יום לפני הפיטורים במטא: אלפי עובדים נרשמו ל"בליינד" כדי לדבר על זה
יום לפני הפיטורים במטא: אלפי עובדים נרשמו ל"בליינד" כדי לדבר על זה
הפלטפורמה המאפשרת לעובדים להתבטא באנונימיות על עבודתם משכה כ-3,000 מעובדי החברה ביום שלפני ההודעה הדרמטית של צוקרברג. בשבועות שקדמו להכרזה הצטרפו לרשת 7,000 מעובדי מטא, ובסך הכל נמצאים שם היום 64 אלף מהם - 75% מכוח האדם בחברה
יום לפני שמנכ"ל מטא מארק צוקרברג הודיע על פיטורים של 11 אלף עובדים, קרוב ל-3,000 עובדים של מטא נרשמו לפלטפורמה המקצועית "בליינד" (Blind), כך מסר מייסד שותף של הפלטפורמה קיום קים (Kayum Kim). יותר מ-64 אלף עובדים - כ-75% מכוח האדם של מטא - כבר רשומים לשירות, ויותר מ-7,000 עובדים של מטא עשו זאת בשבועיים האחרונים. "זה בהחלט הדהים אותי", אמר קים. "אין ספק שראינו יותר שימוש בפלטפורמה בימים האחרונים".
בליינד, שנוסדה בדרום קוריאה ב-2013 ולאחר שנתיים הגיעה לארצות הברית, היא רשת חברתית מקצועית שבה עובדים מאומתים יכולים לנהל שיחות כנות בעילום שם על אתגרי העבודה והחיים שלהם. משתמשים בה כיום יותר מ-7 מיליון עובדים מ-300 אלף חברות, ובהם 80% מעובדי אובר, 70% מעובדי אמזון ואפל, 60% מעובדי מיקרוסופט וכאמור, כ-75% מעובדי מטא.
משתמשי בליינד יכולים להעלות לפלטפורמה סקירה של החברה שהם עובדים עבורה, כשהפלטפורמה מחייבת אותם לספק את מייל העבודה שלהם, את תפקידם ואת שם המעסיק כשהם מצטרפים. 44 סקירות כאלה הועלו לבליינד ב-9 וב-10 בנובמבר, כשרבים ניצלו את ההזדמנות לתקוף את צוקרברג, אבל חלק מהסקירות היו חיוביות.
לדעתו של קים, הדיון "עובר באופן טבעי" לערוצים פומביים כאשר מתרחשים פיטורים וכשאנשים מחפשים הזדמנויות חדשות. "גם אם לא הם לא פוטרו, הם מחפשים כעת אלטרנטיבות כי הם מבינים שמגזר הטק לא בטוח יותר", הוא אומר. "האמון בחברות נמצא כרגע בשפל של כל הזמנים".
קים, שמשמש כסמנכ"ל העסקי של בליינד, ציין שהוא לא היה מופתע מכך שגם מנהלים משתמשים בפלטפורמה, כיוון ש"מתקיימים בה דיונים מאוד מאתגרים". הפורמט האנונימי של הפלטפורמה מאפשר לעובדים לדבר בחופשיות, ללא פחד מנקמה, לדבריו. "באופן אישי, אני מרגיש רע מאוד בעקבות הפיטורים", הוא אומר. "אני לא יכול לדמיין לעצמי את המאבקים שהם עוברים כרגע".