חברת הקריפטו הישראלית פיירבלוקס גייסה 310 מיליון דולר
חברת הקריפטו הישראלית פיירבלוקס גייסה 310 מיליון דולר
זאת לפי שווי של 2 מיליארד דולר. מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה מיכאל שאולוב: "נגייס עוד אנשים. הגיוס הגדול הוא הצהרה מאוד חשובה לשוק שאנחנו לא למכירה"; הפלטפורמה של פיירבלוקס מאפשרת לעסק רגיל להפוך לעסק פעיל בזירת הנכסים הדיגיטליים
חברת הקריפטו הישראלית פיירבלוקס (Fireblocks), שמפתחת תשתית מאובטחת להעברות נכסים קריפטוגרפיים בין ארגונים, גייסה 310 מיליון דולר לפי שווי של 2 מיליארד דולר. זהו הגיוס השני של החברה בתוך פרק זמן מאוד קצר, לאחר גיוס של 133 מיליון דולר בחודש מרץ.
ביוני האחרון חשף "כלכליסט" תביעה שהוגשה נגד חברת פיירבלוקס בטענה שאיבדה מאות מיליוני שקלים במטבעות דיגיטליים. מנכ"ל פיירבלוקס ואחד ממייסדיה מיכאל שאולוב אמר בשיחה לרגל הגיוס כי "התהליך המשפטי לא הזיז לגיוס. עם כל הכבוד לתביעה שלהם, ברור לי מה יקרה שם". שאולוב, שמכר לפני שש שנים את החברה שהקים לאקון לצ'ק פוינט, הוסיף: "גיל שויד כבר לא יקנה אותנו".
הפלטפורמה של פיירבלוקס מרחיבה את תרחישי השימוש של עולם הנכסים הדיגיטליים מעבר לביטקוין אל תחומים כמו תשלומים, גיימינג, NFT, ביטחונות דיגיטליים, ובסופו של דבר מאפשרת לכל עסק להפוך לעסק פעיל בזירת הנכסים הדיגיטליים. הטכנולוגיה של פיירבלוקס ניתנת לשימוש כשירות תווית לבנה (white label), ומאפשרת למוסדות פיננסיים יישום ושיווק שירותי משמורת ישירים ללא צורך בהסתמכות על חברות צד ג'.
חלק מהגיוס - סקנדרי
רוב הגיוס יזרום לקופת החברה, אבל חלק ממנו הופנה לסקנדרי, במסגרתו איפשרה החברה לעובדיה למכור מניות. "זהו גיוס שרובו הוא אקוויטי של החברה ויש בו אלמנט של סקנדרי שפתחנו לעובדים מאחר ואנחנו חברה צעירה. לעובדים שהצטרפו אלינו עכשיו נוכל להציע מניות שהם כבר יכולים למכור. אני נותן להם ביס קטן מהעוגה ונותן להם להבין שיש עוגה גדולה בדרך. זה היה מקובל בעמק הסיליקון תקופה די ארוכה האפשרות לקבל כסף די במיידית", אמר שאולוב.
"לגיוס היתה מטרה אחת חשובה והיא להעביר מסר ברור לשוק שפיירבלוקס היא חברה עצמאית וכאן כדי להישאר. הגיוס הגדול הוא הצהרה מאוד חשובה לשוק שאנחנו לא למכירה. אין הרבה שחקנים שכיום יכולים לרכוש אותנו, רק שחקנים שיש להם אין-סוף כסף ומי שרואה בזה משחק מאוד גדול. המוסדות שאנחנו עובדים איתם אוהבים לעבוד עם ארגונים שיש להם הרבה כסף".
בנוסף מציין שאולוב: "אנחנו נגייס עוד אנשים, יש לנו צוות של פתרונות עסקיים שעוזר למוסדות פיננסיים להשתלב בעולם החדש. זה צוות חדש שעובד שמטרתו להכניס שחקנים מסורתיים לעולם הקריפטו, בעיקר כאלה שאין להם מושג מה לעשות. אנחנו צומחים בקצב מטורף - יש לנו 500 לקוחות לעומת 150 לפני חצי שנה. גם מבחינת עובדים גדלנו מ-60 ל-150 באותה תקופה. מבחינת השוק שאנחנו פועלים בו, אנחנו רואים מוסדות פיננסיים זזים קדימה, ויש לנו בקנה שותפויות מדהימות עם הגופים הפיננסיים הכי גדולים בעולם שרודפים אחרינו.
