בלעדיחברת הסייבר שפועלת מתחת לרדאר גייסה 100 מיליון דולר
בלעדי
חברת הסייבר שפועלת מתחת לרדאר גייסה 100 מיליון דולר
איילנד הוקמה על ידי דן אמיגה, שמאחוריו אקזיט ב־250 מיליון דולר, יחד עם מייקל פיי, לשעבר מנכ"ל סימנטק העולמית ופועלת בחשאיות גמורה זה כשנה וחצי. לכלכליסט נודע כי החברה מפתחת דפדפן מאובטח לארגונים שיתחרה בכרום
קצת יותר משנה פועלת בחשאי חברת הסייבר הישראלית איילנד (Island) שנוסדה על ידי היזם הוותיק דן אמיגה, המשמש כ־CTO (הטכנולוג הראשי) של החברה ומייקל פיי (Fey) המשמש כמנכ"ל החברה והיה בעברו בין היתר נשיא ו־CTO של ענקית אבטחת המידע סימנטק.
החברה, שנוסדה באוגוסט 2020, הספיקה לגייס עד היום כ־100 מיליון דולר בשני סבבים. הסבב הראשון היה בהובלת קרן ההשקעות לשלבים מוקדמים סייברסטארטס של גילי רענן וקרן ההון סיכון העולמית סקויה והוא מוערך בכ־20 מיליון דולר.
בסבב השני, שהיה בחודשים האחרונים, גייסה החברה הין 70 ל־80 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן אינסייט פרטנרס שהשקיעה בחברות סייבר רבות בישראל והיתה אחת המשקיעות הפעילות בישראל ב־2021 עם השתתפות ב־49 השקעות בחברות מקומיות. לסבב השני הצטרפו אליה המשקיעים הקיימים בחברה וכן קרן סטרייפס האמריקאית.
בעקבות הגיוסים צירפה החברה שורה של בכירים מתעשיית ההון סיכון המקומית והעולמית לדירקטוריון שלה ביניהם: דאג ליאונה, השותף הבכיר של קרן סקויה העולמית; ג'ף הורינג, מנכ"ל בקרן אינסייט; גילי רענן, שותף מייסד בקרן סייברסטארטס הישראלית; וקן פוקס, השותף הבכיר בקרן סטרייפס האמריקאית.
70 עובדים בפיתוח
למרות שהחברה שומרת על חשאיות רבה, ל"כלכליסט" נודע שאיילנד מפתחת דפדפן מאובטח המזכיר את הדפדפן שפיתחה חברת הסייבר הישראלית טאלון (Talon) של היזמים עופר בן נון ואוהד בוברוב. הדפדפן נועד להיות נקודת הממשק העיקרית של העובדים לעבודתם בחברה. בשונה מדפדפנים אחרים, הוא מאובטח ולמעשה מתחרה ישירות בכרום ובכל דפדפן אחר.
לחברה, שפועלת בחשאיות גמורה, יש כ־100 עובדים בישראל ובטקסס. הפיתוח נעשה בישראל על ידי 70 עובדים, ביניהם שורה של בכירי סייבר בתעשייה המקומית. שאר העובדים נמצאים בטקסס, שם נמצא גם מייקל פיי. המרכז בטקסס אחראי על תחומי המכירות, שיווק ולקוחות.
על פי הערכות, לחברה יש כבר כ־20 לקוחות משלמים.
הצוות שנבנה באיילנד כולל אנשים רבים שעבדו עם אמיגה ופיי בחברות קודמות וגם כאלה שהשניים השקיעו בחברות שלהם. לצד מהנדסים וחוקרים מהחברות המובילות בארץ שבאו לעבוד עם אמיגה – כאלה שבנו בעברם אנטי וירוסים, מוצרי פרוקסי ובידוד, אבטחת ענן, תשתיות והגנת מובייל – ניתן למצוא גם אנשי שיווק, מכירות ותמיכה מהשורה הראשונה בארה״ב שגויסו על ידי פיי.
אמיגה הקים ב־2013 אתחברת הסייבר הישראלית פיירגלאס (FireGlass) שנמכרה לסימנטק בכ־250 מיליון דולר בשנת 2017. ל"כלכליסט" נודע כי פיי היה האדם שרכש בפועל את פיירגלאס ושם החלה ההיכרות של השניים.
נוסף להיותו נשיא ו־COO בסימנטק, פיי היה גם נשיא חברת הסייבר Blue Coat שנרכשה על ידי סימנטק בכ-4.5 מיליארד דולר וגם שימש בתפקידי ניהול בכירים בענקית אבטחת המידע מקאפי. פיי גם יושב בדירקטוריון של כמה חברות סייבר ישראליות דוגמת סייקוד ואקסיס סקיוריטי. גם אמיגה מושקע במספר רב של חברות סייבר ישראליות ואף מושקע בקרן של גילי רענן.
גייסו בכיר מסימנטק
בפוסט בלינקדאין שכתב פיי הוא מתייחס להתפתחויות האחרונות שעברו על החברה אך מציין שהחברה עדיין פועלת במצב של stealth (חשאיות). "במהלך ששת החודשים האחרונים, אנחנו באיילנד בנינו בשקט את הפלטפורמה שלנו ובנינו את צוות החלומות שלנו", כתב פיי. "אנחנו עדיין במצב stealth ואוהבים כל דקה מזה. אבל יש כמה התפתחויות חדשות שאני פשוט לא יכול לשמור לעצמי. ראשית, אני כל כך נרגש לקבל את פניהם של שני היועצים החדשים – ג'ף הורינג מ־Insight Partners כחבר בדירקטוריון וקן פוקס מ־Stripes כיועץ. הם מצטרפים לדאג ליאון מ־Sequoia Capital וגילי רענן מ־Cyberstarts, כדי לספק לנו את אחת מקבוצת היועצים הטובה ביותר שכל סטארט־אפ יכול לבקש".
באותו פוסט פיי הודיע גם על הצטרפותו לחברה של אריק אפל, מנהל המכירות הבכיר של סימנטק, שישמש כראש מחלקת המכירות באיילנד.
"אריק מביא 18 שנות ניסיון באבטחת סייבר ומנהיגות בשווקים המסחריים, הממשלתיים והארגוניים. ראיתי באופן אישי את אריק גדל לאחד ממנהיגי המכירות המוכשרים והמצליחים ביותר בתחום התוכנה, ואני מתכבד להתאחד איתו במסע הזה", כתב.