המחליף של סנדברג במטא רוצה להישאר מאחורי הקלעים: "זה יהיה תפקיד שונה"
המחליף של סנדברג במטא רוצה להישאר מאחורי הקלעים: "זה יהיה תפקיד שונה"
חוויאר אוליבן, המשמש כיום כסמנכ"ל הצמיחה בחברה האם של פייסבוק, יחליף את מספר 2 המיתולוגית בתפקיד סמנכ"ל התפעול; "אי אפשר באמת להחליף מישהי כמו שריל"
היורש של שריל סנדברג בתפקיד סמנכ"ל התפעול הראשי של מטא הודיע כבר כי בכוונתו להתרחק מאור הזרקורים ולהקדיש את הזמן שלו לחיזוק הקשרים בין הצוותים בתוך החברה. המחליף הוא חוויאר אוליבן, המשמש כיום בתפקיד סמנכ"ל הצמיחה של החברה.
סנדברג הודיעה אמש כי היא עוזבת את החברה לאחר 14 שנים כדי להתמקד יותר בפילנתרופיה. "אי אפשר באמת להחליף מישהי כמו שריל, אז על אף שיהיה לי את אותו התפקיד, זה יהיה תפקיד שונה", כתב אוליבן בפוסט בפייסבוק.
עם זאת, הוא הוסיף כי אינו מתכנן שתפקידו החדש במטא יכלול את "אותם אספקטים של הופעות ציבוריות". סנדברג נתפסה לרוב כפנים הציבוריות של פייסבוק, ואף הופיעה בשם החברה בקונגרס ב-2018 בשימוע בנוגע להתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב.
"שריל הייתה תומכת מדהימה עבור מטא, עבדה עם השותפים ועזרה לספר את הסיפור שלנו לקהל חיצוני. איני מצפה שהתפקיד שלי יכלול את אותם אספקטים של הופעות ציבוריות, זאת בהתחשב בכך שיש לנו מנהיגים אחרים במטא שכבר אחראים על העבודה הזו", כתב עוד בפוסט.
אוליבן הדגיש עוד כי בכוונתו להישאר מאחורי הקלעים ולעבוד עם הצוותים השונים לבניית מוצרים. "מטא ממשיכה לצמוח, ואחד מסדרי העדיפויות הגדולים ביותר שלי יהיה להבטיח שהמוצרים העסקיים והשותפויות בחברה מסונכרנים", הסביר.
אוליבן (45) הצטרף למטא ב-2007 כמפקח על ההתרחבות הבינלאומית של פייסבוק. בתפקידו הנוכחי כסמנכ"ל הצמיחה, אליו נכנס לפני חמישה חודשים בלבד, הוא מפקח ומנהל את האפליקציות של מטא, כולל פייסבוק, מסנג'ר, ווטסאפ ואינסטגרם, ועובד בתחומי מדעי הנתונים, מחקר UX, פעילות בינלאומית של החברה וצוותי אסטרטגיית התכנים.
אוליבן נולד בעיר סביניאניחו בספרד. הוא בעל תואר שני בהנדסת חשמל ותעשייה מאוניברסיטת נאבארה הספרדית. לאחר סיום הלימודים הוא עבד כמהנדס מחקר ופיתוח בסימנס במינכן ולאחר מכן ב-NTT Data בטוקיו. ב-2007 סיים לימודי מנהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד והצטרף לפייסבוק.
באתר CNBC דיווחו כי הוא היה אחד הגורמים שדחפו לרכישת ווטסאפ ב-2014. לפי הדיווח, אוליבן אמר להנהלת פייסבוק כי ווטסאפ היא בשימוש נרחב יותר מאשר פייסבוק, ו"פחות או יותר כולם" בספרד משתמשים בה.