סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בלינק הישראלית גייסה 26 מיליון דולר מ-Lightspeed

החברה שפיתחה פלטפורמה לתפעול סביבת ענן באמצעות גרירה פשוטה של חלקי קוד וסידורם בתהליך זרימה הגיוני, גייסה את ההון בסבב סיד. "ב-2022 כל חברה היא חברת ענן ולכן האתגר הזה הוא אתגר מהותי של כל ארגון"

חברת בלינק (Blink), המפתחת פלטפורמה לתפעול סביבת ענן, גייסה 26 מיליון דולר בסבב סיד. הסבב הובל על ידי קרן Lightspeed והשתתפו בו גם הקרנות Entrée Capital, Hertz Ventures, INT3 ומשקיעים פרטיים נוספים. מלבד קרנות הון הסיכון המובילות שהשקיעו בבלינק, לחברה קבוצה חזקה של יזמים ומשקיעים סדרתיים, ביניהם אריאל מייסלוס, שי מורג, עופר בן-נון, גיל שי, עופר ארליך, יאיר ויינברגר, דני גריינדר, אסף חפץ ויובל כהן.
בלינק פיתחה כלים המאפשרים פיתוח ללא צורך בכתיבת קוד, אלא בעזרת גרירה של חלקי קוד שהוכנו מראש וסידורם בתהליך זרימה הגיוני. החברה הוקמה לפני כשנה על ידי גיל ברק (מנכ"ל), ממייסדי Secdo שנרכשה על ידי פאלו אלטו תמורת 100 מיליון דולר ב-2018; חביב ראש (CTO), שכיהן כארכיטקט הראשי של ServiceNow וכמנהל הסניף שלה בישראל; וציון זטלאוי (CBO) מצוות ההקמה הראשוני של Secdo, שמוביל כיום את מערכי השיווק והמכירות של החברה בארה"ב.
התפעול היומיומי של סביבת הענן בארגונים יוצר משימות שחוזרות על עצמן, המעמיסות על צוותי התפעול והפיתוח. בלינק, בפשטות, פיתחה פלטפורמה המסייעת לארגונים הפועלים בסביבת ענן לפשט ולייעל את תהליכי התפעול השוטפים - זאת, בעזרת אוטומציה המותאמת לתהליכים הייחודיים לארגון וחיבור תשתית הענן לשירותים חיצוניים דרך עשרות אלפי API's, ללא הצורך של המשתמש לכתוב קוד.
1 צפייה בגלריה
צוות בלינק
צוות בלינק
צוות בלינק
(צילום: בלינק)
החברה מעסיקה 30 עובדים במרכז הפיתוח בישראל ובארה"ב. כספי ההשקעה ישמשו להרחבת הפעילות וגיוס עובדים, בעיקר בישראל. "בזמן העבודה ב- Palo Alto Networks וב-ServiceNow, הבנו שפלטפורמות האבטחה וה-IT הקיימות תוכננו ונבנו עבור חברות שקמו בעידן הטרום-ענן - מה שאילץ גם מפתחים מיומנים לבזבז זמן על כתיבת סקריפטים ידניים", מסביר גיל ברק, מייסד-שותף ומנכ"ל בלינק. "ב-2022 כל חברה היא חברת ענן ולכן האתגר הזה הוא אתגר מהותי של כל ארגון".