סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
דייב דה וולט מייסד קרן NightDragon
דייב דה וולט. "ייווצרו הזדמנויות הגנה ואבטחה בעולם, לא רק בישראל" (צילום: באדיבות NightDragon)

ריאיון
דייב דה-וולט: "המלחמה היא הזדמנות להשקיע בישראל"

מייסד קרן ההשקעות נייטדרגון, שנחשב לאחד מאנשי הסייבר הבכירים בארה"ב, מביע את תמיכתו בישראל אחרי מתקפת הטרור שחוותה, ואף מעוניין לבקר כאן בקרוב: "יש לי הרבה חברים שנפגעו. אני עומד לצד ישראל במאה אחוז, האויב צריך להימחק לתמיד". הוא סבור כי המחדל אינו אשמת המודיעין ("תוקפים תמיד ימצאו חולשה") ואומר כי ירחיב את השקעתו בארץ

"המלחמה היא הזדמנות להרחבת השקעות בישראל. נרחיב את ההון כאן", כך אומר דייב דה-וולט, אחד מאנשי הסייבר והאבטחה הבכירים בארצות הברית, בשיחה עם "כלכליסט".
דה-וולט, שעומד כיום בראש קרן ההשקעות נייטדרגון אותה ייסד, היה בעברו בכיר בשורה של חברות ענק אמריקאיות דוגמת McAfee ו-FireEye, שאותן הביא להכנסות של כמיליארד דולר.
כבר בתקופתו כמנכ"ל, וביתר שאת מאז הקים את חברת ההשקעות, הוא מעורב מאוד בשוק הסייבר המקומי ונחשב מקורב לבכירים רבים בתעשייה. הקרן שלו מנהלת כיום כמיליארד דולר ומושקעת במספר חברות סייבר ישראליות, חלקן בשיתוף פעולה עם Team8.
"אני חש זעם ותדהמה", אומר דה-וולט על מתקפת הטרור של חמאס. "תדהמה על ההצלחה של המחבלים, וזעם על כל מה שקרה שם. כל מה שקרה שם יצר בי זעם עצום. יש בי אמפתיה עצומה למדינת ישראל ולאנשים כאן. יש לי הרבה חברים שנפגעו ואנשים שאני מכיר ומחובר אליהם".
מה צריכה להיות התגובה של מדינת ישראל?
"יש לי תמיכה מלאה במדינה לצעדים שהיא נוקטת. האויב צריך להימחק לתמיד, וזו דרישה בסיסית. זה נמשך יותר מדי זמן, והתגובה החזקה חשובה ונדרשת. חשוב שזו סכנה שלא תהיה יותר לעולם, ואני עומד מאחורי ישראל בכל מאודי".
האם תמשיך להשקיע בישראל?
"אני ארחיב את ההון שלי כאן, ארחיב את התמיכה שלי והמעורבות שלי כאן. האירוע הזה הוא הזדמנות להשקיע בישראל. ייווצרו הזדמנויות הגנה ואבטחה בעולם, לא רק בישראל. אנחנו נראה הרבה יותר מעורבות בישראל, ונחפש איך ליצור כאן עוד חברות טובות כמו אלו שהשקעתי בהן בעבר".
הסייבר והמודיעין לא אכזבו במלחמה הנוכחית?
"אנחנו יודעים כמה ישראל וארצות הברית טובות, אבל תוקפים ימצאו תמיד חולשה. ראינו את זה ב-11 בספטמבר, כשהיה לנו את המודיעין הכי טוב ועדיין קיבלנו קטסטרופה. זה דוגמה לכך שגם ישראל וגם ארצות הברית יכולות להיות פגיעות מאוד לתוקפים שנמצאים כמה מאות מטרים מהגבול שלהן או אפילו אלפי ק"מ. זה לא אשמת המודיעין של ישראל וארצות הברית. תוקפים בעלי מוטיבציה ימצאו תמיד את הדרך לתקוף, וכאן צריך למצוא מהי החולשה שהם תקפו ואיך צריך להתגונן מפניה. אנחנו למדנו היטב אז (באסון התאומים - מ"א) מה צריך לעשות ובעיקר מה לא צריך לעשות, ואני מקווה שישראל תלמד גם. ראיתי המון פגיעות סייבר והרבה חברות אבטחה שנפרצו על ידי תוקפים לא מיומנים שהצליחו ליצור נזקים עצומים".
האם יש צורך בחשיבה חדשה על מלחמה בימים אלה?
"אני חושב שחייבים חשיבה חדשה ובכל משבר צריך לחשוב מחדש איך למנוע שהוא יקרה שוב. צריך ניתוח שורשי מעמיק, לחפש את החולשות, לאתר אותן ולמנוע אותן".
דה-וולט מתייחס גם לדיסאינפורמציה המופצת ברשת בנוגע למלחמה: "אמריקה למדה הרבה על מלחמות המידע והפייק ניוז בבחירות של 2016. גם במלחמה בישראל רואים את מלחמת המידע שהיתה על תקיפת בית החולים בעזה. ראו שם איך מידע מסולף יוצר מציאות. אם מסתכלים על הרשתות החברתיות מבינים שיש בעיה גדולה מאוד בעולם. 6-5 חברות שולטות במיליארדי אנשים ובתוכן שהם צורכים. הן קובעות מה אמיתי ומה לא, מה פייק ובמה נבטח. המידע שאנו צורכים הוא אחד הדברים המשמעותיים, לא רק לדמוקרטיה אלא לאמינות של אומות ומידע. אנחנו לומדים שזו בעיה עצומה גם בעימות מול חמאס".
האם צריך כלי איתור או מעקב חדשים?
"אני חושב שבשנים הקרובות מאוד נראה שילוב של טכנולוגיות חלל, לווינים, רובוטיקה ובינה מלאכותית שיתנו תשובה טובה גם לאיומים כאלה שראינו במלחמה הנוכחית. בעתיד הקצת יותר רחוק נראה את המחשוב הקוואנטי שיכול ליצור הזדמנויות חדשות".
דה וולט נוהג לבקר בישראל מדי שנה ואף יותר. "אני מאוד רוצה לבקר בקרוב בישראל ומתכנן ביקור כזה בהקדם, להראות תמיכה ולקבל תדריכי מודיעין יותר מדויקים. יש לי איסור הגעה לכאן בגלל אישורי ביטוח ואני מנסה לפלס את דרכי. בכל מקרה אגיע לכאן בחודשיים הקרובים. אני עומד לצד ישראל במאה אחוז, גם אני, החברה שלי וכך גם כל החברות שאני מעורב בהן. אני אומר זאת לא רק כמשקיע, אלא כאדם פרטי וגם כאיש תעשייה".