"בינה מלאכותית מאפשרת למוסדות פיננסיים לשדרג את חוויית הלקוח"
"בינה מלאכותית מאפשרת למוסדות פיננסיים לשדרג את חוויית הלקוח"
קבוצת ההון סיכון Team8 אירחה במשרדיה בוול סטריט את כנס Fintech Village, שהפגיש מאות יזמים ומשקיעים לדיונים על עתיד תעשיית הפינטק ועל תרומתה של הבינה המלאכותית לעיצוב מחדש של הענף
Team8, קבוצת ההון סיכון הישראלית המובילה, אירחה לראשונה את מפגש הפינטק וילג׳ (Fintech Village) בבורסה של ניו יורק (NYSE). האירוע הפגיש מעל 200 יזמים, משקיעים ומובילי תעשייה במטרה לדון על עתיד הטכנולוגיה הפיננסית, תוך התמקדות בבינה מלאכותית (AI) ובתפקידה המהפכני בעיצוב מחדש של התחום.
כנס ה-Fintech Village התקיים בשותפות עם Canapi Ventures, AWS, Deloitte Catalyst, HSBC Innovation Banking, Guts, Wilson Sonsini ו-Fintech Meetup. שיתוף הפעולה שלהם עם Team8 חיזק את החשיבות של שותפויות בקידום חדשנות בפינטק.
רקפת רוסק עמינח, שותפה מנהלת ב-Team8, וגליה באר גבל, שותפה ב-Team8, שפתחו את הכנס הדגישו את הצורך בשיתוף פעולה בתוך האקוסיסטם של פינטק ושירותים פיננסיים כדי להתמודד עם אתגרי התעשייה. "אנחנו כאן כדי להתקדם מעבר לדיון במגמות ולנתב את האנרגיה המשותפת שלנו לתוכניות מעשיות שייצרו השפעה בת-קיימא", ציינה רוסק עמינח.
תפקידה של בינה מלאכותית (AI) בשירותים פיננסיים
במהלך הפאנלים והדיונים, הוקדשה תשומת לב מיוחדת לתפקיד המהפכני של AI בשירותים פיננסיים. בפאנל על השפעת הבינה המלאכותית על תעשיית ה-WealthTech, השתתפו רונן אסיא, שותף מנהל ב-Team8, ג'ו קאופמן, מנכ"ל Credit Karma, והווארד לינדזון, שותף ב-Social Leverage ומנכ"ל Stocktwits. קאופמן הציג את האופן שבו בינה מלאכותית גנרטיבית לא רק משפרת את היעילות, אלא משנה באופן יסודי את האופן שבו שירותים פיננסיים מתקשרים עם צרכנים.
לינדזון דן על הפוטנציאל של AI להעצים משתמשים על ידי הנחיית התנהגות פיננסית ומניעת טעויות אימפולסיביות. הוא תיאר את הבינה המלאכותית כ"כוח על" לפישוט החלטות מורכבות, אך הדגיש כי אימוצה היעיל דורש חינוך פיננסי טוב יותר ויישום מושכל כדי למקסם את הערך למשתמשים. אסיא הדגיש את תפקידה של הבינה המלאכותית כשותפה בקבלת החלטות פיננסיות, והדגיש את יכולתה לשדרג את האינטואיציה האנושית ולספק פתרונות מותאמים אישית ומממוקדי השפעה בהיקפים גדולים. "בינה מלאכותית מאפשרת למוסדות פיננסיים לחשוב מחדש על חוויית הלקוח - ולהפוך אינטראקציות בסיסיות וסטטיות לחיבורים דינמיים מבוססי נתונים המספקים ערך אמיתי", אמר אסיא.
