סקירהסמסונג גלקסי A53: מכשיר ביניים ללא פשרות כואבות
סקירה
סמסונג גלקסי A53: מכשיר ביניים ללא פשרות כואבות
מחירו הרשמי כ-1,650 שקל, וניתן למצוא אותו בפחות מכך. בהשוואה למתחרה, השיאומי נוט 11S, המצלמה שלו הרבה יותר טובה. יש לו נתונים שיהפכו אותו לחביב הקהל, כמו עיצוב, עמידות, מסך טוב וסוללה חזקה. אבל יש גם חסרונות, למשל בעיות ביצוע במשחקים ובדיוק בצילום מקרוב
סדרת A של סמסונג היא סוס העבודה העיקרי של קו הסמארטפונים של החברה. ממנו היא עושה את רוב רווחיה. מדובר תמיד במכשירים טובים אבל לא יותר מדי. כאלה שיכולים למצוא חן בעיני רוב המשתמשים, מבני העשרה ועד לפנסיונרים.
ישנן שלוש רמות מחיר, ה-A33, ה-A53 וה-A73. לכולם יש רכיבים משותפים אבל ההבדל הוא בעיקר במעבדים. ה-A53 הוא הדגם הכי חשוב של הסדרה. דגם הביניים של קו סמארטפוני הביניים, או הצנטרום של הפאילה אם תרצו. הדגם של השנה שעברה, ה-A52 היה מוצלח מאוד, הוא העניק תמורה מעולה למחיר והחזיק את רוב הרווחיות של חטיבת המובייל של סמסונג. הדגם החדש צריך להוכיח את עצמו, האם יש לו את התכונות שיאפשרו לו?
עיצוב ומבנה: נאה, איכותי ועמיד
ה-A53 נראה מצוין תודות לשילוב של עיצוב דיסקרטי ורכיבים איכותיים. הוא בנוי משלדת פלסטיק שנראית בדיוק כמו אלומיניום מבריק, המסך מצופה בזכוכית גורילה 5, זאת אומרת שני דורות אחורה. זה לא מאוד עמיד כמו המסכים במכשירי הפרימיום - מניסיון - אבל זה מספיק אם אתם נזהרים באופן מינימלי. מה שנחמד כאן זה שהמסך שטוח וללא שוליים משתפלים לצדדים. אדג'. הגב מחופה בפוליקרבונט עם חספוס עדין שמעניק לו תחושה טובה ביד. זה לא מכשיר שיחליק לכם בקלות מהידיים, בין אם הן רטובות מאוד או יבשות מאוד. מערך הצילום מורכב בתוך מעין אי שבולט מתוך המכשיר. זה פחות דרמטי ממה שיש ב-Find X3 של Oppo, אבל זה נראה מאוד מודרני.
לא מדובר במכשיר דקיק. אבל הוא דק יותר מהדגם של השנה שעברה בכ-0.3 מ''מ וכעת עוביו הוא 8.1 מ''מ. יש דקים ממנו אבל הוא נוח לאחיזה. השוליים מעוגלים קלות כך שאין זוויות חדות מדי שמציקות ביד. אחד היתרונות של סדרה A הוא העמידות למים ולאבק - תכונה שהרבה פעמים לא תמצאו במכשירים במחיר שלו. התקן כאן הוא IP67 ומאפשר שהות של עד חצי שעה במים מתוקים בעומק של עד מטר אחד. בסך הכל מדובר במכשיר עמיד למדי שאם תדאגו לו למגן טוב כנראה יחזיק לכם זמן רב.
חומרה: מסך משנה שעברה ומעבד חדש של סמסונג
מכיוון שלא מדובר במכשיר פרימיום, לא תמצאו כאן מעבדים מאוד מהירים. ה-A53 מצויד במעבד אקסינוס 1280, שזה לא הדגם הכי חזק שתוכלו למצוא. מעבד דיימנסיטי 1200 של הנורד 2 מבית וואן פלוס מהיר פי שניים ממנו. אבל הוא עדיין מספק ביצועים סבירים. יש לפעמים גמגומים בפתיחה של אפליקציות אבל בסך הכל מדובר במכשיר שמתפקד בסדר גמור. הוא זריז למדי ומעניק תחושה זורמת ואפילו מספיק חזק כדי להריץ משחקים. הבעיה היחידה שאתם עשויים להיתקל בה קשורה לכך שלא כל המפתחים יתאימו את האפליקציה שלהם ספציפית לדגם המעבד הזה שאינו נפוץ למעט כאן. זאת אומרת שבחלק מהמקרים אתם עשויים להיתקל בבעיות ביצועים. אבל זה כנראה משהו שילך וייעלם עם הזמן.
