במדיסון סקוור גארדן משתמשים בטכנולוגיה לזיהוי פנים כדי להוציא עורכי דין מאירועים
במדיסון סקוור גארדן משתמשים בטכנולוגיה לזיהוי פנים כדי להוציא עורכי דין מאירועים
לאחר ששתי עורכות דין שעובדות בפירמות שתבעו את החברה אותרו על ידי המערכת והוצאו ממופעי מוזיקה בבושת פנים, במדיסון סקוור גארדן אישרו את הטקטיקה הבעייתית. "אנחנו מבינים שזו מדיניות מאכזבת עבור חלק מהאנשים"
חברת מדיסון סקוור גארדן (MSG), הבעלים של אולמות ספורט ומועדוני הופעות, משתמשת בטכנולוגיה לזיהוי פנים כדי להוציא מאירועים עורכי דין שעובדים בחברות שתובעות אותה.
ברולינג סטון דיווחו כי החברה משתמשת בטכנולוגיה כדי לזהות עורכי דין שנוכחים בכל אחד מהאולמות שלה בניו יורק ולהוציא אותם משם אם הם עובדים בפירמה שבהליכי תביעת החברה.
נציג החברה אישר את הטקטיקה. "MSG אימצה מדיניות ברורה שמונעת מעורכי דין שעובדים בפירמות שבתביעות פעילות נגד החברה להשתתף באירועים באולמות שלנו עד שהליטיגציה תיפתר. אנחנו מבינים שזו מדיניות מאכזבת עבור חלק מהאנשים, אך איננו יכולים להתעלם מהעובדה שהליטיגציה הזו מייצרת אווירה שלילית".
לפי הדיווח, בין עורכי הדין שהוצאו מהופעות נמנות ברברה הארט מפירמת גרנט אנד אייזנהאואר, שהתבקשה לעזוב הופעה של ברנדי קרלייל ביחד עם בעלה, וקלי קונלון מפירמת דיוויס, סייפרסטיין וסולומון, שסולקה מהופעה ברדיו סיטי מיוזיק הול. שתי הפירמות המדוברות הן בהליכים משפטיים נגד MSG, אך עורכות הדין עצמן לא מעורבות בתביעות באופן ישיר.
אוון גריר מארגון Fight For The Future הביע התנגדות לטקטיקה. "זו הדוגמה המושלמת לכך שהכלים הללו יכולים לשמש בדרכים מדאיגות", אמר. "במובן מסויים זהו מקרה לא מזיק בכלל, זה לא שקונלון נעצרה, אך בפועל היה פה שיתוף פעולה שהוביל למפח נפש תוך שימוש בכלי ריגול אינטנסיביים בצורה שהותירה אמא יושבת בחוץ בזמן שהבת שלה נכנסה להופעה".
בשנה שעברה שלחו מוזיקאים מכתבי מחאה נגד התקנת מתקני סריקה של אמזון באולמות של הופעות. הטכנולוגיה, שהיישום שלה הוגדר כ"דרך נוחה לכניסה ללא שימוש בכרטיסים", הוטמעה במספר מקומות בארה"ב. אך לפי מכתב המחאה היא "דוגמה לאיסוף מידע ביומטרי שיכולה להפוך את האולמות לאתרי פשיטות של משטרת ההגירה, אלימות משטרתית ומעצרים כוזבים".