"התנודתיות בשוק הדיגיטלי מבחינתנו טובה כי המודל העסקי שלנו מבוסס על תנועה. מאי היה החודש הכי טוב שלנו טוב, אף שהביטקוין נפל, אבל אני משער שגם ב-48 השעות האחרונות, בזכות אמזון, תהיה לנו קפיצה בנכסים".
את הגיוס החדש הובילו הרבה גופים וקרנות, ובהם Sequoia Capital, Stripes, Spark Capital, Coatue, DRW VC וכן SCB 10X, זרוע ההשקעות של הבנק הוותיק בתאילנד Siam Commercial Bank המצטרף להשקעות של BNY Mellon ו-SVB Capital כבנק הגלובלי השלישי המשקיע בחברה. מאז היווסדה בשנת 2018 גייסה פיירבלוקס סכום מצטבר של 489 מיליון דולר. לחברה שורה של משקיעים פרטיים בולטים, ובהם שלמה קרמר, מריוס נכט, מיקי בודאי, ניר צוק ועמיחי שולמן.
יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי חברת ארמיס, השקיעו בחברה אף הם.
החברה הוקמה על ידי המנכ"ל שאולוב, שייסד את Lacoon Mobile Security, שנמכרה לצ'ק פוינט לפני כשש שנים תמורת 100 מיליון דולר; סמנכ"ל הטכנולוגיות עידן עפרת, שהיה ממייסדי C4 Security, שנרכשה על ידי אלביט מערכות; וסגן הנשיא למו"פ פבל ברנגולץ, ששימש כסמנכ"ל ב-Safend.
החברה מתעתדת להכפיל עד סוף השנה את מרכז המו"פ שלה בתל אביב, המעסיק כיום 100 מפתחים.
פיירבלוקס בנתה תשתית אמינה הנמצאת בליבת הפלטפורמה שלה שאומצה על ידי יותר מ-500 מוסדות, ומאבטחת נכסים דיגיטליים בשווי של למעלה מ-1 טריליון דולר, ובהתאמה מהווה כוח מניע ממדרגה ראשונה של צמיחה ואימוץ נכסים דיגיטליים בקרב מוסדות פיננסיים חדשים לצד מסורתיים. פיירבלוקס הרחיבה את שירותיה לשוק העולמי, ותומכת כעת ברבים מהבנקים המובילים בעולם, נוסף על בורסות קריפטו, דלפקי הלוואות, קרנות גידור, דלפקי OTC ובוני שוק כמו Revolute, BlockFi, Celsius, Prime Trust, Galaxy Digital, Genesis Trading, Crypto.com, eToro ועוד.
טכנולוגיות הבלוקצ'יין מוטמעות במגזר הפיננסי בקצב מסחרר, כאשר בנקים צברו נכסי בלוקצ'יין בערך הגבוה מכלל השוק. דו"ח אחרון של Statistics מצביע על עלייה מהותית במספר המשתמשים בנכסים דיגיטליים, ולראיה מספר ארנקי הבלוקצ'יין הרשומים ברבעון השני של 2021 הגיע ליותר מ-70 מיליון, לעומת כ-10.98 מיליון בשנת 2016. על פי התחזית, בשנת 2022 צפוי מספר המשתמשים לחצות את רף המיליארד.
"פיירבלוקס הפכה לתשתית המובילה בעולם לאבטחה וניוד של נכסים דיגיטליים", מסר גילי רענן מסייברסטארטס. "חברנו לצוות היזמים של פיירבלוקס עם הקמת החברה ב- 2018, ואנחנו גאים בצמיחה יוצאת הדופן שלה, שהיא תוצאה של צורך עצום בשוק ועבודה מקצועית ומאומצת של צוות מדהים", הוסיף.