הוא מגיע בשני דגמים, אחד עם 6 גיגה-בייט זיכרון והשני עם 8. מרחב האחסון בשני המקרים הוא 128 גיגה-בייט. זה לא הרבה אבל למזלנו יש כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. עם זאת, ההבדל בין שתי הגרסאות הוא זניח ומגיע למאה שקל, כך שעדיף כבר לקחת את הגרסה עם יותר זיכרון פעולה, במיוחד אם אתם מאלה שאוהבים להשאיר הרבה מאוד אפלקיציות פתוחות ברקע.
המסך בן ה-6.5 אינץ' מציע רזולוציית FHD, שזה מספיק בהחלט. זה אותו מסך שתמצאו ב-A52 של שנה שעברה. הוא מבוסס AMOLED ומציע בהירות סבירה של 800 ניט שזה מספיק ליום בהיר. אבל גבולי באור שמש חזק. הצבעים רוויים היטב כמיטב מסורת התצוגה של סמסונג. ניתן להתאים את הרווייה בהגדרות של המערכת אבל לא בצורה מאוד יעילה. זה מסך מצויין לצריכת סרטים ולגיימינג.
יש כאן מערך רמקולים סטריאופוני, כאשר רמקול אחד מותקן בתחתית והשני באפרכסת. הצליל לא מאוד חזק אבל מספיק בהחלט. מנגד אין כאן שקע אוזניות, אבל זו כנראה הפשרה כדי לשמור את המכשיר דק. אין כאן תמיכה בתקן WiFi6 המהיר, וזה חבל כי אצל המתחרים יש. גם הבלוטות' כאן מוגבל גרסה 5.1 למרות שיש כבר 5.2 במכשירים אחרים. איכות הצליל באוזניות בלוטות' טובה אבל לא יוצאת דופן, זה אחלה לשמיעת מוזיקה בספוטיפיי אבל לא מספיק אם אתם אוהבים מוזיקה באיכות סאונד גבוהה. לסיום פרק החומרה, הסוללה מצוינת. היא בת 5,000 מיליאמפר שעה, ומעניקה בקלות 6 שעות מסך ביום. הטעינה לעומת זאת לא משהו. סמסונג בחרו שלא לכלול מטען בערכה וזה חבל, אבל גם כך עוצמת הטעינה המרבית האפשרית היא 25 וואט שזה ממש לאט כיום. זה מאפשר לטעון 50% מהסוללה בחצי שעה. לטעינה מלאה תיאלצו להמתין 80 דקות.
תוכנה וממשק: מעודכן לטווח ארוך
אחד הדברים הטובים שסמסונג התחייבה להם בשנה האחרונה זה הגדלת היקף עדכוני התוכנה לתמיכה עתידית. זאת אומרת שעל הנייר ה-A53 צפוי לקבל את גרסת אנדרואיד 16 אי שם ב-2025. זה נהדר כי זה גם מקבע לכם את תאריך ההתיישנות המתוכננת שלו. זה מכשיר לשלוש שנים ועוד קצת. שזה פחות מאפל שמתחייבת לעד חמש שנות עדכונים. עדכוני גרסה חשובים בעיקר בשביל לשמור על המכשיר מאובטח. הממשק משתמש כאן הוא One UI 4.1. זו הגרסה האחרונה והוא דומה לכל ממשק סמסונג אחר, עבור מי שלא מכיר זה אומר שהוא כולל הרבה מאוד אפשרויות הגדרה אבל גם כל מיני פעולות מיותרות כמו למשל שלושה מהלכים כדי לחזור לאיש קשר ביומן השיחות.
