גיימריסטיותר מ-200 חברות גיימינג הבטיחו לצנזר את עצמן בלחץ הממשל הסיני
גיימריסט
יותר מ-200 חברות גיימינג הבטיחו לצנזר את עצמן בלחץ הממשל הסיני
החברות הצהירו כי יאכפו את הגבלת שעות המשחק של קטינים תוך שימוש בצעדים קיצוניים יותר, כמו טכנולוגיית זיהוי פנים. החברות גם יצנזרו תוכן "המעוות את ההיסטוריה" ו"מקדם התנהגות נשית". הצעדים החדשים ימנעו מילדים להשתתף בגיימינג תחרותי ויחילו צנזורה נוקשה על כלל המשחקים הממתינים לאישור הממשל
יותר מ-200 חברות גיימינג סיניות, בהן טנסנט (Tencent) ונטאיז (NetEase), הבטיחו לאכוף את את הרגולציה החדשה של הממשל הסיני על תעשיית משחקי המחשב - כך דווח ב"רויטרס". ההצהרה פורסמה על ידי התאחדות חברות הגיימינג הסינית (CGIGC) בחשבון הרשמי שלה בפלטפורמת WeChat, ועליה חתומות 213 חברות שונות.
החברות מבטיחות להישמע למגבלות הזמן שהשית הממשל הסיני על זמן המשחק המוקצב לקטינים - ולאכוף זאת באמצעות טכנולוגיית זיהוי פנים ובינה מלאכותית. לפני כחודשיים, טנסנט השיקה טכנולוגיה מסוג זה בשם "סיור חצות" (Midnight Patrol), האוסרת על קטינים לשחק בטלפונים או במחשב בין השעות עשר בלילה לשמונה בבוקר וזמינה בינתיים בסין בלבד. כמו כן, החברות גם נשבעו לאסור הפצת תוכן "המעוות מאורעות היסטוריים" או "מקדם התנהגות נשית בקרב גברים". בחודש שעבר, סין השיתה מגבלות הדוקות ביותר על שעות המשחק של קטינים - שלוש שעות בשבוע בלבד: שעה אחת בשישי, בשבת ובראשון. ישנן גם מכסות להוצאה הכספית המותרת לשחקנים צעירים: כ-60 דולר לבני 16 עד 18.
דניאל אחמד (Daniel Ahmad), אנליסט בכיר בחברת המחקר ניקו פרטנרס (Niko Partners), ציין כי צעדים אלה חורגים מהגבלת שעות המשחק לילדים. בטוויטר כתב אחמד כי מעתה, קטינים בני פחות מ-18 לא יוכלו להשתתף בטורנירים וכי שינוי זה ישפיע על אליפויות שעתידות להתקיים בעתיד הקרוב. "סין נוקטת גישה אחידה לכלל המשתמשים, כך שאם ישנו תוכן שאינו ראוי לקטינים, הוא יצונזר מכל המשחקים. לפיכך, משחקים הממתינים לקבלת רישיון נבחנים כעת מחדש על מנת להיענות לרגולציה החדשה לפני הליך האישור".
בשלב זה, קשה להעריך כמה דרסטית תהיה ההשפעה על מפתחי המשחקים הסיניים, או באיזו צורה הם יפרשו את המגבלות החדשות הללו. אולם ייתכן כי חלק מההשלכות ישפיע גם על פלטפורמות בינלאומיות. התאחדות חברות הגיימינג של סין הביעה חשש מפני שימוש בחנויות משחקים זרות על מנת לעקוף את הרגולציה הסינית. אחמד מעריך כי בפרט, חנות המשחקים המקוונת סטים (Steam) עשויה לספוג עיצומים אם סין תבקש לאכוף את הרגולציה החדשה בצורה רחבה יותר.