את רמת הווליום של המכשיר ועוד. אפשר גם לקבוע שהתאורה תתאים את עצמה למוזיקה שאתם שומעים, והיא עושה את זה בצורה לא רעה, ולבצע התאמה אישית של סגנון התאורה.
כך נראה Glyph:

זה גימיק מוצלח, אבל עדיין בעיקר גימיק. אם אתם מניחים את המכשיר על הגב, זה לא ממש רלוונטי כי כך התאורה מוסתרת. אם תניחו את הטלפון עם המסך כלפי מטה תוכלו לראות את ההתראות, בהנחה שעם הזמן תזכרו מה מסמן כל רצף של ריצוד אורות. אגב, כמו במכשירים הקודמים, יש כאן הגדרה של Flip to Glyph שתעביר את הטלפון אוטומטית למצב שקט כשתהפכו ותניחו אותו על המסך ותמשיך להציג התראות תאורה.
חומרה: בקו הראשון של מכשירי הביניים
מאחורי הקלעים פועל ב-2a מעבד Dimensity 7200 Pro של Mediatek, ובדגם שהגיע לבדיקה היו לצידו 12 גיגה בייט של זיכרון RAM ואחסון בנפח 256 גיגה. בתפריט ההגדרות אפשר לבחור להקצות חלק מנפח האחסון בתור תוספת לזיכרון RAM, החל מ-2 גיגה ועד 8 גיגה, או לתת למכשיר להסתדר ללא תוספת כזו.
זה מפרט שמציב אותו בתחרות מול מכשירים כמו פוקו X6 פרו או למשל רדמי נוט 13 פרו פלוס. מבחינת ביצועים, הוא משתווה או עוקף מכשירים כאלה - ה-2a מגיב במהירות, גם אם הוא לא המכשיר הכי זריז, עומד בעומס של משימות יומיומיות ויותר מכך, מתמודד גם עם משחקים ולא הרגשתי הוא מתחמם.
המסך טוב מאוד, עם תצוגה צבעונית טובה ובהירות שמגיעה עד למקסימום של 1,300 ניט, כך שאין בעיה להשתמש בו גם בשמש, אבל אפשר לראות בו גם השתקפויות של מי שמחזיק במכשיר ושל הסביבה, ברמה שלא ממש מפריעה לשימוש בו.
4 צפייה בגלריה
סמארטפון nothing 2a
סמארטפון nothing 2a
המסך טוב, אבל מציג השתקפויות
(איתי שמושקוביץ)
הרמקולים טובים ואפילו הפתיעו לטובה מדי פעם - אם אתם מספיק קרובים אל המכשיר (ולא צריך להיות צמודים אליו) אפשר לשמוע סאונד סטריאופוני, עם חלוקה של האודיו בין הצדדים השונים. בצפייה בסרט בנטפליקס, למשל, הרגשתי את הסאונד ואת האפקטים עוטפים אותי.
מה שהפתיע לרעה הוא חסרונו של eSIM - נכון, זה מכשיר ביניים זול, אבל אצל חלק מהמתחרים כבר יש כזה וב-2024 אפשר לצפות ליותר.
את ה-2a מפעילה סוללת 5,000 מיליאמפר שהחזיקה מעמד יום שלם בלי בעיות. הערכה לא כוללת מטען וכדי לחסוך בעלויות Nothing ויתרה על טעינה אלחוטית. יש כבל טעינה, כמובן, והצהרה על תמיכה בטעינה בהספק של 45 וואט, אבל גם כשהשתמשתי במטען 65 וואט ובטלפון הופיעה הודעה שהוא נמצא בטעינה מהירה, היא היתה די איטית. לפי החברה 23 דקות יספיקו לטעינת המכשיר מ-0% ל-50%, אבל בבדיקה ביתית (עם מטען מתאים) הסוללה התמלאה בתוך 20 דקות מ-15% ל-50% ולטעינה מלאה נדרשה קצת פחות משעה.
4 צפייה בגלריה
סמארטפון nothing 2a
סמארטפון nothing 2a
המערכת לא מציפה באפליקציות מיותרות
(nothing)
ממשק ותוכנה: גישה מינימליסטית
מערכת ההפעלה של ה-2a היא Nothing OS 2.5 שמבוססת על אנדרואיד 14 וקרובה מאוד לגרסה נקייה של אנדרואיד. ברירת המחדל היא ניווט באמצעות מחוות יד ולא באמצעות כפתורים בתחתית המסך (עניין שאפשר לשנות בהגדרות) ותצוגת שחור-לבן של אייקונים, עם הפונט של Nothing, שנראה כאילו יצא ממדפסת סיכות ישנה. היצרנית מתגאה בכך שהיא לא מעמיסה על הצרכנים אפליקציות מיותרות, וזה נכון - יש מעט ווידג'טים ואפליקציות שמגיעים עם המכשיר, כולל אוסף היישומים של גוגל, כמובן, וזהו. בלי משחקים נוספים או המלצות עליהם, ובלי התקנה של שורת אפליקציות שבכלל לא ביקשתם.