מנגד יש כאן מלא אפליקציות מיותרות שמגיעות מותקנות מראש. רובן מתוצרת סמסונג אגב. נראה שהחברה מתעקשת לספק אפליקציה מתחרה לכל אחת מבית גוגל. בנוסף יש כאן אפליקציית אופיס של מיקרוסופט, פייסבוק ועוד כמה שמות גדולים. זה דורש תשומת לב אם אתם לא רוצים להוסיף חשבונות משתמשים בכל מיני מקומות. בנוסף יש כאן הבלחות של פרסומות מדי פעם למוצרי סמסונג אחרים וזה קצת מוזר. אבל בסך הכל הממשק די אינטואיטיבי ומעניק חוויית שימוש טובה ולא מעיקה.
המצלמה: הטובה במכשיר מתחת ל-2,000 שקל
המצלמה כאן היא גולת הכותרת, החיישן הראשי בן 64 מגה-פיקסל עם ייצוב תמונה אופטי (OIS), חיישן זווית רחבה בן 12 מגה-פיקסל עם רוחב שדה של 123 מעלות, חיישן מאקרו וחיישן תמונות דיוקן, שניהם ברזולוציה של 5 מגה-פיקסל. המערך מספק איכות תמונה מצוינת ברוב המצבים. אבל מצב הלילה כאן הוא המרשים ביותר. הוא מצליח להוציא תמונות מעולות בתנאי תאורה קשים מאוד. עם זאת הוא מוגבל לחיישן הראשי בלבד לא תוכלו לצלם איתו תמונות דיוקן או מאקרו למשל. חבל. בכל מקרה, הביצועים באור יום מצוינים כמעט בכל תסריט אפשרי. אמנם המצלמה לא תמיד מדייקת בפרטים הקטנים אבל צריך להגדיל את התמונה כדי לשים לב לזה.
אבל יש גם כמה חסרונות. חיישן הזווית הרחבה לא מוצלח מאוד. הוא מעוות קצת את השוליים של התמונות בצורה מוגזמת. הוא לא עובד כל כך טוב בתאורה קשה וכאמור אין לו גישה למצב לילה. חיישן המאקרו סביר בהתחשב בגודלו, ותמונות הדיוקן יוצאות טובות אבל לא מדהימות. ההפרדה בין הרקע לנושא הצילום לא תמיד עובדת בצורה חלקה ויש קצת רעש מדי פעם שמזדחל בין קו התפר בין הרקע לאובייקט.
אבל בסך הכל זו מצלמה טובה ברוב המצבים שתיתקלו בהם, כדי לצלם את הילדים, להעביר תמונה בווטסאפ של מסיבה או ארוחה עם חברים או כדי לתעד את הטיול המשפחתי האחרון. ואפילו אם אתם קצת חובבי צילום תוכלו להוציא ממנה תמונות מעניינות מדי פעם. חיישן הסלפי מעולה וגם איכות הסרטונים מצוינת בזכות הייצוב האופטי.
סיכום ואלטרנטיבות: תמורה מעולה למחיר, אבל יש לו תחרות לא מועטה
סמסונג משתמשת בסדרה A כדי להכות בשיאומי ורילמי בעיקר בשוק ההודי, שם הוא סוס העבודה העיקרי שלה במערכה. אבל גם עבור משתמש ישראלי ממוצע הוא מציע לא מעט. מחירו הרשמי כ-1,650 שקל, אבל ניתן למצוא אותו בפחות בהתאם לכמות זיכרון הפעולה ולזהות היבואן, רשמי או מקביל. המתחרה העיקרי שלו הוא השיאומי נוט 11S שעולה קצת פחות ממנו אבל עם מצלמה הרבה פחות טובה, עמידות נמוכה יותר וערכת שבבים פחות מתקדמת.
יש גם את הרילמי 9 פרו שסקרנו פה לאחרונה שמוביל עם מעבד מעט יותר חזק ויותר מרחב אחסון. אבל גם אם המצלמה שלו מעולה היא עדיין לא טובה כמו זו של סמסונג. לוואן פלוס יש את הנורד 2 המצוין, אבל זה מכשיר מהשנה שעברה והממשק לא אפוי עד הסוף. בסך הכל נראה שסמסונג הצליחה לסגור את הפינה של מכשיר משתלם במיוחד עם כל התכונות שחשובות לרוב האנשים בשימוש יומיומי, עמידות, מסך טוב, מצלמה מצוינת וסוללה חזקה. הוא לא פרימיום - אבל כמו אוטו משפחתי טוב ואמין - הוא ישרת אתכם היטב במחיר סך הכל סביר.