לקראת רכישה? מדטרוניק מלווה 75 מיליון דולר לקתוורקס הישראלית
לקראת רכישה? מדטרוניק מלווה 75 מיליון דולר לקתוורקס הישראלית
ענקית המכשור הרפואי האמריקאית העמידה אשראי לחברה שפיתחה טכנולוגיה לדימות פיזיולוגי של כלי הדם בלב. זאת כחלק מאופציה לרכישתה ביותר מחצי מיליארד דולר, בכפוף לעמידה ביעדים. ברכישה קתוורקס יכולה להגיע לשווי של מיליארד דולר
חברת קתוורקס הישראלית גייסה קו אשראי של 75 מיליון דולר מענקית המכשור הרפואי מדטרוניק.
האשראי ישמש את החברה לעמידה באבני דרך כחלק מאופציה לרכישתה ב-585 מיליון דולר על ידי מדטרוניק. קתוורקס פיתחה טכנולוגיה לדימות פיזיולוגי של כלי הדם בלב, ומהווה כלי עזר בהחלטה אם לטפל בעורקי הלב או להסתפק בטיפול תרופתי שמרני. הרכישה המלאה של החברה תלויה בעמידה של החברה ביעדים בשנים הקרובות. אם תעמוד החברה בכל אבני הדרך, לאחר הרכישה היא יכולה להגיע אף לשווי של מיליארד דולר ברכישה ותוכל לכפות על מדטרוניק את הרכישה.
קתוורקס גייסה עד היום 75 מיליון דולר, בין היתר מקרן טריונצ'רס הישראלית, שהיתה בין המשקיעות הראשונות של החברה; פלאנבן האיטלקית, פונטיפקס הישראלית, דירפילד, קווארק ונצ'רס, קורונדום הישראלית-יפנית והקרן האמריקאית ביוסטאר ונצ'רס.
קתוורקס הוקמה בשנת 2013 על ידי גיא ויפעת לביא ופרופ' רן קורנובסקי, ומנכ"ל החברה כיום הוא ראמן מוסאבי (Ramen Mousavi).
בשיחה עם "כלכליסט" אומרת מיכל גבע, שותפה בטריוונצ'רס (קרן TRIVENTURES), כי הקרן היתה אחת המשקיעות הראשונות בחברה, כבר ב 2015, ונציגיה, פרופ' פיטר פיטצג'ראלד ומיכל גבע יושבים במועצת ההנהלה מאז. "אנו גאים ללוות את החברה מימיה הראשונים, תוך כדי פתיחת הדלתות למרכזים הרפואיים המובילים בעולם ולשותפים האסטרטגיים שהשקיעו בחברה וכיום רוכשים אותה". קרן TRIVENTURES מתמחה בתחום הבריאות הדיגיטלית, ולה 12 משקיעים אסטרטגיים, ששלושה מהם השקיעו בחברה עד היום.
מערכת ה-FFRangio של קתוורקס היא טכנולוגיית אבחון לא פולשנית המשמשת בזמן צנתור שגרתי להפקת מידע פיזיולוגי אובייקטיבי ומקיף, ומספקת חיווי תלת-ממדי של זרימת הדם בעורקי הלב כדי לסייע לרופאים לייעל את קבלת ההחלטות על מצב מחלת העורקים הכליליים, כולל אם יש צורך בסטנט.
קתוורקס היא חברת טכנולוגיה רפואית המתמקדת ביישום פלטפורמת החישוב המתקדמת שלה כדי לייעל החלטות טיפוליות במחלות עורקים כליליות (CAD) ולטייב את ההערכה החזותית באנגיוגרפיה לכלי אובייקטיבי לקבלת החלטות מבוסס FFR לרופאים. קבלת החלטות טיפוליות המונחית באמצעות FFR הוכחה כמספקת יתרונות קליניים משמעותיים לחולים עם מחלת עורקים כלילית ויתרונות כלכליים לחולים ולמבטחים.
מדטרוניק פתחה את משרדיה בישראל בשנת 1974, ועד היום רכשה בישראל חברות בכ-4 מיליארד דולר, לרבות רכישת קובידיאן, שרכשה בישראל את גיוון אימג'ינג. בשנת 1996 רכשה את חברת אינסטנט (InStent), שהוקמה על ידי היזם הסדרתי שלמה בן-חיים, תמורת כ-200 מיליון דולר. בשנת 2002 השקיעה בחברת אודין מדיקל טכנולוג'יס (Odin Medical Technologies) מיקנעם, ובשנת 2009 רכשה מדטרוניק את מלוא הבעלות בחברה תמורת 9 מיליון.
בשנת 2009 רכשה את ונטור מנתניה, שפיתחה שסתום לאבי העורקים שאפשר להחליפו בהליך לא פולשני, תמורת 325 מיליון דולר. במרץ 2012 רכשה את חברת סופר-דיימנשן (SuperDimension) מהרצליה, שפיתחה מערכת ניווט לכלים אנדוסקופיים לטיפול במחלות ריאה, תמורת כ-300 מיליון דולר. באפריל 2012 רכשה את אורידיון סיסטמס (Oridion Systems) מירושלים תמורת 346 מיליון דולר. אורידיון נוסדה בשנת 1987 ופיתחה טכנולוגיה המנטרת את רמת הפחמן הדו-חמצני בנשימת החולה, ובכך מגבירה את בטיחותו בהליכים ובסביבות רפואיות שונות.
באפריל 2018 רכשה את חברת ויז'ן-סנס (Visionsense) מפתח תקווה תמורת כ-70 מיליון דולר. ויז'ן-סנס נוסדה בשנת 1998 ופיתחה מכשירים לניתוחים זעיר-פולשניים, בעיקר ניתוחי מוח. בספטמבר 2018 רכשה את מזור רובוטיקה מקיסריה, לפי שווי חברה של 1.6 מיליארד דולר. בנובמבר 2018 רכשה את נוטרינו, שעוסקת בניתוח מידע וביצירת אנליטיקות בתחום התזונה, תמורת כ-100 מיליון דולר. נכון לשנת 2022, מעסיקה מדטרוניק כ-1,200 עובדים בישראל, ביקנעם, בהרצליה, בהר חוצבים בירושלים, בפתח תקווה ובקיסריה. אריק קורקוס הוא מנכ"ל מדטרוניק ישראל.