אלון כהן, מייסד סייברארק: "אם עילת הסבירות תבוטל, לא אשקיע בחברות בישראל"
אלון כהן, מייסד סייברארק: "אם עילת הסבירות תבוטל, לא אשקיע בחברות בישראל"
היזם הסדרתי שהקים חמש חברות הייטק מצליחות שמעסיקות אלפי עובדים בארץ ובעולם הוסיף בפוסט שהעלה לפייסבוק: "לא אעבוד עבור אנשים כמו רוטמן, לוין, בן גביר, אמסלם, גפני וגולדקנופף, ולא אעזור לממן את האספירציות הכוחניות שלהם"
היזם הסדרתי אלון כהן, בין השאר מייסד סייברארק, הודיע שאם הכנסת תעביר את ביטול עילת הסבירות הוא מתכוון להפסיק לרשום חברות בישראל. "לא אשקיע באופן אישי בחברות חדשות שנרשמו בישראל לאחר חקיקת החוק, ולא אשכנע משקיעים זרים לעשות זאת", הוא כותב בפוסט בפייסבוק, אותו הוא מפנה ראשית לטייסים שהודיעו כי יסרבו להתנדב אם החקיקה תעבור.
"אני רוצה לחזק את ידי אחיי ואחיותיי הטייסים ושאר הלוחמים שהודיעו על הפסקת התנדבותם", הוא פותח. "הוכחתם במעשכם זה את גבורתכם ואת נאמנותכם למדינת ישראל ומייסדיה, לא פחות משעשיתם זאת בשדה הקרב - ואתם לא לבד".
בנקודה זו ממשיך כהן להסבר בנוגע להחלטה שקיבל על עצמו: "אני, אלון כהן, בניתי בחיי חמש חברות הייטק מצליחות בישראל, שהעסיקו ומעסיקות בין עשרות לאלפי עובדים בארץ ובעולם, והזרימו לקופת המדינה כמויות אדירות של מסים ושל דולרים, מודיע היום בצער רב, כי אם תעבור החקיקה של ביטול עילת הסבירות כמות שהיא בקריאה שנייה ושלישית, ואף שתמיד נלחמתי מתוך ציונות ואהבת הארץ להקים את החברות שלי בישראל והתנגדתי בכל מחיר לדרישה של משקיעים זרים להיפוך שרוול, תם היום עידן".
כהן הוסיף: "כל זאת עד לחזרתה של ישראל לחיק האומות הדמוקרטיות-ליברליות, שבהן מובטחת עצמאות בתי המשפט, מובטח שוויון זכויות מלא, ללא הבדל דת, גזע, מין ונטייה מינית, ומובטחים חופש הביטוי, חופש התנועה, חופש העיסוק, זכות הקניין וחופש הדת. אני לא אעבוד עבור אנשים כמו רוטמן, לוין, בן גביר, אמסלם, גפני וגולדקנופף, ולא אעזור לממן את האספירציות הכוחניות שלהם.
"כמובן שאמשיך לקדם ככל יכולתי את החברות הוותיקות שלי ושל אחרים שנרשמו בישראל לפני מועד ההפיכה, ולא פחות מכך אמשיך ואתמוך ביזמים ישראליים שירשמו את החברות החדשות שלהם במדינות דמוקרטיות-ליברליות אחרות מחוץ לישראל. אין יזמות, אין יוזמה ואין יצירתיות ללא חופש, שוויון ודמוקרטיה"
בפוסט תגובה של חיים סדגר, אחד המשקיעים הוותיקים והבכירים בהייטק הישראלי ובעברו שותף בקרן הון הסיכון סקויה שכיום מוביל את קרן אס קפיטל, הוא כתב: "יהיו פה ושם חברות שיצליחו לגייס גם אם הן יהיו רשומות כישראליות, אבל רובן המוחלט של החברות הישראליות לא תצלחנה לגייס, ולכן כספי המשקיעים בהן ירדו לטמיון. אין סיבה להשקיע בחברה שהסיכוי שלה לשרוד קטן מאוד, ולכן אסור למשקיע נבון ואחראי להשקיע בחברות הרשומות כישראליות מנקודה זו בזמן ואילך".
עו"ד יאיר גבע, שותף בפירמת עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, הוסיף בתגובה לפוסט של סדגר: "אכן, בתנאים שנוצרים כאן ההחלטה להתאגד בישראל היא החלטה מסוכנת שחושפת את המשקיעים הזרים ואת היזמים למצב משפטי לא ברור ולסיכון שלא יהיה גוף מקצועי ועצמאי שיוכל לפקח על החלטות ממשלתיות לא סבירות. הרעיון שרשות מבצעת תקבע את החוק ותבצע אותו ללא ביקורת שיפוטית הוא רעיון מסוכן ובלתי מקובל במדינות מערביות - ובטח בארה״ב, משם מגיעים עיקר המשקיעים ועיקר הרכישות. ללא שלטון חוק כזה אין עתיד להייטק המקומי כפי שהוא".