טיקטוק דוחה טענות שאינה מגינה על משתמשים יהודים
טיקטוק דוחה טענות שאינה מגינה על משתמשים יהודים
פלטפורמת המדיה החברתית מואשמת בקידום תכנים פרו פלסטינים ובהסתרת תכנים בעד ישראל ואף הסרת עדויות מהטבח. בחברה הכחישו ומסרו כי הם חוקרים את הליכי הניטור ומתייעצים עם ארגונים כמו הליגה נגד השמצה. "אנטישמיות אינה מורשת בפלטפורמה", מסרו
טיקטוק דחו את הטענות נגדם על כך שאינם עושים מספיק כדי להגן על המשתמשים היהודים ומקדמים תכנים פרו פלסטינים בארה"ב. בהצהרה שפרסמו ביום חמישי באתר מסרו כי "אידיאולוגיות רוויות שנאה כמו אנטישמיות, אינן ומעולם לא היו מורשות בפלטפורמה שלנו". עוד הוסיפו כי מאז מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר הסירו מיליוני סרטונים הכוללים שיח שנאה, התנהגות פוגענית, הטרדות והתעמרות.
הביקורת על טיקטוק החלה כבר מתחילת המלחמה, אך הועצמה בשבוע שעבר כשג'ף מוריס, לשעבר סגן נשיא באפליקציית הדייטיינג טינדר פרסם ב-X (לשעבר טוויטר) שההאשטג בעד פלסטין משך שלושה מיליארד צפיות בטיקטוק בעוד שההאשטג בעד ישראל רק כמה מאות מיליוני צפיות. הפוסט שלו היה חלק משרשור ארוך יותר ומתוקשר ואחת הטענות הייתה שטיקטוק היא הסיבה שישראל "מפסידה במלחמת המידע וההסברה בקרב הסטודנטים ותלמידי התיכון".
בתגובה שפרסמו טיקטוק טענו כי הנתונים שהציג מוריס לא מדוייקים ומייצגים צפיות לאורך מספר שנים. לדבריהם, ההאשטאג #standwithisrael השיג 46.3 מיליון צפיות בארה"ב מאז ה-7 באוקטובר, בעוד שההאשטאג המקביל #standwithpalestine רק 29.4 מיליון צפיות.
עם זאת הביקורת נגד טיקטוק נמשכה. חבר הקונגרס הרפובליקני מארק רוביו אף האשים בציוץ את טיקטוק בעידוד החמאס. "טיקטוק היא הכלי שבו סין משתמשת כדי להפיץ תעמולה בקרב האמריקאים, ועכשיו הם משתמשים בטיקטוק כדי להפחית מהטרור של החמאס", כתב. בדומה, קבוצה של יוצרי תוכן יהודים ומפוסמים כמו הקומיקאית איימי שומר והשחקנית דברה מסינג, פרסמו מכתב פתוח לטיקטוק ובו טענו כי הפלטפורמה "נכשלת בכך שאינה מגנה את הביטחון של היוצרים היהודים והקהילה ובכך שאינה מנטרת ומנחה גילויים ציבוריים להבטיח שהפלטפורמה לא תהפוך לביב קבוע של אנטישמיות אגרסיבית". עוד טענו במכתב כי משתמשים אנטי ישראלים דיווחו על עדויות של ניצולים ישראלים מהטבח ובעקבות זאת הם הוסרו מהפלטפורמה, וכי האלגוריתם של טיקטוק מסתיר תכנים על ישראל.
בטיקטוק טענו בתגובה כי הם חוקרים את הליכי הניטור שלהם, כולל ההכשרות לצותים וזאת כדי שיוכלו לעקוב אחר צורות חדשות של שיח שנאה והתנהגויות, וכי לשם כך הם גם מתייעצים עם ארגונים כמו הליגה נגד השמצה.