סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

גיוסי הון
חברת Aquant גייסה 70 מיליון דולר בהובלת קומרה קפיטל וקרן פיטנגו

אקוונט אוספת את כל המידע והניסיון הרב שהצטבר לאורך השנים בקרב הדור הוותיק ומנגישה אותו לטכנאים הצעירים. החברה הוקמה ב-2016 על ידי שחר חן ואסף מלוכנא ומעסיקה כ-100 עובדים, מחציתם במרכז הפיתוח בתל אביב. בשנה הקרובה יגוייסו עשרות עובדים נוספים לתפקידי פיתוח מכירות ושיווק

חברת הסטארט-אפ Aquant גייסה 70 מיליון דולר בסבב C בהובלת קומרה קפיטל, ובהשתתפות אינסייט שהובילה את הסבב הקודם וקרן פיטנגו Growth. אליהם הצטרפו גם Schneider Electric Ventures וכללטק. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים של החברה, ובינהם Lightspeed Ventures ו- Angular Ventures. ביחד עם הסיבוב הנוכחי גייסה החברה עד כה 110 מיליון דולר. בעקבות ההשקעה סיון שמרי דהן מקומרה ועידית מועלם-ידיד מפיטנגו יצטרפו לדירקטוריון של החברה.
החברה הישראלית פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לחטיבות שירות בחברות המייצרות מכונות לעבור לעולם הדיגיטל. בין אם זו חברה שמייצרת טלויזיות או מכונות כביסה ועד לחברות שמייצרות מנועים למטוסים או מיכשור רפואי. לצד הייצור של המכונות, לחברות הללו יש חטיבת שרות. החטיבה הזאת מתחזקת ומטפלת במכונות בין אם מדובר בתיקון תקלות, תחזוקה ובדיקות שוטפות ועוד. חטיבת השרות מורכבת בדרך כלל ממאות או יותר טכנאים ועובדי מערך תמיכה טלפוני - ששיטת העבודה שלהם עד כה הייתה מסורתית ומיושנת. טכנאים ותיקים בעלי ניסיון של שנים – צברו את הידע הרב שאינו מועבר לדור הצעיר של הטכנאים. אקוונט סוגרת את פערי הידע האלה בכך שהיא אוספת את כל המידע והניסיון הרב שהצטבר לאורך השנים בקרב הדור הוותיק ומנגישה אותו גם לטכנאים הצעירים, כך שגם טכנאי שאינו בעל ניסיון רב יוכל לספק שרות ברמת מומחה של 20 שנה.
1 צפייה בגלריה
אסף מלוכנא ו שחר חן מייסדים של Aquant
אסף מלוכנא ו שחר חן מייסדים של Aquant
המייסדים של Aquant. מימין אסף מלוכנא ושחר חן
(צילום: אקוואנט, קומרה )

Aquant הוקמה ב-2016 על ידי שחר חן ואסף מלוכנא. בחברה כ-100 עובדים, מחצית מהם במרכז הפיתוח בתל אביב. בשנה הקרובה תגייס החברה עשרות עובדים נוספים לתפקידי פיתוח מכירות ושיווק.
שחר חן, מנכ"ל ומייסד משותף בחברה אמר כי "החוויה שארגוני השרות מספקים ללקוחות השתנתה ללא היכר. על מנת למקסם את החוויה הזאת יש צורך בהרבה דאטה, מעובד, כדי להגיע לתובנות שהופכות לתכנית פעולה עבור המנהלים".
סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת בקומרה קפיטל, מסרה כי "יש תעשייה שלמה ומסורתית, תעשיית השירות, שעוברת לענן וצפויה לגדול מ-20 מיליארד דולר ב-2021 למעל ל-30 מיליארד דולר בשנים הקרובות".