בראבו: ברוול גייסה 18.5 מיליון דולר להפקת חלבון ממיקרו-אצות
בראבו: ברוול גייסה 18.5 מיליון דולר להפקת חלבון ממיקרו-אצות
חברת הפודטק הישראלית הצליחה להפיק חלבון בתהליך גידול מהיר פי 100 מגידול מסורתי, תוך ביצוע פוטוסינטזה ושמירה על ערך תזונתי גבוה. "המטרה כעת היא שהחלבון שלנו יהיה חלק אינטגרלי ממוצרי מזון בריאים, טעימים וידידותיים לסביבה בכל משק בית"
חברת ברוול (Brevel), המפיקה חלבון אלטרנטיבי לתעשיית המזון ממיקרו-אצות, השלימה סבב גיוס סיד של 18.5 מיליון דולר. את החלבון שפיתחה החברה ניתן לשלב בכל מוצר מזון, והוא מספק ערך תזונתי גבוה. שיטת הגידול שבה משתמשת החברה מבוססת על שילוב של פרמנטציה (התססה) בקנה מידה תעשייתי יחד עם תאורה פנימית בריכוז גבוה. הפיתוח מאפשר לגדל מיקרו-אצות בקצב גבוה פי 100 מאשר בגידול מסורתי תחת אור השמש ועדיין לבצע פוטוסינתזה לצורך הפקת ערך תזונתי גבוה ותכונות פונקציונליות ייחודיות של החלבון (מרקם, ג'לציה, הקצפה וכו').
ברוול הוקמה בשנת 2017 על ידי שלושת האחים למשפחת גולן - יונתן גולן, המשמש מנכ"ל החברה, עידו גולן (CTO) ומתן גולן (COO). בחברה מועסקים היום כ-25 עובדים באתר הפיילוט בצפון הנגב, והם צפויים לעבור בחודשים הקרובים למתקן ייצור חדש בקרית גת, המשתרע על שטח של כ-2,500 מ"ר וממנו תתחיל החברה לייצר ולשווק חלבון באופן מסחרי ליצרניות מזון ברחבי העולם.
החברה עובדת עם מגוון חברות מזון גלובליות שמחפשות מקורות חלבון חדשניים על מנת לספק מענה לצרכי הטעם, המרקם, הצבע והמחיר שאותם דורשים הצרכנים במוצרים אלטרנטיביים, כגון תחליפים למוצרי חלב, גבינות, בשר, גלידות ומוצרים אחרים שמקורם אינו מן החי. מבין החברות הגלובליות שאיתן ברוול מפתחת מוצרים חדשניים מנויות גם שתי שותפות אסטרטגיות שאף השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי בחברה.
לצורך הגדלת כושר הייצור, החברה מבצעת שיתופי פעולה עם שותפים מקומיים להקמת מפעלים בקנה מידה מסחרי גדול כדי לספק את החלבון הנדרש באזורים שונים בעולם, בהם שת"פ עם קיבוץ יטבתה במטרה להקים בדרום הנגב את אחד ממתקני הפרמנטציה הגדולים בעולם לגידול ולהפקת חלבון לתעשיית המזון ממיקרו-אצות. המתקן שיוקם יכיל מיכלי התססה בהתבסס על הטכנולוגיה של החברה, שצפויים לייצר בשיא התפוקה בנפח של 900,000 ליטר על מנת לתמוך בביקוש העולמי הגובר לחלבונים אלטרנטיביים.
"סבב הגיוס המשמעותי סולל לחברה את הדרך לקראת מימוש החזון שלנו לעתיד תזונתי בר-קיימא לעתיד כדור הארץ", אומר המנכ"ל יונתן גולן. "אנחנו ערוכים ומוכנים לקפיצה הבאה שלנו - ייצור בקנה מידה עולמי של החלבון שלנו שיהיה חלק אינטגרלי ממוצרי מזון בריאים, טעימים וידידותיים לסביבה בכל משק בי".
הסבב הובל על ידי NevaTeam Partners - קרן הון סיכון בתחומי האגרי-פוד טק המנוהלת ע"י שי לוי ונדב פרס - וקרן EIC של האיחוד האירופי, והשתתפו מגוון קרנות נוספות מתחומי המזון והאקלים ושותפים אסטרטגיים מתוך תעשיית המזון העולמית. בנוסף, הסבב כלל המרה למניות של השקעות SAFE קודמות בסכום כולל של כ-8.5 מיליון דולר לרבות מענקים.