חברת הייעוץ גרטנר ממליצה לעסקים: "אל תעדכנו עדיין לווינדוס 11"
חברת הייעוץ גרטנר ממליצה לעסקים: "אל תעדכנו עדיין לווינדוס 11"
על פי סגן החברה, מיקרוסופט לא היתה חייבת להכריז על מערכת הפעלה חדשה כדי להוסיף תכונות חדשות לווינדוס. לדברי סגן נשיא חברת גרטנר, השם החדש מיועד בעיקר ליצור באז שיווקי מאשר לציין שינוי מהותי או חדשני
נדיר שחברה גדולה יוצאת נגד מוצר של חברה אחרת הגדולה ממנה הרבה (הרבה) יותר. אבל זה בדיוק מה שעשתה חברת הייעוץ גרטנר. על פי דיווח של אתר הרג'יסטר הבריטי, סגן נשיא החברה, סטפן קליינהאנס, העביר מסמך ייעוץ ללקוחותיה ובו המלצה לבדוק את המערכת החדשה, להתכונן לאימוץ או עדכון עתידי אך בינתיים לא למהר לעשות שום דבר אם אין בכך צורך ממשי.
המסמך שכותרתו "Positioning Windows 11 and Preparing to Deploy" מיועד לסייע ללקוחות ארגוניים של גרטנר להחליט האם כדאי להם לבצע עדכון למערכות קיימות, וכיצד. קליינהאנס כתב שהגרסה החדשה מהווה "עדכון שזמנו הגיע מזמן", וגיבה את ההחלטה לנטוש סופית את האקספלורר, להוסיף תמיכה באפליקציות אנדרואיד ולעדכן את חנות האפליקציות המובנית של מיקרוסופט.
עם זאת קליינהאנס הוסיף שרוב התכונות האלה היו יכולות להיות תכונות של ווינדוס 10. או במילים אחרות, מיקרוסופט לא היתה צריכה להכריז על מערכת הפעלה חדשה כדי להוסיף את התכונות לווינדוס. לדבריו, השם החדש מיועד יותר ליצור באז שיווקי מאשר לציין שינוי מהותי או חדשני. עם זאת יש לציין שבמסמך שפורסם על ידי החברה לפני יותר משנה, העריכו אנליסטים בכירים בה שמיקרוסופט לא תשיק מערכת בשם ווינדוס 11 אלא תמשיך לספק עדכונים לגרסה 10.
ואולם הדברים האלה לא משנים הרבה. נסיינים שכבר החלו בבדיקת המערכת דיווחו ברובם שלמעט שינויים קוסמטיים ועדכוני ממשק, המערכת מהווה שינוי קטן ביותר לעומת ווינדוס 10. בוודאי אם משווים את ההבדלים בין ווינדוס 7, 8 ו-10. קליינהאנס כתב עוד ש"גרסה חדשה של מערכת הפעלה מהווה נקודת התכנסות עבור תעשיית הטכנולוגיה - משהו שלא קרה כבר 6 שנים". מה שקליינהאנס טוען למעשה זה שהשקת ווינדוס 11 היא פשוט דרך עבור מיקרוסופט ושותפותיה בתעשייה לגרום לגל של עדכוני חומרה ותוכנה. או במילים אחרות לייצר מכירות ולהגדיל את הקיימות.
שוק ה-PC היה בדעיכה לפני משבר הקורונה, אך מאז הוא זינק בזכות המעבר לעבודה מרחוק. כעת כשהעולם מתחיל להשלים עם המגיפה ולומד להתמודד איתה, הדאגה היא ששוק המחשבים שוב ידעך, כך שהשקה של גרסה חדשה למערכת - בייחוד אם היא מלווה במגבלה שמחייבת עדכון של החומרה במקביל - צפויה להגדיל את המכירות שוב באופן מלאכותי. עם זאת קליינהאנס דווקא מצדד בהשקת המערכת כעת - המעבר למודל הענן לדבריו יצר בעיה בתמיכה הטכנית בווינדוס - משהו שהותיר בעלי מחשבים ישנים במצב בעייתי מבחינת תמיכה באפליקציות, אבטחת מידע ושירותים.
מבחינת עדכונים, קליינהאנס ממליץ להכין תוכנית עבודה שתתמקד ביישום של בדיקות תאימות שיתחילו בתאריך יעד בשנה הבאה. הוא לא ממליץ למהר לפני שמיקרוסופט תשיק את הגרסה החצי-שנתית השנייה של ווינדוס 11 ב-2022. בכל מקרה להערכתו המערכת לא צפויה להיות מותקנת ביותר מ-10% מהארגונים והעסקים בעולם. עבור משתמשים פרטיים או עסקים קטנים ובינוניים, ההמלצות האלה כנראה גם תקפות, בעיקר אם המחשבים המיועדים משמשים למטרות עסקיות, לימודיות או לשימוש שוטף ביום-יום.