בית המשפט קבע: הדחתו של נדב שובל מ-OpenWeb - חוקית
בית המשפט קבע: הדחתו של נדב שובל מ-OpenWeb - חוקית
בית המשפט דחה את בקשת צו המניעה של נדב שובל נגד החברה שהקים וחייב אותו בהוצאות של 50 אלף שקל. הסיבה העיקרית לדחיית הבקשה - שובל הסתיר מייל ששלח לדירקטוריון ובו הסכמתו לפרוש מניהול אופן ווב בתמורה למימוש מהיר של מניותיו ואופציות שברשותו
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את בקשת צו המניעה של נדב שובל נגד חברת אופן ווב (OpenWeb) שהקים וחייב אותו בהוצאות של 50 אלף שקל. בכך קובע בית המשפט כי החלטת פיטוריו של שובל מתפקיד המנכ״ל התקבלה כחוק והוא יישאר מחוץ לאופןווב.
לפי ההחלטה, הבקשה נדחתה בשל חוסר ניקיון כפיים והסתרת מסמך מהותי. בית המשפט מתכוון בעיקר למכתב ששובל שלח לדירקטוריון ובו הסכמתו לפרוש מניהול אופן ווב בתמורה למימוש מהיר של מניותיו ואופציות שברשותו. שובל, שטען כי מעולם לא הציע להתפטר, לא צירף את המייל הזה לתביעה.
"חוסר ניקיון כפיים המשתקף באי-הצגת נתונים או מסמכים רלבנטיים לעתים יהיה רק שיקול אחד במערך השיקולים בהכרעה בבקשה לסעד זמני, אך לעתים יביא לבדו לדחיית הבקשה. כאן: די באמור להוביל לדחיית הבקשה כולה. ודאי כך כאשר בצד שיקול זה עומדים שלל שיקולים אחרים המובילים לתוצאה דומה", נכתב בהחלטה.
"רק בתשובה לבקשה התברר כאמור כי אותו מכתב, שהצדדים חלוקים אם הוא מהווה מכתב התפטרות או שמא דרישה לתיקון הפרה, לא בא לבדו. למעשה, הוא היה אך נספח להודעת מייל ששלח שובל לציגלר, יו"ר הדירקטוריון, מכתב דרישה שאין בו זכר לאפשרות או לרצון ששובל ימשיך בכהונתו כמנכ"ל, זאת בסופה של תקופת 'מעבר' ששובל מגדיר אותה מראש, תוך התחייבויות מסוימות באשר לשיתוף פעולה מצדו באותה תקופת מעבר, ותוך העלאת דרישה לתשלומים שונים ובעיקר מכר מניותיו, בהתאם למפתח שלפי תחשיבה של החברה (שלא הוכחש) משמעותו הוא תשלום של עשרות מיליוני דולרים לשובל".
בית המשפט הוסיף כי "בקשה שהוגשה בדרך בלתי ראויה מלינה על פגיעה בזכויות שלכאורה אינן קיימות וכוללת עתירה לסעדים שאין כל הצדקה לתתם. דירקטוריון החברה החליט, ושב והחליט ולכאורה: כדין, כי שובל לא ימשיך בתפקידו כמנכ"ל, ואפילו יכפה בית המשפט על הדירקטוריון לשוב ולהתכנס, הרי שעולה כי כך ישוב ויחליט.
"לשובל אף אין כל זכות קנויה לשמש כמנכ"ל: הוא ויתר על זכויותיו, אלו שהיו, על מנת שהמשקיעים יזרימו ממון רב לחברה (וטוענים המשקיעים: גם לכיסו של שובל). אם שובל אינו מועסק בחברה, לכאורה אבדה לו גם זכותו למינוי שני דירקטורים מטעמו, מינוי שממילא לא היה מסייע לו. הבקשה נדחית אפוא. כיוון שכך, רשאית החברה לפעול ליישום החלטות הדירקטוריון, ובכלל זאת להשלים את מלאכת החלפתו הסופית של המבקש במנכ"ל אחר. מובן שאין בכך לשלול את טענות המבקש (והצד שכנגד) בהליך העיקרי".
מנדב שובל נמסר: "אנחנו לומדים את הפסיקה ושוקלים את כל האפשרויות החוקיות שעומדות לפנינו. יודגש, כי מדובר בהחלטה זמנית ואילו כתב התביעה שהוגש נגד הדירקטורים תלוי ועומד ובכוונתי להמשיך לנהל אותו".
לפני חודשיים הודיעה אופן ווב על מינוי טים הרווי כמנכ"ל זמני של החברה במקום נדב שובל, אחד ממייסדי החברה ששימש כמנכ"ל מאז הקמתה. באותו יום הוציא שובל הודעה לעובדי החברה בה טען שהוא לא התפטר ולא הודח והוא עדיין מנכ"ל. כחודש לאחר מכן הגיש שובל בקשה לצו מניעה ותביעה נגד חלק מבעלי המניות בחברה וחברי הדירקטוריון שלה. "ביום בהיר אחר וללא כל התראה, חברו מספר דירקטורים בהיחבא והחליטו כי 'כל דאלים גבר' וזכויותיו של שובל בחברה שאותה ייסד כמותן כלא קיימות", נכתב בבקשה. "אותם הדירקטורים כינסו ישיבה במחשכים, מבלי לזמן או ליידע את שובל וחלק מהדירקטורים שמונו על ידיו וזאת בניגוד לחוק החברות ותקנון החברה".
בתגובה טענה החברה כי "התביעה של נדב שובל אינה אלא ניסיון חסר בסיס ליצור באופן מלאכותי 'דרמה' איפה שאין אחת כזאת. מדובר בסיטואציה שמתרחשת באינספור חברות מסחריות, בה דירקטריון החברה איבד את אמונו במנכ"ל ומחליט לסיים את תפקידו". החברה צירפה בנספח את הודעת המייל ששלח שובל ולא הוצגה בפנייתו לבית המשפט ובה הוא כותב כי יסכים לפרוש מתפקיד המנכ"ל ואף ישתתף בהליך איתור המחליף עד סוף יוני 2025 וזאת בתנאי שבתוך שלושה ימים המשקיעים הקיימים ירכשו את מניותיו במחיר של 15 דולר למניה. בהמשך, 30 יום לאחר עזיבתו, יירכשו יתר המניות החסומות שלו והבשלת האופציות תואץ משמעותית.