חדשנות פורצת דרך
אחת מנקודות השיא של האירוע הייתה תחרות הסטארטאפים. את הפרס קטפה April, חברה שהוקמה במסגרת המודל להקמת חברות של Team8, שפיתחה פלטפורמת ניהול מס משולבת. הזכייה הוענקה לה בזכות גישתה החדשנית לפישוט תהליך ניהול המסים על ידי שילוב שוטף באפליקציות פיננסיות. סטארטאפים בולטים נוספים כללו את Bluespine, חברת פורטפוליו נוספת שהוקמה בשיתוף Team8, המציעה פתרונות מבוססי בינה מלאכותית להפחתת תשלומי יתר של תביעות בריאות; Ballerine, הממנפת בינה מלאכותית גנרטיבית לייעול קליטת עובדים וניהול סיכונים עבור מוסדות פיננסיים; Citrusx, הפועלת להבטחת ממשל, הוגנות ועמידה ברגולציה במודלים פיננסיים מבוססי בינה מלאכותית; Kipp, המסייעת למנוע דחיית תשלומים במסחר האלקטרוני על ידי שיתוף פעולה בזמן אמת עם בנקים ובתי עסק; Paylo, המתמחה באוטומציה של אופטימיזציה בעלויות בניהול מנויים; Panax, המציעה פלטפורמת ניהול מזומנים חדשנית המיועדת לעסקים בינוניים; ו-Spiral, המסייעת לבנקים להגדיל פיקדונות ולמשוך חשבונות באמצעות בנקאות מותאמת אישית והשפעה קהילתית. Panax ,Ballerine ו-Spiral נתמכות על ידי זרוע ההשקעות של Team8.
הסטארטאפים Citrusx ו-Paylo השתתפו באירוע Fintech Village לאחר שזכו בתחרות הפיצ׳ים של Team8 בתל אביב. חברות ייחודיות אלה הציגו לראווה את רוחב החדשנות ברחבי האקוסיסטם של הפינטק, תוך התמודדות עם אתגרים החל מניהול סיכונים ועד יעילות תפעולית.
תובנות מומחים על צמיחה וחדשנות
האירוע כלל פאנל של משקיעי הון סיכון, שבו מובילי תעשייה כמו מאט האריס מ-Bain Capital Ventures, הנס מוריס מ-Nyca וראמין נירומנד מ-Motive Partners, דנו בתפקיד הקריטי של הון סיכון בסיוע לסטארטאפים לצמוח. הם הדגישו את החשיבות של גיוס המימון הנכון ויצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים כדי להתמודד עם אתגרים בדרך לבניית תשתית צמיחה חזקה. הפאנל בחן גם כיצד סטארטאפים יכולים למנף טכנולוגיות מתקדמות, כמו AI, כדי לחולל שינוי בתעשיות ולהבטיח הצלחה ארוכת טווח.
הדר סיטרמן נוריס, שותפה ב-Team8, הנחתה דיון על הדרך להנפקה, בו הדגישה את החשיבות של יכולת תפעולית בקנה מידה רחב ושותפויות אסטרטגיות לצמיחה ארוכת טווח. מייקל האריס, סגן יו"ר וראש מחלקת שוקי הון גלובליים, NYSE. הדגיש את תפקידה של בורסת ניו יורק בתמיכה בחברות בתהליך הצמיחה שלהן ובהפיכתן לציבוריות. הוא הדגיש את חשיבות הקהילה הגלובלית של החברות הנסחרות בבורסה, וציין כי "שליש מהחברות הגדולות שלנו, לפי שווי שוק, אינן אמריקאיות", והוסיף כי הבורסה מלווה מנכ"לים וסמנכ"לי כספים זמן רב לפני ההנפקה כדי לסייע להם לנווט בשלב קריטי זה".
דיוויד גולדשטיין, סגן יו"ר קבוצת הטכנולוגיה ב-Jefferies, הדגיש את חשיבות ההכנה והגמישות להשגת הנפקה מוצלחת. הוא ציין כי "אי אפשר להתמקד רק בהערכת השווי של היום; צריך לחשוב על בניית חברה שתוכל לשגשג בשווקים הציבוריים בעוד חמש או עשר שנים".
אריאל בוימן, סמנכ"ל מיזוגים ורכישות, השקעות ושותפויות אסטרטגיות ב-Mastercard, הדגיש והסביר את החשיבות של שותפויות להבטחת צמיחתן של חברות פינטק ברחבי העולם. "שיתופי פעולה הם קריטיים עבור חברות פינטק כדי להתרחב ביעילות להתמודד עם המורכבות של שווקים גלובליים".
נטוורקינג שמעורר אקשן
רגע בולט בכנס ה-Fintech Village היה ה-Happy Hour בהובלת Motive Ventures, בו התקיימו דיונים בלתי פורמליים. המפגש שם דגש על טיפוח קשרים והפיכת רעיונות לאסטרטגיות מעשיות. הדיונים התמקדו בצמיחת סטארטאפים, התמודדות עם אתגרים רגולטוריים ומינוף AI לפתרונות מעשיים.