הבחירה בתצוגת שחור-לבן של האפליקציות תלויה בטעם אישי - יש בזה משהו יפה מבחינת עיצוב, אבל לי זה היה קשה מבחינה פרקטית. נכון, קשה לפעמים גם למצוא את האפליקציה שאתם רוצים בין שלל אייקונים בעלי צבע דומה (למה יש כל כך הרבה בתכלת או כחול?), אבל כשהרוב מוצג בשחור-לבן זה מסובך עוד יותר. ויש גם אפליקציות שלא מיישרות קו עם הממשק של Nothing והאייקון שלהן מוצג בכל מקרה בגרסה הצבעונית. גם את זה אפשר לשנות בכל רגע במסך ההגדרות, אם אתם רוצים לנסות להתרגל.
מעבר לכל זה, למי שמשתמש באנדרואיד לא אמורה להיות בעיה להתרגל לממשק של Nothing, גם אם היא קצת שונה מזו של סמסונג או שיאומי למשל. יש מגירת אפליקציות וגם קיצורי דרך במסך הראשי והשימוש הבסיסי דומה עד זהה.
4 צפייה בגלריה
סמארטפון nothing 2a
סמארטפון nothing 2a
לא צריך יותר משתי עדשות
(איתי שמושקוביץ)
מצלמה: פחות זה מספיק
יש חברות שמעמיסות כמה שיותר מגה פיקסלים, גם אם המצלמה לא באמת איכותית (עם פרסומים על "מצלמת 200 מגה!") ויש כאלה ש"מסתפקות" ב-50 מגה "בלבד". בכל מקרה, ברוב המכשירים תמצאו לפחות 3 עדשות, אין מה לדבר על פחות מזה. Nothing מצידה מראה שוב שדווקא יש דרך אחרת - כמו ב-Phone 2, יש שתי עדשות בלבד, כל אחת עם חיישן 50 מגה פיקסל, ומצלמת סלפי עם עדשת 32 מגה.
במבחן התוצאה זה מספיק: אלה לא המצלמות הכי טובות בתחום, מן הסתם, אבל תמונות באור יום נראות טוב מאוד, כך גם צילום בתוך אולם מואר והמצלמה עוברת אוטומטית למצב לילה ומספקת תמונות טובות. אז למה זה רק מספיק? קודם כל, כי אין זום אופטי, בכלל. יש זום דיגיטלי X2 ואפשר לראות את ההבדל בקלות - הוא מגדיל, אבל התוצאה לא חדה. סיבה נוספת: גם בצילום בלי זום, הגדלה קלה של התמונה תגלה לפעמים חלקים מטושטשים.
המצלמה לא כוללת סיוע AI כלשהו לבחירת מצב צילום מתאים והתמונות מעידות עוד על המינימליזם של Nothing - אין לה אפליקציה משלה להצגת תמונות, היא פשוט משתמשת ב-Photos של גוגל, עם אפשרויות העריכה שלה.
סיכום
ה-2a הוא מכשיר כיפי וקליל שמראה איך אפשר ליצור דגם ביניים טוב וזול. יש לו חסרונות: המצלמות טעונות שיפור, כך גם ההגנה מפני מים ואבק, אין טעינה אלחוטית, החיפוי האחורי עשוי מפלסטיק (גם אם איכותי) ובחזית יש גורילה גלאס, אבל דגם ישן. מצד שני, זה מה שהופך אותו למכשיר ביניים.
הטלפון הגיע אליי עוד לפני ההכרזה על המחיר, ובזמן הבדיקה ניסיתי לנחש כמה הוא יעלה. ההודעה הפתיעה לטובה: דגם הבסיס, עם 8 גיגה זיכרון ו-128 גיגה לאחסון, יימכר על ידי באג, היבואנית הרשמית, תמורת 1,349 שקל ודגם עם 12 גיגה זיכרון ו-256 גיגה לאחסון יעלה 1,569 שקל. לפי הביצועים, העיצוב וההרכבה ציפיתי למחיר גבוה יותר, במיוחד כשמכשירים מתחרים יכולים להגיע בקלות ל-1,900-2,000 שקל.
המחיר נותן את החותמת הסופית והופך את ה-2a לאחד המכשירים המומלצים (והמוצלחים) בקטגוריה.